Monday, December 07, 2009

Warna

Ramai yang layan Astro biasa tune into the Ria or Prima channels kan.

My personal fave is the Prima channel sebab aku rasa they’re really upping the content quality there.

Tapi kan, there’s another channel yang aku baru start tuning in which takes up some of my time, which is a dedicated comedy channel for both local and international programmes.

It’s part of the Mustika package which was launched Jun 1 2009 and available by subscription at RM12.95. Dalam pakej tuh, ada Citra, Warna, B4U and Siti (ni adalah personal fave kawan aku sorang ni)

My personal pick is Astro Warna which is on Channel 132.

Merasalah pecah perut, ok!

Especially after a bad day – and even worse programming, watching Warna ni, takes a whole load off me and makes the day just that little bit better.

Amik ko humour therapy katanya.

Remember the game show I entered recently where I got dumped with all sorts of gross stuff and where everyone kalah (amik ko Vince, tak applicable statement tiada pengalah).

Yeap, Mandi, hosted by Din Beramboi is on Warna too.

Apart from many others, including Gelak Khas (suspiciously familiar kan title ni) featuring bebudak Sepah.

Kalau nak konsep retro gituh, ada reruns of Pi Mai Pi Mai Tang Tu (classic) and Senario (liked them better dulu as they were actually funny then, so these rerun suits me well) among many others.

Tuk international nya, Yes Boss, Brady Bunch (woot on the flashback moment) and so on.

They have new stuff on it too. Kira special content la.

Beginning 1 December, ada Bagi Balik Jandaku yang akan ditayang setiap Selasa kol 9 malam.

Directed by Aziz M. Osman, it features muka muka familiar semua termasuk Shamsul Ghau Ghau, Betty Benafe, Norhanis Farhan and Beego.


Jalan cerita nya mengenai Ramli dan Nora yang bercerai selepas 10 tahun hidup bersama.

For the sake of their daughter, Juli and their tour agency, they remain friends – that is until Nora kahwin ngan pengurus agensi meka, iaitu Farid and Ramli berat la knak menerima hakikat bahawa pembantunya kini adalah suami kepada bekas isterinya dan juga bapa tiri kepada anaknya.

Then there’s Redah Kasi Pecah which will air on 4 Disember, setiap Jumaat pada pukul 10 malam.


Dia nya cast like the who’s who among Malaysia comics. Starring the likes of Afdlin Shauki, Nabil Raja Lawak, Along Raja Lawak, Tauke Raja Lawak, Zizan Raja Lawak and Harun Salim Bachik, program ni bercorak permainan.

Pelakon-pelakon komedi nih semua akan ke kampung-kampung di neger-negeri yang dikunjungi dalam siri jelajah meka naik bas.

Meka kemudian akan bergabung dengan penduduk kampung yang dipilih untuk menyelesaikan cabaran yang diberikan mengikut segmen yang telah ditetapkan.

You have to watch this – tengok nama-nama pon korang mesti leh terbayangkan camna pasti pecah perot kang. Nama pon Redah Kasi Pecah da.

Kebetulan masa aku gi lokasi shooting Kak Limah Balik Ke Rumah kat Kuala Kangsar, meka pon shooting sana.

Pepandai la korang subscribe to the Mustika package skang – and tune into Warna hari ni gak. Rugi wo kalao tak.

Reactions:

1 comments:

i love watching new programs on warna. tp lum tgk lg redah kasi pecah. nanti akan tgk. suka gelak khas, and i miss spontan. harap ada lg, yg tu mmg fav, d youtube pun ramai layan