Tuesday, December 01, 2009

Things I hate the most

Apart from stupid motorcyclists who ride like they own the road, stinky crowds, queue jumpers, slow frontliners, liars, hypocrites, materialistic morons, judgemental cows, self righteous idiots... there is one thing I detest more.


People who disappear time utang kat aku overdue.

Am waiting for a cheque for RM6,000 (takyah lah cakap sapa) yang patutnya dah sampai dalam minggu ni. Tapi hado? Aku sabar je sampai weekend, pastu aku ngamuk sakan.

Another which aku mintak payment by November 25th, lom dengar sora pon. Tu RM10,000 tuh.. aduh... aku ingat dapat la Christmas ni nak renovate rumah orang tua aku sikit, pastu bagi meka duit lebih plus beli meka hadiah meletup... merasalah.. ni hado.

Pastuh dahlah beginning tomorrow, warehouse sales BERLAMBAK! Nangis aku camni... ish ish ish. Tak patut tol la.

Aku rasa cam nak sumpah meka kena ala ala Ebeneezer Scrooge dalam A Christmas Carol biar insaf sikit bayar aku cepat.

Hanjeng tau... time orang nak beraya ni la time ko kena settle utang lahanat.

I know Christmas isn't supposed to be about materialistic stuff, tapi kan, it helps, whether you like it or not. Plus on top of that, these are payments for jobs I've done. Aku tak mintak sedekah dari sesapa, ni usaha aku dari hasil kerja - titik peluh yang bau wangi aku nih. I deserve the payments on time.

Tapi nak wat camna... sabar je. Satu payment tuh aku bagi masa agik dalam seminggu lagik aku kejar. Tapi yang RM6,000 ni aku panas hati. Meka bagitau lom kuar, tapi should be released dalam minggu ni. Tapi hado... dalam masa yang sama lom bayar tuh, leh mintak aku wat benda lain. Ni memang dasar carik penyakit. Aku pangkah kang...

Oh well... banyak sangat benda nak pikir skang... really don't need this. Idiots...


PS - Dalam celah celah bad day punya konsep lom dapat payment, got an interesting offer from someone. Considering... kalao betol jadi ok gak. Kira bidang baru aku cebur kang untuk 2010 sambil bebanyak yang aku wat nih. Selagi masih bernafas... wat je la kan... if I keel over and die tomorrow (janganlah besok.. mintak la lambat lagik), at least I go with no regrets.

Reactions:

0 comments: