Monday, December 21, 2009

Oh what a... erm... morning

Day one of my resolution test - carried out.


Bangun about 7am (uwaaaa... awal tuh!). Work out setengah jam with weights, and then took cold shower and sped off to work. Now having breakfast at Old Town White Coffee Kopitiam near the office.


Jap! Ada perasan apa apa yang pelik tak on the table? Apart from the separuh makan food baru sedar nak amik pic?

Tengok lighter aku? Lagik besar dari kotak rokok pon. Lawak gila. I love it!

Lagik lawak the conversations I'm overhearing.

To my left there's three Ah Lians tengah borak pasal shopping bagai, and their maid, and end of the year parties. Very the hills of Kwangtung, tapi ada hati nak jeling aku bila aku pasang lagu Christmas kat laptop (sedangkan meka borak lagik bingit dan bising).

To my right, ada mamat sorang ni ngan awek dia. Erm.. awek dia biasa je, tapi mamat ni yang wat aku horror sikit.

Let me describe him. Kulit itam, tapi kaler rambut, pastuh stylekan with lots of product nak bagi ala mohawk punya style. Scary! Even worse was tak kena warna kulit pakai Polo collared tee, with the collar propped up (stylo la konon walaopon pagi buta). Takpe lagik... I can even forgive the unibrow.

Yang betul betul menakutkan, siap pakai contact lens biru!!!! Argh!!!! Aku ingat adik adik je ting tong (bagi peluang katakan dia ni bukan adik adik) tak sedar diri pakai contact lens colour camni. Seandainya dia ni lahir ngan natural blue eyes (gelak sopan sikit), aku mintak maap sangat. Just doubt that's the case.

Seb baik the Indian lady having breakfast in front of me normal looking. Tak de benda nak carut, kalao tak harus la hazaban 1 Malaysia gituh.

Someone stop me from these sidewalk fashion reviews! Aiyo.. can't stop myself.

Aduh... getting up so early is overrated. But I have to say... it is pretty amusing.


PS - Baru perasan mamat tuh pakai Crocs made in China RM30. Oops!

Reactions:

3 comments:

lighter besar tuh melambangkan kelakian haha

ahahaha.. jangan kata overcompensating for size da. ahahahaha

hahaa i love your lighter. but my favourite is a lighter that look exactly like real cigarette.