Monday, December 14, 2009

My near perfect day!

Have you ever had THE perfect day?


Today was pretty close. Everything went so well.

First of all, my story on Fatine hit the front page. My intention of doing it was to give Fatine a voice, since so many people dismissed her point of view. Semua hencap dia semacam, dia sendiri takde peluang bersuara. So this was a chance to get her side of the story.

Like I've said before - Fatine is a friend of mine, and in a strange way, this whole incident allowed us to reconnect after tak jumpa bertahun lama.

Am hoping for the best for her, and at least, I got to do something small to hopefully, help out her situation.



Kalao you guys want to read the full story, just CLICK HERE for it.

So it was a happy day at the office, plus on top of that, dapat ilham nak wat story lain and all. Spent time on the phone chasing - and later Fatine nak borak.

Then had dinner with friends, and another round kat Ikea ramai-ramai. Aduh... sakit tol. I spent too much kat Ikea. Dah lah baru je gi sana borong sampai keta penuh. Segan lak nak amik pics sebab keta dua round penuh gila sarat.... ish... dah... not going to Ikea for this year anymore (ye ye jer sedangkan tinggal just over two weeks left before 2010).

Tapi hari ni konsep beli barang tuk rumah kat Mont Kiara, sebab bilik aku kat umah da complete da. So other house lak nak beli serba serbi sikit plus barang tuk hadiah kat kawan.

Syukur pada Tuhan ada rezeki lelebih ujung tahun ni, memang semangat nak Raya (ni pon ala kadar sebab Chinese New Year ada payment nak masuk agik)

Pas abih, ramai-ramai lepak kat Bukit Antarabangsa kat umah member pengurus artis nih... dia ni dulu PR legend dalam industri hiburan Malaysia. Kira first time jejak umah dia lepak.

Aku nak gelak satu je. Rumah dia cantik, kira terer la hias and all. Tapi yang aku gelak jap is kerusi dia yang Lorenzo konsep custom tempah tuh, five seater tuh... tetiba ada nih...


Tuh dia... ada pelekat Lorenzo tuh tak tanggal-tanggal! Ampun bekas PR legend yang kini pengurus artis popular! Tak bermaksud mencarut. Saja kongsi gambar. heh... matilah aku pasni kena bambu ngan dia.

Nak clue sapa dia? Ni antara artis bawah naungan dia zaman dahulu. Skang jaga sorang je.

Tuh dia... banyak sangat award artis dia tima (ni yang kecik kecik je, yang dapat tuk award beratus ribu aku tak tempek! Tapi yang paling mahal?


Tuh dia... PR popular katanya. Heh... Dari parti Cit Cat Azwan lagik. Yang penting nya tahun 2002. Antique da gituh. Ampun pada orang berkenaan. Sujud hormat!

Lepak pon tak hengat time. Got back really late. hate fun today. One of the best days in the longest time. Thank God for friends... they make my days colourful.

Oh by the way guys.. esok ada PC Anugerah Juara Lagu. Kang aku bagik info.... until tomorrow...

Reactions:

0 comments: