Thursday, December 17, 2009

Malaysia wins!

Spent time at the office today lepaking. Sampai kol 6 je, semua melekat kat TV tengok bola.


Matilah aku yang berkurun lama tak layan bola pon sebab da bosan, leh join skali.

The event? Malaysia's final match with Vietnam at the SEA Games.

Apa lagik. Riuh la bila menang 1-0. Bangga sangat. About damn time we won.

Congrats to the boys. Hopefully, pasnih takde je balik ada yang dapat Datuk ke, tanah ke, endorsement melampau bagai sampai semua leka balik. Learn from our sporting history. Give them the RIGHT incentives, and the RIGHT guidance to take it further.

Ni baru SEA Games. The Olympics... World Cup... banyak lagik kita tak penah tunjuk belang. So no point nak kompang jadik jaguh kampung. Still... congrats to our boys.

I bet I speak for a lot of people when I say - Malaysian footballers are sexy once again.

Yes, not only for being inspirational in their win - but also because of their extremely tight jerseys. Heh... matilah katanya. Tapi smart la gak (ni la akibat orang lama tak layan bola sampai baru perasan set jersey biru skang yang Nike punya).


Tuh dia. Sekali tengok cam spandex ala superhero punya outfit. Seb baik takde matching suar ketat ke ala ala spender kat luar.

Apapon, also congratulations to ALL our athletes, successful or failed. No doubt they gave it their all. Takyah import orang asing jadi warganegara tuk menang bagi arena suka pon takper (ditujukan khas pada negara tertentu yang slalu bagi kewarganegaraan bagi sesapa yang ada skill nak menang, janji wakilkan negara itu).

Hopefully, this is the dawn of the new coming of the excellence of Malaysian sports. We can only pray...

Pas abih, gi layan ada media night kat National Press Club yang juga lama aku tak jejak.

Jumpa ramai kengkawan media, termasuk yang dah LAMA sangat tak jumpa - some since my earliest days in The Sun dulu, some 13 plus years ago masa aku start masuk journalism nih. Nostalgia la kejap.

Anyway, cut short sebab malas post pepanjang. Happy birthday to Rocky, my boss - and also blogger yang aku hormati. Setahun lagik tua da boss... pe pon keep rocking! Bukan senang nak dapat boss yang happening...

Aduh.. ngantuk... over and out.

Reactions: