Sunday, December 06, 2009

Kak Limah on set

Hari ni hari lepak. Tapi I came down with this horrible migraine. Sebenarnya hari Rabu arituh da kena one attack.

But ari ni memang teruk. Sampai lose orientation terus, rasa dizzy dan nak pengsan, black out terus. Entah sebab apa. Popped some Panadols and tido terus...

Lepas beberapa jam bangun pon masih sikit agik wooziness. Esok je ke klinik.

Ni nak share some pics masa kat Kuala Kangsar tuk shooting Hantu Kak Limah Balik Ke Rumah, written and directed by Mamat Khalid and produced by Tayangan Unggul.

Nak gak ucap tima kasih for the hospitality of all there (especially Gaya and Ira of course).

Walaopon duduk resort pelik ni. Pelik camna? Heh... tengok la...





Tuh dia... ko hado? Tak paham sangat konsep glass door ada chain lock tu tuk added security. Lagik pelik telefon yang dok side table tapi nun jauh dari outlet dia yang tetiba tinggi je placement. Tu lom agik wifi yang konon ada walaopon ado. And makanan dia yang ala ala dua minggu disimpan dan direheat.

Heh... tapi tak kisah. It was all fun still.

Ni some pics from the two days sana. Malam pertama kita kat sana was malam Khamis. Tapi eerie gak masa dua malam sana. Mana tak nya. Shooting malam. Pastu full moon lak. And then tengah kampung yang sunyi.

Tapi beza ngan set Jalan Lama di hutan Belum, tempat shooting kat Kampung Guar, Kuala Kangsar takde 'warga warga' yang tak nampak. So aku ok je...



Scene orang kampung mob (bukan flash mob - walaopon ada benda yang kelakar gila time ni)



Props - this is reason number one why good hair care is very important. Matilah!


Awie's Harley Davidson


Vogue tak wheelchair ni?


Ni dia calon Pelakon Pembantu Lelaki Popular - Eds Edrina (atau nama sebenarnya Fuad Aripin! - matilah aku!) Ed of course kalao ko baca sini previously mesti tau dia ni special effects artist. Ni dia wat bullet wound tuk kak Delimawati yang pegang title character Kak Limah


Entry point - bukan cam sparuh make up artist main tempek prosthetic dibeli atau lekat entah haper benda je ok.


Are you grossed out? Ni lom the other side wat exit point for the bullet.


Abang Mamat and wife on set


Ni scene pas kak Limah kena tembak kat kaki





Ni scene terbang kak Limah


Creepy!


More



In between take - Awie ngan Johan layan buah. Gila senang dapat rambutan dan durian. Tima kasih orang Kampung Guar!


Hantu Kak Limah Balik Ke Rumah will be released dalam suku ketiga 2010. Tapi memang besh.

Of course sebagai sequel to Zombi Kampung Pisang, memang takyah cakap la.. kelakar gila. In fact, this is was more funnier than Zombi. Korang look out je.

By the way - bukan sequel je ok.. dengar abang Mamat awal tahun depan nak shoot bahagian ketiga dah tuk the Zombi trilogi. Gila hebat.

Me likey... ouch... aduh sakit pala balik. Sambung tido...

Reactions:

1 comments:

wuuu mmg minat. joe semua pelakon asal ada tak?