Saturday, November 28, 2009

Why Like Twilight

Today was the monthly pamper myself day... which usually involves makan, minum, shopping (this one kena stop jap sebab nak control budget) and catching a movie or doing some activity with friends.


Tapi sebab kengkawan semua takde kat sini sebab cuti balik kampung, it was only me and Mierul. Seb baik dia ada... kalao tak mati kutu aku.

Anyhoo, lepak kat Pavilion petang pas tido mati seharian (tu la pasal.. sengkang mata sampai subuh tak pasal pasal punya pasal).

Thanks to Mierul yang genius, dia beli tiket wayang 12.15am katanya. So apa lagik... masing masing cadang membimbokan diri kat Pavilion je la.

Sempat jumpa my twin from Jakarta jap yang nak gi clubbing... sayang aku da wat plan kalao tak leh lepak skali. Tapi dia pon ada hal lepak lepak ngan kengkawan dia so malas aku kaco.

Had dinner in Michaelangelo's, before jenjalan window shopping aka cari penyakit!

Da tau takleh shopping nak gak kan.. tapi memang aku willpower kuat nih. Nekad... tanak beli pe pe!!! No way.. uh huh.. takkan punya.

Until si Mierul tarik aku masuk Forever 21. Kimak tol... aku da usha jacket satu nih. Aiyo... aku suka gila sebab jacket Heritage 1981 ni memang vintage cut. Suka suka suka... tapi aku resist kaw kaw.

Until pas aku try on... I spotted another one. Memula masuk kedai da nampak, tapi tak terkam sebab bajet takde size nya. Aku ni kategori plus size, biasanya kalao ada stuff aku suka hado ada size.

So anyway, aku kebetulan walk past the rack, nak rasa fabric dia... perasan lak size dia (erm... M... matilah ngaku aku pakai M.. hado!!! Dah sah sah Forever 21... XL la jawabnya...). Terkejut jap. Said a prayer, and put it on, hoping tak muat. Damn!!! Muat!!! Perfect fit lak. Benci!!!


This is not the best pic of how the jacket looks... trust me both look awesome! But aku partial to the wool blend coat on the right (memang so me) with faux lapel accent, epaulets and yang penting back slit (saja nak nakpak ada bumper sebab like 99% Chinese guys - I have no butt)

Ampunkan muka ngantuk (letih dowh jalan kesana ke mari plus baru lepas makan mode ular sawa sangat nak tido)... but I love this jacket!!! Definitely one of the favourites in my collection! Oops.. motif dah wat statement kata in MY collection. Yes.. aku ngalah... beli gak. Aduh...



Ni main sarung kes malas nak gayakan ke apa. Janji I love the fit!

Pas beli je aku lari kuar... malas nak belanja agik!! Arghhh!!! Takot! Ni lom agik aku start Christmas shopping. Matilah!

So we hung out at Starbucks. Sampai masa nak gerak.. tiba tiba.. realised. Tiket tuk show kita bukan tuk 12.15am. Matilah! Si Mierul silap! The show was at 12.55am!

Matilah tunggu lagik.

Ingat nak makan kat Glitters Cafe GSC - tapi memang staff sana yang paling hanjeng di dunia. Masa approach moka da la cam lahanat! Toya semacam. Pastuh bila nak order.. tuh takde... nih takde... bila aku da irritated, aku tanya, abih apa yang ada. Ngan muka couldn't care less kata sandwiches ngan air.

MATILAH KO!

So went to the concessions stand and bought drinks and food. Sebelah menyebelah tapi beza. Dah la Mierul rungut dia beli buah tak pulang change dia (walaopon 15 sen tetap duit katanya)

Pastuh takpe.. kita dok luar. Kipas meka tanak on. Alasan? Mumble.. mumble... don't know the reason why. Gi bilik air... tetiba dalam beratur nak masuk sebab ramai orang - lampu padam lak! Aiyo.. kalao nak halau customer cakap je la nak balik cepat malas nak kerja.

Serious, Glitters Cafe GSC Pavilion sucks big time! Kalah gerai tomyam Pak Lan yang keja dia dok ketip kuku tak layan orang. Matilah...

The rudest thing I think though was this. It was about 12.15am. I understand meka nak tutup. Tapi masa tuh, masih ada customer, lagikpon tayangan malam minggu sampai 1am. So flexible la. Management kena pandai la accommodate clientele kan?

Ni tak.. bayangkan masa time ni, ada dekat 20 lebih orang lagik ni kat cafe tengah makan dan minum. Meka selamba je tutup lampu! Pukimak! I walked out of there immediately. So fucking rude.


Tuh tengok sebalik kerusi piled on top of the tables and all, masih ada orang in the background.

Waiter dia rajin though.. rajin melacur!!! Adik adik sorang ni sibuk dok usha pak Arab sorang nis iap mintak nombor bagai. Hebat! Keja takleh, cur leh... management Glitters Cafe ni memang bangap!

Thankfully masa da nak sampai so beratur la nak masuk. Matilah ramai orang tengok Twilight.

And let me see.. how do I decribe Twilight - New Moon.

In my own words as I said in my Twitter. It's an epic love story about a girl's necrophilia and bestiality fetish! Macam kesial... what the fuck is so romantic about a slut who can't make up her mind whether she want to make up her mind whether to snog a corpse (yes a vampire is still dead - and that qualifies as a corpse) or a dog (DNA sequencing and genetic drift studies reaffirm that the wolf shares a common ancestry with the domestic dog).

So sebenarnya cita ni pasal betina gatal bijik yang sebenarnya nak sangat mayat bergerak, pastuh decided to switch after getting 'dumped' pada anjing lak. Matilah.. and that, my friend, in a nutshell, minus the faux poetry of it all - is the summary of New Moon. Take away the smoke and mirrors and honestly that's what you have.

No, I didn't hate it. My butt hated it cause it was numb after three hours or so. And Mierul and the person next to me hated me cause I snored a little I guess I dozed off when all the corny lines came out in the first 45 minutes.

Doesn't mean I like it though.

It was ok... but I think the first Twilight at least, wasn't near as corny or crappy as this one. Plus, the novelty's worn off. Twilight is the most overrated movie of the vampire genre and I think there are pathetic pre-pubescent girls out there, who are going to be severely disturbed to find that real relationships are severely removed from the 'Twilight' reality.

So the summary of my review for Twilight - New Moon?

What do they find so exciting about a movie about a slut that is catering to her necrophilia and bestiality fetish in her dilemma over which one she should get more turned on by-a corpse or a dog.

But I digress...

Eh ok la.. nak tidur... malas pepanjang lak. Esok ada something (supposedly) exciting happening. Be possibly posting an entry from the venue.

Reactions:

3 comments:

hehheee...kesian ko kan Joe...lebih kurang macam hari yg paling menyakitkan hati ada gak kan?
Aku dah agak Twillight in da movie memang x best.Bella in da movie is not same with Bella in da book.I like in book better.Yup ,she can't make up her own mind kaann.I think apa2 pon movie yg adapt from novel if xde good director & good screenwriter mesti confirm x best punye.
p/s: Btw,u look slimmer in dat coat..huhuhuu..congrats,ko berjaya menahan nafsu utk membeli hanya satu benda.

apsal teruk sgt cafe GSC d situ? customers still ada mana leh tutup.

i read twilight saga. i think this twilight is really more for girls.

VERY! sampah sangat staff meka. as crappy as twilight. ahahah