Friday, November 13, 2009

Konsert Akademi Fantasia TERBAIK!

Korang tengok tak Muzik Muzik semalam?

Ada tak sama ngan aku rasa cam ni la konsert Akademi Fantasia yang terbaik sebenarnya? Matilah!

Mana taknya... cam bebudak Akademi Fantasia je yang conquer.

Tapi yang penting, celah celah tuh, ada bakat in house lak yang layak. Cam minggu lepas gak. Nak salahkan sapa? Juri semua profesional. Kisahnya...

Entahlah... aku malam ni sebenarnya favourite song to make it is Khatimah Cinta dari 6ixth Sense. I fell in love with the song since the first time I heard it, sebab keunikan lagu tuh to be a fresh take on Malay rock.

Tapi nak wat camna. Tak dok top five. Harapkan score meka cukup tinggi nak layak je la.

Apapon, congratulations to semua komposer dan lyricist of those who were in the top 5 as they now stand a better chance of making it.

This is what happens when only five people determine what songs so into the final. Entah ke mana sistem penjurian Muzik Muzik kali ni. Dulu at least ada gak rotate.

Anyway... to the performers in Estranged, Nubhan, Stacy dan Akim, congratulations on the great show - and you guys deserve in.

Apart from those kids, I think Aizat did well pon walaopon tanpa guitar, he seems a bit lost. But he still did good nonetheless. Takpe... my fave song is Kau Aku, so at least that seems to have a stronger chance of making it.

Ok.. pic time.


Gaga-ish Stacy


Kenapa mata Rich tuh.. hah ni lupa lirik punya pasal la terbeliak! Matilah aku!


Mana bengangnya?


Didn't take so many pics. Jangan speku kenapa lak aku tak amik pic Nubhan. Memang tak sempat sebab kelam kabut sikit pas abih. Oit.. Akademi Fantasia da abih la.. rilek. Kang aku snappy la (in anticipation ada yang marah tak amik pic). Lagipon Nubhan sejak buang badi ni tambah improve banyak. Camtu la...




Ni some pics masa lepak kat Syed. Kebetulan Stacy dan keluarga Stacy FC pun ada. Akim FC pun ada, tapi Akim takde. I think dalam setengah jam kemudian baru Akim menyusul.

Anyway, nak lari topik sikit. Remember pasal Youtube aku suspended?

Ni response dari team Youtube. Thanks to Youtube for their speedy reply.



Dalang sebalik usaha nak sabotaj Youtube aku lom diketahui. But aku da file counter notice, and thankfully, Youtube is being very helpful. I have also filed for copyright claims on our KLCC flash mob video and I have filed complaints against the three accounts who duplicated our video.

So that's it. It's a short entry tonight. Will try and blog tomorrow.. FROM BALI!

Yeap, I have decided to go for Soundrenaline 2009 there. Speku pasal event, this year, the eighth, will also be the last. So seb baik la dapat peluang, thanks to Universal Music Malaysia. Bergabung... MALATUUPPP!!! Matilah...

Lots of big bands performing. Nidji, D Masiv, J Rocks and so on. Sayang je Samsons takde. Nangis jap. Ok la... nak sambung packing. My next entry will be - from Bali!!!! Yeah! Going to be there until Monday - so takyah nak noya ngan binatang-binatang sini. Yipee!

Over and out!

Reactions:

4 comments:

setuju. apahal ada produk in d house jd top 5 pulak? ada kuota ke? wahahahaha x best langsung ... baik 6snse masuk. AF TETAP TERBAIK. stacy, rich, akim & nubhan meletup.

tulah... tak best betul yg sorg tu, tetibe diumumkan masuk lak... dh last skali yg umum... benci giler... 6ixth sense yg dh all out habes tu tak dpt lak.. pelik2... memg spekulasi... stacy, nubhan, akim n estranged memg layak except for tht one..` takkan sbb dr show sendiri kene layak kot....???? wt!

p/s: nampak joe lee kat syed... hehe... comelkan stacy... ;)

mmg best2 top 5 ittew.....tapinyer......hurm....cm yg u guys kata lah kan..kan....about yg 'tutt'....wakaka....

ape2 pun soltan mmg best la......"lagu yg beremosi.."
emosi bengang sultan sgt ketara...wakaka...

hoyeh2.....

tak tahu bila akim ada lg rambut baru. mmg best yg top 4 tu. rasa nak nangis tgk drg perform