Friday, November 20, 2009

And the finalists are...

So malam tadi semua da tau kan sapa yang layak ke Anugerah Juara Lagu.

Well... sebelom I get on to the full list of songs that made it, I want to wish congratulations kepada semua lagu yang layak berdasarkan kualiti komposisi dan bukan atas sebab sebab lain ye.

Laser semacam kan? Well, hakikat kan? At the end of the day, some songs yang qualified (memasing paham la mana satu) memang don't belong in the elite league of compositions which will face off kang masa di AJL.

To friends, I personally congratulate Alya, Estranged, Stacy and Misha kerana meka akan perform kat pentas akhir. To Aizat - I am especially proud of you cause it was a fitting tribute (whether you thought of it or not... and I'm sure she would be really proud too, bro, if she was here... cuma pasni jangan emo ke focus sangat sampai hanyut lupa lirik). To Hafiz and Akim - bangga ada gak anak-anak murid yang akan beraksi pentas AJL.

Aku happy for them personally.

To Yuna and Hujan, congrats - and pada orang kampung aku, Bunkface, you guys are the future of our music where there are talents who also sing their own compositions. You guys, Estranged and Aizat definitely deserve in for the new breed of talents we want to lead the way.

Sebelom nak link pics... ni senarai penuh meka yang layak.

Senarai Lagu-Lagu yang layak ke Anugerah Juara Lagu 24
(Lagu/Artis/Komposer/Penulis Lirik)


Aku Skandal/Hujan/Noh/Noh
Tak Mungkin Kerna Sayang/Alyah/Ajai/Habsah Hassan
Aurora/Estranged/Estraged/Estranged
Bengang/Akim/Amir/Sheikh Qalam
Aku Rindu Sayang Kamu/Black/Yuzai/Yuzai
Dan Sebenarnya/Yuna/Yuna/Yuna
Rindu Terhenti/Tomok/Aubrey Suwito/Tinta
Pakai Buang/Stacy/Edry KRU/Edry KRU
Kau Aku/Aizat/Aizat/Aizat/Aizat
Pergi/Aizat/Pete Teo/Amran Omar
Situasi/Bunkface/Sam/Sam
Bencinta/Faizal Tahir/Audi Mok/Faizal Tahir
Adam Dan Hawa/Misha Omar/Azmeer/Loloq
Masih Jelas/Hafiz/Aidit Alfian Ad Samad

Aku tanak wat prediction sapa akan menang ke haper. Wat skang, personally tuk aku, aku rasa lagu paling kuat adalah Pergi dan Bencinta (tu pun kalao Shila tak nyanyi yang menyakitkan telinga sampai tahap Akim wat tuk konsert Akademi Fantasia JAUH lebih meletop! Shila pon meletop - ala Altantuya uols.. pasang C4 lebih sikit... cam hanjeng sangat!!!!!!!)

Aku sakit hati tol serious dengar Shila nyanyi. Nothing personal against her, but I think she is so unsuited for the song. Sora dia tuh sesuai stakat lagu Britney Spears yang feeling overproduced in the studio je.

Anyway, a few horrible songs aside, looks like Muzik Muzik kali ni memang planned out well. For the sake of production - memang kali ni a good mix of bands, solo vocals yang power, mellower delivery and pop offerings. All in all, production heaven. Is that good for music in general... entahlah.

Anyway.. cukup panjang aku meroyan. Ni some pics.

Tuah anak... Rich and Velvet bawak anak meka

Hafiz masa PC

Estranged and Stacy

Smart dressing Alyah... anggota kelab Pelita baru...belanja Pelita woi da layak! Heh!

Anak-anak murid.. bangga aku!

Cantik sangat Misha Omar tadi

Tuh dia... make up flawless!!!


So tuh je la. Malas meroyan agik panjang. Nak siapkan artikel tuk paper yang meroyan sepenuh nya dengan penuh analysis yang mendalam. Fuh! Katanya...

Heh... anyway korang perasan tak pas Shila nyanyi semalam. Pastu Ezlynn puji puji when done, pastuh dia kata... "... walaupun..." Pecah perot kami kat sana gelak.

Dalam berdarah telinga... gelak gila babiks kita semua. Eh ok la.. panjang lak kang meroyan.

Reactions:

11 comments:

memang!flawless sungguh mekap misha .. and she look sooo pretty time kat stage!!

lama dah xnmpak velvet .. she looks better with that short hair! hehe ..

omg! stacy & rich mcm abang & adik jer.. meka sgt kamceng eh? hahaha

lastly.. my prediction: 'pergi' for the win .. btw, bile the final eh??

joe mmg cam hanjeng pun. menanah telinga aku!!! perasan feeling sampai ke langit tapi nan adoo. sapa pilih dak ni bawak lagu bencinta? adoiii ... nway Pergi best bro!! tapi hati aku tetap dgn muzik indi :) estranged!!!

ehehehe... aku support kengkawan. but aku nak pergi menang sebab aku rasa tu yang berhantu semacam lagu tuh

nk misha, misha & misha menang

huhu

she was very outstanding!

rich main peluk jer stacy! kurang asam ko..xbleh jdi ni..sib baik nmpk cam sibling klu tak nahas ko! wahaha!

ahahaha..gila la ko. orang kampung ma. da memang rapat. velvet pon tak kisah sebab meka cam adik beradik.. lain yang emo. huhauahua

i was like "You've got to be kiddin! Shila nak bawak lagu Bencinta?"
Hancus lagu tu dibuatnya....I was so hoping Akim will sing it on behalf....tapi takpelah....nasib baik lagu tu go through....one of the strongest song for this year....
I predict Bunkface, Bencinta and Pergi to be top 3....but i still hope Stacy to get best performance.....

thanks joe cos sudi camwhore dgn i masa pc arituh. heheheh. anyway i dgn lily and the other guys

Thank God im not alone.. kenapa Faizal pilih shila yg nyanyikan on behalf of him ?? i was relly cringing myself when they announced the result takut faizal tak lepas.. pheww.. nasib baik lepas masuk final..

btw .. could u find out who did the make-up for misha please.. i tak berkelip tgk muka dia.. mmg flawless n cantiks :)

actually monkey bone yang pilih. meka kena setuju je la.

as for make up misha, it's a make up artist called comel.

hahahaha.. joe aku br bajet nak tnye ko pe cer ngn velvet. last2 kuar gak pic meka. hadoi. suka2.

n psl shila nyanyi lagu bencinta tuh mmg siyes xsesuai. aku rs baik suh adik faizal nyanyi. haha. anas tahir!

aku pon mcm nak pergi yg menang. kalu xleh bg kak misha bleh? lalala