Thursday, October 29, 2009

Dhani the man

Aduh..tension nya! Semalam da la balik lambat, pastu gegas nak abihkan article nak kuar cepat.

Bajet nak tido puas-puas before getting up in the afternoon.

Sepanjang pagi, berduyun SMS dan call masuk kacau lena aku nih. Memang tau.. time aku lebih dari larat nak layan, takde plak nak call atau mesej aku. Tau je bila aku nak hibernasi ni ada yang ganggu. Hish!

Anyways, finally got up at noon - tak puas tido. But headed to Bangkok Jazz kat Chulan Square for the launch of Ahmad Dhani's new album, Muhammad Dhani & The Swinger - The Best Is Yet To Come.




The fun part of all this, is apart from respecting Dhani as a fantastic musician, a genius basically - hari ni aku jadi emcee bidan terjun (eh betul ke... ke bidang terjun.. malunya BM aku ni leh tak sure)

It was a good experience, thanks to Nur Iman Tang (aku masih panggil dia Tang sebab da terbiasa) and Anne for calling me up for this, and also everyone on the Warner Music team tuk mengajar budak baru belajar nih (bab emcee ni hado aku pengalaman sangat).

Takde la panic attack, tapi from someone with public speaking problems, it's good for me personally. Each time I get a chance to speak in public, I try and improve myself. Sori ek pada kengkawan kalao hasil keja aku bab ni not up to par... baik aku carot diri sendiri sebelom kena carot. Ha!



Dahlah aku sampai lewat (takde la lewat sangat tapi cukup nak panikkan Anne and geng la). But then again so did everyone sebab KL sesak tak pasal pasal. Aiyo.. apa tak kena trafik KL skang. Sampai aku nak kesian polis trafik bertugas dalam ujan pon takleh sebab cam tak perasan je belah jalan mana yang betol-betol sesak. Aku dok depan Times Square nya traffic light tu, ada tukau lampu sampai empat kali!

Sabar...

But glad when it was all over too. Relief. Didn't get to speak too much with Dhani. But memang besh la dia. Nampak je aloof, but he is one cool dude.

The men


The man


Dia siap perform Madu Tiga live. Layan le music video for that kat bawah.



Ok.. need to recover balik tido. That's all for today.


PS - Aku da awal-awal update sparuh jalan. Pastuh line Internet aku tetiba down. Aku tido, terjaga kol 3 baru ok. Apa kes Streamyx? Aku potong kang!

Reactions:

2 comments:

betulla tuh bidan terjun. xde sape dah nak terjun other than the bidan. hehehe