Monday, September 07, 2009

Sudah

Ni baru bangun nak sahur pas dua hari tak posa. Which brings the grand total to lima hari aku tak 'sempat' posa. Respek my Muslim friends who stick to theirs. Bukan senang ok nak posa pastuh nak function as usual in the day. I know for me, tak merokok tuh yang paling teruk... time keja stress, automatic je capai rokok.

Anyway, ni some pics I uploaded of the shooting kat Belum on Saturday.




The picture above is part of a village created.

Story Jalan Lama ni is quite interesting. Very fantasy! I like!

Basically it's about two brothers on a roadtrip. Both Que Haidar dan Hans Isaac play the brothers, who pas their father passes away, si Hans nya watak ni kena bawak balik watak Que untuk di 'kembalikan' to asal usul dia on his 25th birthday (something his dad would have been supposed to do tapi sebab da kiok takleh) - to a perkampungan belonging to a tribe deep in the forests.

A lot of strange, spooky stuff happens before and during the roadtrip and Que's character realises who he really is.

Best jalan cita dia.

And a lot of other names involved too. Afdlin and Christina, his wife was responsible for the script if I'm not mistaken. Afdlin directs too and holds a small part in the movie.

Starring is Que, Hans, Vanidah Imran... and ramai involved termasuk Namron, Ahmad Tarmimi Siregar, Liyana Jasmay, Corrie... ni some pics of the scenes masa shooting at Belum.

Que arrived about 6pm. Ni the start of the day about 6pm


Gaya, Afdlin... why is there an abandoned Giant shopping trolley in the middle of Belum? *larikkk*


11pm - Gaya pops out the M&Ms. Seb baik beg dia very the kuasa Doraemon. Ada je makanan.


10pm on. Que moving into second ke third scene.


11.30pm or so... Afdlin perah otak jap. Getting his creative mojo


Helmi - a killer director of photography


Some of the extras in one of the village scenes


Setting up for Hans and Que nya scene with the mysterious tribe


1am - just before the wrap of the scene to move into the fight scene


A very preggers Linda. Maintain cantik walaopon tengah ngandung (and she spent the whole time on set... loving sangat)


Extras sempat cam whore sat sementara menunggu set up


Helmi sempat tea break...


Sebelom lari balik ke station dia


Vanidah... fresh walaopon da masuk 2 pagi!


Que pondering his scene, Linda borak ngan Juan and Hans gets a back rub from the crew


Gaya - still cheery!


What a job! Dress up scary, in the middle of the jungle - in the middle of the night... rehearsing lines


Being fitted for her look




Rocking the horror freak look


It was fun walaopon tiring.

First of all, one thing I have to say. Nak shooting dalam hutan tengah malam is HORRIFIC! Memang bukan aku je, tapi everyone I think, could pretty much sense we were being watched.

Tapi takde benda pelik berlaku, even though aku as usual 'nampak' lelebih.

Seronok nya pasal though, tak perasan pe pe sangat. The last set of pics tuh, Vee tengah siap make up prosthetics tuk watak dia. Nice!

Make up artist nya si Edd. Kebetulan, si Edd ni dak junior aku masa ACS Klang. And memang dulu rapat gila ngan dia. Dengar khabar dia da gi London ke haper dua tahun lebih belajar make up. Tup tup... after years tak jumpa, serempak once dia balik ni.

Memang dia effects work cantik. Takde main campak sos tomato je ok. Sebab aku into effects make up, especially more to horror and gore (tengok je my Halloween pics last year yang wat sendiri), banyak la curi tips dari dia.

I think the end result is going to be quite grand.

Tanak give anything away for the moment. The movie is expected to be out only in 2011 tahun depan.

Aku lepak on location for the shoot (yang delay because hujan ketika berbuka - sempat rush balik resort) sampai takleh tahan.. ngantuk sangat.

Tapi the 50 something strong crew, and the artistes, serta over 80 extras bertahan. Salute!

Pagi smalam masa aku nak gerak da, heard bebudak semua balik pas wrap scenes kat Belum about 9am or so. Aiyo! Koma la sekor sekor nih. Plus, Monday dengar meka da sambung shoot balik kat KL. Dengar ada lagik shots kat hutan kat Gombak dan Hulu Langat lagi nak settlekan.

Wrap shoot by 8hb. Hans ajak tuk PC Cuci The Musical di, while Afdlin reminded of the preview screening of Papadom on 10th.

Takde masa lor nak cuti sebelom Raya nih. Pe pon, story banyak nak abih. Esok.. make it later today, banyak nak abihkan. Nanti je update lagik.

Masuk utan ni stressful lak. Heh... tapi nak sangat balik cuti kat Belum. Cantik abih! Everything was so... green!

Ok la.. nak sahur jap pastuh nak tido. Ta all.


PS - Tengah layan single baru Samsons - Tak Ada Tempat Seperti Surga. It's been on permanent repeat for the past few days dah sejak Irfan bagitau. Heh... Bams messaged too. Samsons the best! Siap hapal da nyanyi skali. Heh! Memang their songs semua simple, but poetic dan mendalam.

Samsons – Tak Ada Tempat Seperti Surga
Tak ada tempat seperti Surga
Untuk kuhabiskan hidupku denganmu
Senandung alunan terindah
Akan kulakukan teruntuk dirimu cinta
Separuh darah hidupku

Tak ada tempat seperti Surga
Untuk kuabadikan hidupku denganmu
Barisan syair yang terindah
Akan kulakukan untuk dirimu cinta
Separuh sukma jiwaku

Ku persembahkan hidupku
Tuk selamanya padamu
Kan kuserahkan cintaku hanya untukmu
Selamanya

Ku abadikan hatiku
Tuk selamanya padamu
Kan kuserahkan ragaku hanya untukmu
Selamanya

Reactions:

2 comments:

is this something like the village by Syamalan?