Tuesday, September 15, 2009

Decisions...

First pada yang minat Sehati Berdansa. Semalam buka puasa kat Bijan kat Jalan Ceylon (malas amik pic). Ada acara mengumumkan sapa bakal mengacarakan Sehati Berdansa musim ketiga.

You know the hype and all that of the show and sapa akan gantikan Linda Onn kan? No surprise, seperti dijangka, Scha Alyahya akan step in and fill Linda's shoes untuk host the program along with Fahrin Ahmad dan Awal Ashaari.




So skang tunggu je meka umum sapa pasangan-pasangan yang akan ambil bahagian.

Anyway, pas berbuka tadi rush balik nak siapkan ada keja tertangguh sikit. Need a clear mind. Stressed sebab ada client belum settle payment walaopon Raya da dekat. Feel bad cause I so want to pay some of my subs awal as a Raya bonus. Nak wat camna.. ni la kalau deal ngan corporate bodies. Sabau jer la...

About 3 pagik tadi gi lepak rumah Ed, dak junior aku masa skolah yang aku jumpa balik (haven't met for years until serempak shooting Jalan Lama hari tu). Biasalah... nak berguru ngan dia pasal special effect. For those of you yang tengok my Halloween outfit last year aku wat DIY nya effect, that's pretty close to professional treatment da... cuma nak betulkan teknik sikit. Tak sabar Halloween ni aku da ada idea aku nak wat pe da.

Yang pentingnya, si Ed ni gi London nak study all this, so not only aku dapat curi sikit ilmu dia... yang pentingnya... dia ada complete box set Little Britain!!! If you guys haven't watched this, you should.



Hilarious! Sebenarnya aku da ada pun DVD rips of the UK punya three seasons, the Christmas special in Little Britain abroad and the special Comic Relief episode - so kira aku nya koleksi da complete.

But tamakkan DVD commentary and extra bits sebab aku nya ada yang missing some of that, PLUS Ed had the Comic Relif LIVE show. Aiyo! Lengkap! (balasannya aku pass kat dia my one season of US series Little Britain and the special Comic Relief episode)

Owh by the way.. lari topik sikit. What do you guys think... aku selama ni blogging dari laptop yang aku beli beberapa tahun lepas. My trusty HP Compaq Armada. Which I have to say is still working without much problems.

But aku dapat lobang tuk dapat a new 'toy' which is also for me an investment. What do you think? Should I?



Now... aku ni bukan peminat Mac, but I have to admit Mac ni lebih superior la performance dia dari PC. Especially kalao nak edit benda alah yang memberatkan seperti gambar ke, music ke, video ke...

And unlike some people I know, aku bukan nak Mac sebab status symbol (walaopon BUTA IT dan hanya nak TAYANG ada Mac - merasalah ramai terasa) tapi tuk flexibility kerja.

So the question now is, do I get a Macbook? Or a Macbook Pro? Should I settle for something like 13 inches, or go all the way for a not very mobile 17 inches yang gargantuan tapi puas hati?

Aku tunggu pas Raya dapat specs penuh dari supplier dengan harga 'discount'. Tak sabar... until then, I have a week or so to make up my mind. Let me know guys.... what do you think?

Be updating later... from my PC.


PS - Watched the MTV VMAs. Janet and Madonna... I love you! Taylor Swift, sorry gurl over what happened (walaopon tak minat ko) and Kanye West - ko memang pukimak sial yang kurang ajar. Totally fucked in the head! Artis camni takyah la wat show kat Malaysia lagi... geli.

Reactions:

5 comments:

if you are planning to bring your laptop everywhere, buy the macbook air. if not, macbook pro 13" would suffice.

Joe, beli Mac Book Pro ah...macam Abg Lan photographer...bagus utk editing and such...one more thing, ko nak tau ke senarai peserta Sehati Berdansa tahun ni?...ke ko dah tau?...satu je yg dapat aku katakan tentang senarainya...HAZAB!!!

ahahhaa... aku da dengar light2 sapa peserta. so far lom ada kick.

mmm... personally guys, memang aku rasa nak macbook pro yang lower end which is better than the high end macbook anyway.

mmm...

getting a mac at a discount? where? Maybe nak habiskan stock kot, the ones with the old operating systems, since they have come out with the new snow leapord

not really clearing stock but got lobang. hehehehe... anyway went to mac studio yesterday and suddenly i'm in love with the MAC AIR!