Thursday, August 20, 2009

How do you...

In a non-religious context, how do you tell that Ramadhan is around the corner?

Senang je.

i) Tiap tahun, dalam tempoh seminggu sebelom mula, iklan Yuusof Taayub bermula kat TV dan radio.

ii) Sekatan jalanraya and extremely random roadblocks semakin kerap dan bersepah, especially if you're around the Klang Valley (memang dalam seminggu ni tengok ada yang mula rajin sangat)

Banyak lagik indicators. But these two are the most ketara.

Korang da ready ke nak berpuasa? Utang semua da clear?


PS - Tahun lepas 17 hari. Tahun ni nak lengkap kalao leh (ok la tuh kalao da tak wajib)

Reactions:

8 comments:

iya.. bagusnyer..
selamat berpuasa gitew.. =)

Selamat berpuasa JOE..ahahahahha

ok la tu joe, leh diet skali. happy fasting ;)

biasa je.. dari dulu da puasa da. cuma penuh skali je. pe pon.. masa posa ni la naik badan. sebab melantak kuat time berbuka. nafsu makan takleh control. huahauhuha

Dah lama skodeng blog u Joe tapi sekarang baru tahu siapa u! Pose pulak tu dalam bulan Ramadan. Ni contoh 1 Malaysia yang terbaik!

yeahhh joe..
i'm impress with u..hehe..
anyway Selamat Berpuasa Untuk Hari ke-3 dan ke-4 serta seterusnya..hehe..

lor... takde benda la. kita wat bukan nak impress orang. 1 malaysia kan? :-)