Friday, August 28, 2009

1 What?

Adik-adik! Mari kita semak sikit bab pelajaran hari ni! Semua pernah dengar 1Malaysia?




Dan maksud 1Malaysia adalah?

A. Kita nak reclaim Laut Cina Selatan, sampai Semenanjung dan Sabah dan Sarawak physically bergabung!
B. Malaysia hanya ada satu... kadang kadang ada yang ingat ada dua ke tiga Malaysia... so pastikan kita cakap orang asing ada satu Malaysia saja.
C. Malaysia untuk satu bangsa dan agama saja.
D. Semua bersatu sebagai bangsa Malaysia.
E. Kempen public relations yang tidak berjaya.

Tak your pick. I personally love jawapan D. But after watching this... I'm rethinking my answer.



Aku tatau la orang-orang macam ini letak otak celah mana. Nak kata kat lutut pon rasa tak seteruk ni. Dalam bulan puasa, dalam negara kita nak menyambut ulangtahun kemerdekaan ke 52 dalam hanya masa beberapa hari... ada gak BINATANG seperti ini yang tak reti hormat bangsa dan agama lain.

Bangga sangat ke tuh? Sampai satu dunia dapat baca kebodohan mereka? MEMALUKAN! (CLICK HERE to see the damage done)

I don't know if this was a politically motivated action as some seem to think it is. All I can wonder about is whether the so-called 50 yang memperjuangkan hak penduduk Seksyen 23, Shah Alam ni.. betul betul duduk sana?

Kenapa polis tak bertindak? This is not an illegal gathering ke? Bukan ke siap bawak anak dalam video tuh? Does this constitute cruelty to animals - siap piak ludah pala lembu! Didn't your mother ever tell you not to play with your food? Pas tu? Balik wat sup? Pikir sikit la mak bapak lembu tu punya maruah.. maruah korang HADO sesapa nak kisah... sampah sangat!

Kerajaan nak sangat perjuangkan ISA... silakan aplikasikan pada orang-orang di dalam bukti video di atas. Jangan cakap je - tapi yang kita nampak banyak pakai tuk ahli politik who are rivals sahaja.

Sebagai anak jati Merah Kuning, anak Selangor yang bangga asal usul aku - I hope the Sultan of Selangor, Duli Yang Maha Mulia Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al-Haj will take action against these people too. Meka tak layak duduk kat negeri ni - or even this country for that matter.

Inciting racial tension, is a serious matter. And no apology will heal the wounds they've ripped opened. Cabaran mereka tuk teruskan perancangan penempatan kuil di Seksyen 23 kalau nak tengok darah ni melampau!


Pix by Malaysiakini

Kalao protest sana sini by the opposition, laju je polis amik tindakan. Yang ni?

Thank you to our Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak for calling the police to take action against these people. But I think we now want A PROMISE that something will be done. And keep it too...

This is embarrassing for Malaysia... at best. What next?

As Khairy Jamaluddin said best, how would Muslims feel if others burned or stepped on the Quran if the situation was reversed? Apakah hukuman yang sesuai untuk orang yang berani buat sebegitu? Let s punish these cow-head steppers the same way.

Ah... Malaysia.

The only country that claims to be a unique melting pot of race and religion - and yet has people protesting the building of an Indian temple and doesn't take action against those who disrespect the Catholic church by participating in mass and spitting out Holy Communion (CLICK HERE).

But then again - do you expect anything less than this... coming from a society that has idiots who claim masturbation and homosexual activities increases the possibility of contracting H1Ni and is obsessed with other things of a sexual nature, walaopon dalam tegur tu they seem to get turned on (CLICK HERE) - and lesbian parties, restaurants that serve sex... and more.

To Know Malaysia.. Is To Love Malaysia.

I think I want to know less now.

I am still proud of being Malaysian.

I just don't think I feel like celebrating our independence this year.


PS - Maybe we should just send all these protestors gi interview kat MACC since da kat Shah Alam.

Reactions:

4 comments:

cant accept bout the Holy Communion... OMG apa dh jadi ngan dorang ni?

bukankah Lembu tu sacred animal for Hindu? why cant their respect others belief... but nk org hormat kat depa?

entahlah. 1malaysia... some of us can make it happen. tapi no matter what religion or race, there are those who try to spoil it for the rest of us.
mintak2 something is done... to restore our faiths 1malaysia is indeed a reality.

sekalipun saya beragama Islam, tapi setahu saya dalam Islam pun tak ajar seperti ini. lupakah mereka pada matapelajaransejarah, perjanjian piagam Madinah? hormat pd orang lain yg tak se-agama.

bencilah!