Thursday, July 16, 2009

Branching out

Argh!!! Walaopon hari ni kaki terseliuh rasa ok dari malam semalam sebab rested in bed the whole day (this is something I'd love to do everyday - spend in bed lah, not twist my ankle), woke up to a sore throat.

Cipet betol la! Rasa macam nak selsema! Skang pikir nak selsema je, pikir H1N1. Sial tol panikkan diri sendiri. Tapi no fever nothing. Just a little sore throat, and baru start sniffles sikit. Should be nothing.

Tak wat per pon ari nih.

Cuma belah malam kuar ngan abang Bad gi makan kat William's (which I still think is overrated cause the food is so-so, but pricey cam nak telan emas) dan borak borak jerk.

Then seperti dijanjikan jumpa bebudak kat Pelita Hartamas about 1am pas meka semua abih tengok wayang. Sebelom tuh meka ada meeting tuk Rumah Terbuka AF (aka AF Raya). Meka da dapat briefing synopsis.. abih aku kena usik ngan bebudak pasal my role in the show. Aiyo.. tanak la berlakon lagik. Sempat tak nak tarik diri. Aduh.

But anyway it was fun just hanging out with them. For a moment, rasa macam dalam Akademi.

Aku awal-awal tau meka da abih nak tengok wayang, da hantar SMS yang ajak minum pas abih dengan final sentence, "AWAS siapa yang tidak hadirkan diri dengan alasan memacam".

Heh.. terus panik. Qhaud call, then Nana, then Hafiz.

Found out Claudia dan Akim takde. Claudia balik terus tak join meka pon tuk movie, Akim kata ada sound check haper ntah and si Aril MIA tatau dia gih mana.

But cukup semua yang lain hadir kan diri (Isma lak takde sebab nak tunaikan tanggungjawab sebagai isteri katanya - matilah!!!... tak sabar tunggu malam Jumaat ke - lari!!! Abih pasni aku kena carot ngan laki bini speku) Kecoh. It was therapeutic to be with them. Positive energy is good!




Nak tidur la skang. Got lunch appointment. Mintak mintak kaki aku da better. Malas tol bak keta manual dalam keadaan camni kalao jam.


PS - The results of the competition are out. Boo! I didn't win. Oh well, takde rezeki. Jangan la tanya kenapa.. mana aku tau kalao orang lain pilih pemenang. Takpe... just hope you guys not too disappointed after all your effort. Apapon, thanks a million to all of you who voted for me sampai aku first in that sense. Hugs to all! Rasa cam Mawi lak jadik pilihan ramai tapi bukan pilihan juri...

Reactions:

10 comments:

le tak menang ke? Tak pe lah tak de rezeki, it's ok tapi I ada vote tau sbb selalu baca blog ni so kena supportlah.

the lowest votes win... hahaha! so funnylah... dono hw thr choose the winner...hahaha

lah. tak menang ke? kira undi ke pilih kasih?

lady luck was not on your side this time i guess. hopefully next time, kitorang takyah vote gila2 lah (abis katanya yang lagi rendah vote yang menang, hahah).

keep kool!

"Rasa cam Mawi lak jadik pilihan ramai tapi bukan pilihan juri..."

tetibew aku sukew plak ngan ayat ko ni.... muahahahaaaaa......

btw...... its ok kan????? kalu dah dapat tok yg rm 2000 tu.... sapew nk kasi beb... huhu.... okeh take care ... ur kaki n flu tuh.... aku ni dah kat seminggu baik demam tapi flu tak hilang2 lagik ni.... adeh......

Joe..kalau dtg william contact aku
kat ofis aku jer
tapi siang ler..inform awal..leh stayback gitoo

uisshh...pagi2 dpt email from IKEA...I've won the IKEA RM50 voucher..!!! hehehe...
tp bila masuk website...apsal awak tak menang yek..? confius tul padahal dah leading kan..???
anyway, thanks la...sbb masuk blog awakla yg pegi vote tu & end up menang voucher RM50...hehe...

aiiyakk..nvm le xmng..aku khlas vote tuk Joe..siap pomot kt kwn2..ekeke.everyday bce blog joe.huhu..

x pe joe...next time try lg...I vote tuk u coz everyday mesti bc blog u...cam ada yg x lengkap if x bc blog u...he he...

hye joe...wah hebat ...dgn skali amaran semua takut nak dgn you..anyway hepi belated birthday ...hope u enjoy all the years to come.