Sunday, June 07, 2009

Up and down

Dalam nak mengumumkan masjid dibina, terpaksa gak aku nak share news pasal pengumuman rumahtangga yang tak dapat bertahan. Nama pon jodoh kan...

Wanted to share Nana and Brian's wedding pics today. But I have to start off with headline dalam Harian Metro hari ni mengenai penceraian Sarimah dan Andrew @ Amir.

Actually since their divorce in December, memang banyak Sarimah hint, dan aku sendiri pun tahu secara sah dari mulut dia sendiri a couple of weeks now.

Benda camni kalao kita hidu pun, tak elok nak tanya.

Tapi tu yang marah sangat aku ada je dalam emo Akademi Fantasia, ada yang nak bising carut pasal Sarimah punya performance. The truth is, she was holding a lot inside that people didn't know, and yet dia masih terus put on a smile every night when people tuned into Diari Akademi Fantasia. And that takes helluva lot of strength for any woman!

Kalao korang ingat ada entry yang aku mintak Sarimah tabah... tu yang aku rasa part paling down skali tengok dia. And korang ingat tak video aku letak pasal last day kat Akademi - yang kita semua terjah dia nak celebrate last episode? You don't know the pain behind the smile.

But she's a strong woman, and I respect her for not allowing anyone's, her's or Andrew's names to be dragged through the mud, despite the divorce and to remain strong through all of this.

Babe, my prayers are with you, and God willing, ko akan temu jodoh ko gak one day.

Until then keep soldiering on. Lagikpon, we're neighbours now, so pop over for a cuppa je anytime. Heh... geng Mont Kiara unite!

I know Sarimah jenguk-jenguk gak kat sini (sibuk je ko kan... merasalah sebenarnya nak admire pics Molly kucing dia je kan), so guys, leave your message for Sarimah in the Comments box.

Now on to the happier news... ni pics masa Nana dan Brian nya wedding.

Masa sampai, since didn't know a lot of her family members and close friends, sought safety in the room je masa Nana tengah preparation. Time tuh kita sampai I think was 9am, so baru start preparation. The thing about her wedding was simple, yet elegant with a homely feel. I like!


Start make-up



Tak sempat makan, Nana's BFF (best friend forever gituh) si Fara pun nak suapkan sikit. Heh... last-last Nana tanak (sebab pre-wedding jitters kan, susah nak telan apa-apa), si Fara pon melantak dulu. Yerlah... sibuk wo jadik bridesmaid. Tengok Fara aktif sangat smalam.

Mai suap sikit


Tanak takpe.. more for me (ampun Fara!)


Popped out of the room masa nak salin pakaian (takkan dok lak dalam time tuh). Just to check out the pelamin and hantaran.

Simple je...


The hantaran - Nana's side












Yang aku makan hati bab hantaran tuh, bukan the ring ke apa. Tapi the combination of the RM10,000 Gibson guitar, the distortion pedal dan Ray Ban. Very the rocker punya hantaran. Tapi rocker jaga rupa ok dan pentingkan dandanan diri, siap ngan kelengkapan DKNY.

Anyway, tengah snappy hantaran, layan si Hazri (Hazrey... however you spell it lah). First time jumpa - perkahwinan Mawi kat JB. Ala... insiden kecoh tuh... kecian time tuh kena halau (oops... seb baik orang bertanggungjawab menghalau da tak keja ngan Astro or subsidiaries da). Second time jumpa masa kat Taib Andak for the sanding there.

Korang usha blog dia kat SINI dan SINI (berapa banyak blog da!)

Anyway, couldn't resist it. Nampak dia dan geng kru TV3 Johor je, terus molot aku automatic bertanya, "Hai... dapat hak eksklusif tak?" Matilah! Heh... saja je...

Ngan orang yang kena halau dari masjid ketika wedding Mawi (haiyooo.. sensationalism sangat caption)


Hazri ngan ayah Nana on the pelamin... pose apa nih??? Heh!


The family photo... awww... cantik gambar kat ruang tamu ni


Balik ke dalam bilik... meka tengah siapkan rambut Nana. Layan je snap pics yang memang mengaibkan! Matilah... bride of Frankenstein ke Juon : The Wedding Tale nih??!! Takpe Nana.. one day you'll look back at these pics and laugh... hopefully...

Hair raising experience


Back to normal


Ahhhhhhhhhhhhh!!! Larikkkkk!!!!



Skipped out of the room. Brian baru sampai time tuh. Memang nervous gila rupa dia. Borak sepatah dua ngan dia as he got ready, and took his place for the engagement ceremony.

Segak sangat berbaju Melayu


Senyum nerbessss!!!


Dalam bilik, panic slowly crept in. Nana da siap... and with Fara trying to calm her down... things were starting to look very real that Nana would be engaged and married in a short while.

Sempat tuh.... time ni tak silap aku call-in dari Sepah on air kat Era


Followed by the soon-to-be in laws jenguk



Ni pics of the mothers - Brian's and Nana's mom, and far right, Nana's mak angkat



Baru sedar lom tengok hantaran Brian's side... so decided to snap the collection. Belah laki membalas ngan tujuh dulang to belah perempuan's nine.

Cantik...









A lot of Marc Jacobs there. Tapi aku paling suka the Paul Smith fragrance.

The pertunangan then started. Within a short while... Nana and Brian...were officially engaged.

Ready for the big one!


Kecut perut Nana... time nak akad nikah dia nak sangat ke bilik air da. Panic attack tuh!


Posing with her engagement ring


Father of the bride... time ni memasing berkaca mata da



Kat luar... akad nikah da nak start


Kat dalam bilik, nervous abih!



Tok Imam masuk bilik for the documents to be signed. Then Nana mintak restu ayah dia for the marriage




Dengan dua kali lafaz, it was done. Nurul Hana Che Mahazan dengan Mohd Raqeem Brian Abdullah were married. Aku nak gelak time tuh.

Brian nervous abih sebenarnya, and imam pon lajus je cakap sampai dia tak follow. Tak silap, time dia cakap tuh, instead of "RM22.50 tunai..." Brian said "Dua puluh ringgit tunai setengah". Takpe... nervous ya amats dua orang ni. I guess all of us there were feeling it too. Cam tak caya dua orang nih da bersatu da.

Nana excited gila time da lafaz as we heard in the room, she punched the air, and went, "YES!!!!!". Heh! Takpe... dalam bilik leh gila sikit. Dalam sekelip mata, mood dia tetiba sebak lak! Haiyo! Dari excited jadik emo lak. Rosak make-up!

Tuh dia... rosak eyeliner tuh. Merasalah mascara waterproof tak?


Berdebar nak jumpa suami


And finally...


Alamak! Pili air tak tutup ka?



The gorgeous couple




Popped out for a drinik... ni simple je nak sanding


Time for the press conference


And finally - the happy couple. Congrats Nana dan Brian





Sebab tak sempat stay time nak sanding... intai kek meka dulu. Alahai... comelnya. Ni benda alah kat atas kek perkahwinan meka. Two teddy bears in traditional attire. So cute!

Again, Nana and Brian. Congratulations. Semoga kekal ke anak cucu cicit bagai ek. And Nana, thanks for your hospitality masa aku kat Muar. Also to your beautiful family for making me feel so at home, walaopon rambut aku mengundang seribu jelingan. Merasalah!

Oh damn.. panjangnya entry... ok ok... off for now.




























Reactions:

11 comments:

thanx joe lee 4 d pics

karl x dpt nk g johore smlm..

budget xde, plus ade potluck with diddy smalam

luv & support Kak Nana 4ever..

bab kak mah, die mmg wanita tabah!!

ironically, both sad n happy stories in one entry.

to kak mah: we love u!....be strong dear kak mah....

to nana: selamat pengantin baru!~..nice pelamin....i adore...

Joe jahat. hahah..

Itu pose errr.. pose office.

That is to show how close we are. I can't be doign that with Nana, cause I hardly know her. Kena parang nanti.

Hahah

Tahniah untuk nana dan pasangannya.

Untuk sarimah pulak.... harap tabah dan sabar.

Ada dua sebab kita diduga dan diuji ....

pertama- adalah kerana ALLAH nak beri peringatan diatas kesilapan yang telah dilakukan

kedua- Allah beri dugaan kerana DIA nak beri kita sesuatu nikmat yang hebat dimasa akan datang.

congrats nana n brian!
very sweet n sepadan.
very modern punya hantaran dgn gitar apa. nice!

kak mah...
u entertained us all kat diary af without showing your pain. salute habis! hope everything goes well with u~

To Joe : Thanks

To Sarimah : Your strenght should be an example to others in the same predicament. May Allah bless u for yr patience and grit.

To Nana & Brian : Marriage is only a beginning of a life long sharing and loving. Work at it!

Joe thanks to you and the rest of the 'geng' for the incredible support given to Sarimah. She is an incredible woman. AA

Hazrey : sapa mintak ko bagi aku bahan ngan pose tuk pic tuh. huahauhauhaua


and everyone... thanks for the support to sarimah. also for all the wellwishers for the newly weds, mai doakan yang elok tuk rumahtangga meka.

I like Sarimah especially bila menjadi pengacara. So frust jugak bila baca kat paper semalam. Anyway, maybe there is a much better guy for you outside there. Bunga bukan sekuntum, kumbang pun bukan seekor. BE STRONG GAL!

Hi JOE..

for kak Mah
~~anda memg seorg yg hebat!Anda tlah menghiburkan sy n berjuta fan af hampir setiap hari selama 10 minggu..be strong kak Mah!Hadapi dgn senyuman...

to Nana.
~~cantiknye Nana time nak kawin nih kan..hua2..Selamat pengantin baru...moga berkekalan hingga ke akhir hayat...

to JOE
~~errr...ada bukak my thread kat ari.com x..pasal reunion af7???hu2

pada kak mah, kuatkan semangat dan ceria2 selalu. saya suka tgk kak mah mengacara.

pd nana dan brian, selamat pengantin baru. suka tgk wedding drg ni, cool je