Wednesday, June 24, 2009

Things that go BUMP in the night

Still up updating this entry sebab aku nya senses working overtime again. I keep hearing bumping sounds from the house next door... which is empty.

Aku risau kalao orang nak rompak ke apa je. Tapi dari dulu aku mesti dengar sound effect pelik pelik nih, tapi *knock on wood* tak penah jadik benda tak elok.

Kebelakangan nih aku tak dengar dah sangat. Tapi malam ni, time 'biasa' tuh ada je bunyi ketuk ketuk lah, benda bergerak di seret lah... ada je lah. Oh well.. kalao non-human aku tak heran sangat. Yang aku horror kalao benda yang hidup je. Serious, aku risau sangat orang nak pecah rumah melalui rumah sebelah yang kosong.

Lain dari tuh... jangan munculkan diri depan aku (walaopon aku sedar kehadirannya) da cukup.

Trying to sleep after a very tiring day kat Ikea. Yes, stage 1 of my mission is accomplished da! Shopping is done with, and I have selected the pieces for my room makeover. I finally got some help from staff yang bijak sikit (bukan yang semalam yang blur tuh - yang walaopon baik tapi memang kurang sifat). In fact, thanks to the guy in the wardrobe department for putting together my invoice without any hassle. And he did it within minutes after I presented him my list. Somebody give him a raise for making shopping at Ikea actually what it's supposed to be. Yang semalam nya mamat tuh, dekat setengah jam tetap nan ado result.

Won't show you what I bought or tell anything more what I'm going to do. Risau masih ada yang sempat dari kalangan empat orang lagi pemenang yang going for the grand prize nak curik idea. Heh! Tapi yang pentingnya, voucher RM2,000 yang aku dapat... this is how much I spent.




Tuh dia! Under the budget by 20 Sen je. Aku maximise tahap cipan!

Honestly, wish had few more hundred Ringgit, but oh well. Aku tak cukup nak dapat several other storage units yang memang kena ngan apa tema aku nak, but what I have pun kira ok la. Tunggu je nanti ek tengok hasil.

Plan nak tidur rumah Mont Kiara malam ni, tapi sebab tetiba budak delivery Ikea kata nak hantar furnishing bagai semua tengahari kat rumah kat Klang, so decided to just head home. Malas nak rushing siang esok lak. So cancel la swimming tuk sehari lagik sebab masuk je perabut semua, harus la sampai tengah malam aku nak kemas dan susun semua.

Trying to get to sleep early sebab anticipate hectic sebab esok. but can't. Sempat gayut ngan my other sis, Suria.

Yes, for your information, Dangsuria Zainurdin memang confirm akan kahwin ngan Ad Samad. She invited me to the wedding baru je. So happy she remembered me. I love Su like hell. She's helped me through some rough emotional patches and we both keep each other's secrets. Start kami rapat zaman masing-masin buat liputan kes berita Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Reformasi sometime in 1997 onwards.



Su, congrats, and Ad, take care of my sister tuh ok.

Atas permintaan pasangan pengantin aku takleh bagitau tarikh, tapi kang langsungkan da, you will definitely see pics here, so no worries - cause aku wouldn't miss Su's wedding for the world (dulu yang first pon aku gi - heh!)

Sebut wedding nih, aku total four weddings this week alone. Matilah...!!!

Tired just thinking about it. Ignoring the sounds and trying to get some sleep. Night all...


PS - Selain dari budget RM2,000 I managed to spend a little bit myself (walaopon da janji tanak beli apa barang lagik) for the office. Tengah pikir bilik pon, da alamg-alang kat Ikea... tergatal tangan lak. Aduh....!!!

Reactions:

4 comments:

bak satu bookshelf? ada extra? huhu

I wish u the best of luck Joe. Can't wait to see the result of your makeover.

perbelanjaan optimum gitew..hik2x...tinggal balance 20sen jerk, hebat btul

heh! tu pun cam tak puas. nak agik bajet sikit kalao bebetol makeover.