Saturday, June 06, 2009

Selamat pengantin baru Nana dan Brian

Reached Muar at about 1am. Letih gila. Mana taknya last minute rush ke sana. Ingat nak gerak ke Muar pagik esok je. But because ingat convoy skali ngan Famee yang bergerak dari Senawang, so decided to just leave early sebab bukan tau jalan pon.

I had the other option of nak ikut team dari Era berlepas pagi esok, but I thought I'd be even more tired to go to Muar and back within just a few short hours.

Sampai kat Muar, tumpang bilik si Belle and Famee. Wanted to get my own room, but Nana pon kata no rooms available in all the hotels which were fully booked. So ok jerk.

Yang aku nak gelak, Belle cakap, "Eh, dah la ada wedding Nana.... pastu ada satu lagi wedding selang beberapa rumah dari Nana. So semua hotel da fully booked."

Ok, I know what she meant, with the school holidays and all. But can't help nak gelak sebab what does it say for Muar kalao ada wedding dua je, terus fully booked katanya semua hotel kat Muar. Amik ko.

Owh by the way. If you're driving to Muar tengah malam buta... take note, pas tol kuar ke Muar tuh... very the sesuatuh.

Aku masa da exit tol, kan masuk kiri kan? Gerak depan sikit, tetiba ada bau pelik. Harum semerbak katanya. And it wasn't from me either!

Sebab bak keta sorang (Famee naik keta dia kat depan tunjuk jalan), aku diam wat bodoh. The smell got so bad, terpaksa lower the windows (walaopon bau datang dari luar) and had a smoke.

Less than 100 metres or so from the spot the smell began, noticed a sign on the right, which I only noticed one word. Crematorium. Erm...

Masa nak balik tadik, perasan yang the same stretch, but on the other side of the road, rupanya tanah perkuburan. Aiyo... patutla rasa pelik semacam je masa smalam ngan bau pelik tuh and all. Oh well.. just another weird experience. Jangan muncul depan depan da...

Back to the event, the tunang ceremony and akad nikah pulled off without a hitch, but I'm saving the pics for tomorrow's entry, so korang sabar je menunggu ok. Lots of pics.

Sebenarnya spent time with Nana in the room, so when Brian arrived tak banyak yang aku snap pon. More with Nana and her preparation throughout the whole do.

Headed back to KL petang. Didn't stay for the sanding which more people from KL were at. Too many people... and the weather was unforgivingly HOT!

Reached home, had a shower... and ni nak tidur. Ngantuk sangat... later...


The blushing bride about to be given away by her father




PS - Pics will be up sometime by after lunch esok.

Reactions:

3 comments:

motiff tak citer kat mak pasal story hantu itewww sblom tido???

well, kat jalan yg dilalui itu ada kilang getah..that's why ada bauuuu...sila jgn cuak giler...

kak belle, kang tak tido kang!

kak su... bau dia.. erm.. lain. bukan bab kilang getah. heh! tau aa beza...