Thursday, May 21, 2009

Pastiiiiiiiii!!!!

Aku da nak letak pics ni on Monday, but since I didn't have enough sleep that day (tak tido kol 5 pagik ke airport ngan Juan dan Rosman) and I wanted to clear all the pics related ngan final Akademi Fantasia... so finally... here it is. Matilah kan three days late.

Well, better later than never kan. So pada peminat Akim dan Aril, nih dia some pics nak bagi korang ilang rindu kat meka. Ni time meka nak berlepas ke Jakarta. Layan pics dulu then aku cita lebih sikit kat korang about their trip.


Macam cover album da


Moka Akim nampak sangat tujuh pagi. Heh!


Checking in!


Eh Aishah pon ada.. ngan abang Kelana (Kelana balik flight pastuh.. Ecah saja ikut)


With family...


Ngan Farish yang ikut skali


Lain rupa Noni


ALAMAK!!!! *diam tergelak*


Ni berucap ke nih?


Byeeeee....


...ok bye......


Uhm... bye?


So apa cita nih? Ikutkan gosip kuar dalam paper konon tiga bulan kat sana kan? Well somebody's not doing their work in researching.

Ok, what I know is this. Bebudak nih, si Aril dan Akim ke Jakarta tuk shooting pilot for a TV series. Dengar khabar usahasama Indonesia-Malaysia. Awalnya dengar duration is three months for the shooting of the series.

Last dengar lak, actually meka gi sana tuk script reading je. Kira persiapan. Not sure of the actual status samaada latihan ke screen test ke apa. So tak berani cakap. I do know, selain mereka, Farish, Noni and one more girl, Mimi ke entah haper nama dia gi skali for the thing.

But Akim dan Aril akan kembali ke tanahair Sabtu nih, dan terus bergegas ke perkahwinan Adlin Sabtu nih. And you thought Adlin was joking about mintak bebudak tuh nyanyi at his wedding? Amik ko!

Meanwhile, sapa peminat Hafiz, Isma dan Yazid, don't feel left out. Dengar meka perform kat Jelajah 11 Era Sabtu ni di Shah Alam. Layan la mana-mana tuk info for that show ok. Nih pon tau sebab tadi lepak ngan bebudak meka bagitau.

Story nya, aku gi lepak ngan Faz tadi gi makan kat Rasta. Tak sempat snap pics sebab banyak gosip nak catch up on... I try tomorrow. Anyway, pastuh aku pick up Juan, Time tuh pon da 11 lebih da, almost midnight.

Obri dan Qhaud kat rumah bebudak kat Country Heights di Kajang, so takde plan, gi lepak ngan meka je. Meka tunggu Hafiz dan Yazid balik chatting, pastu Obri nak mintak temankan meka hantar Qhaud balik ke Cheras.

But sampai 12 lebih meka lom balik, so aku call Nana yang bak meka. Rupanya, meka kat rumah Askrul, so kami pon gerak la sana... kat Bangi. Lepak skali.

Isma pon ada ngan Zul. Tapi time kita sampai yang da 1 pagik lebih, meka da nak balik. So lepak ngan Yazid dan Hafiz skali, ditemankan Askrul dan wife and mom dia as well as his kids.

Yazid stay lepak rumah Askrul jap while Obri hantar Qhaud balik. Aku dan Juan, gi supper ngan Hafiz dan Nana. Merasalah Hafiz driving katanya. Dahsyat gak dak tuh bak keta. Merasalah!

Until about 3.30am, we decided to head back.. tuh je. Nothing much to report. Just lepas rindu kat bebudak la dapat jumpa lepak beramai-ramai. Feeling kat Akademi la sikit tengah Akademi Fantasia withdrawal blues nih.

By the way, fans Hafiz kat Sarawak, he's on the way back there pada pagi 24hb, so wait for him and welcome him back ok!

Meanwhile korang layan la pics bebudak aku sempat snap tadik. So many things to do today... so I need to get a quick nap!

Ada one meeting, nak shopping ngan Faz for furniture (me for office and her for her wardrobe), confirm a Saturday meeting and probably avoid a call from a spa who wants to give me a trial membership for free (matilah ko!) Also need to meet up with Sarimah kalao dia da balik dari trip dia.






Since, I'm on a one entry per page for now (nak senangkan loading pics), here are the links if you still want to catch up on the finals or just nak ubat rindu kat bebudak.

Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 Special links
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 1) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 2) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 3) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 4) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 5) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 6) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 7) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 8) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 9) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 10) - CLICK HERE

Reactions:

18 comments:

Tahniah pada Akim dan Aril. Semoga kerjaya mereka berkembang. Cute Aisyah ni. Thanks for the info Joe.

Joe..
bes tgk pic2 neh..hu2..
KJ ingat dorg p shooting..
heran gak kan seminggu jek..
BTW..KJ amik pic ye JOE..
thanks!

congrats to akim & aril! suka la tengok gambar akim yg ala2 album cover tu...nice!

My best wishes to ARIL & AKIM. Lots of love to both of them. D.

Mudahan ARIL dan AKIM akan berjaya nanti. Bestnya lihat ARIL yang cute tu ...GAYA SEORANG BINTANG.

Tok tumpang suka tengok dari jauh je tapi Tok YAKIN kalau AKIM kerja kuat dan tak lupa diri, dia akan berjaya dlm bidang ni.
chekenoor...sure terubat rindu kat Aril tu..

Toksky ...terubat skit jer....hehehehe.... tapi kalau dapat tahu ARIL terpileh...... aha...baru rasa best.

ps.(anak chekdee semua girl) chekdee selalu rasa best kalau dapat anak lelaki cute cam aril ...hehehe..menantu tak leh...anak-anak ada pilihan sendiri...heheheheheeh

joe!!!
thank u bebanyak utk all these pics! tetiba emoss lak pagi ni bila bukak ur page. nampak je muka aril ngan akim kat airport ni tetiba rasa nak meraung. wahahahahaha!!!! mmmm....terubat rindu :D

can't wait tunggu diorang balik sabtu ni. kol berapa flight diorang sampai from jakarta? kot kot lah...tetiba rasa nak drive all the way to KLIA...kalo rajin la kan... :D
salamat po! (terima kasih!) :D

luvsushi...

tq for ur update about akim n aril...
will wait for further update...
thanx so much!~

joe...
i suke sgt tgk gambar aishah ngan akim yg ..... tu..

kekekke..betul ke mereka tu..?
kalo betul la..i la org yg paling hepi skali..suke tgk diorg..comel sgt nampak be2...
suke3x!

ya ampun...cute banget si Arill... cpt skit balik Msia plss...ramai fans kat sini nk jumpa nihh...serius pegi Ipoh wedding Adlin??? ermmm...best nyee...xbalik Ipoh la plak minggu ni kalo x leh gi skodeng korangg....hehehehe...anyway all the besh pada Akim & Aril...Joe, thanks la upload pic2 yg mantap nihh...pape2 info kasitau laa...thank kaseh!

-deina-

Feels like buying you a new camera lah Joe...

hafizzzz we love uuuu ... hafizzz jumpa hafiz d shah alam sabtu ni k!
fc aril n akim ... hyeee.... let's we support all of them coz semua mereka UNIK n ada POTENSI insyaALLAH..rezeki masing2 :)

-peaceyo!-

rezeki afiz n akim
alhamdulillah

joe,
pics faz yg latest please
rindu nk tgk die

please bg tao die
dlm iklan anak wayang tue
die comel sgt!!!

bang joe lee..

dengo cite ko psl apis bwk kete dgn rakus a.k.a dasat, membuatkan aku tertanye2..adekah apis seorg perempit berhemah seperti aku?

Pesan kt dia joe lee, dpt ekod 2.0 tu, jgn men hentam keromo je bwk2 keta..kang kalau ada yg terrlanggar side mirror keta kang, menangisla nk repair..thehehe..:)

apepung, Hafiz memang membuatkan aku terrr afundi tawun ni..byk pulak tuh..(abislaa kena bar la line haku bulan ni..)

konfom kene gelak ngan housemate aku kalau dia tau..ahaks!

Hafiz bro, gud luck n i will sapot u dari kejauhan..:)

utk aril, akim, yazid n isma pun same, i will sapot u jugak..

~seman~

choy.

blog i masih ade ya. link la ape lg. link blog juan yg bersawang tu watpe. nan ado! hahaha.

mati la juan emo ngeeee ~

Dear Joe, apa program Aril untuk minggu akan datang ni?