Tuesday, May 19, 2009

Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 5)

Ok so I know I took my own sweet time, tapi biasalah. So many things to do, tunggu dust nak settle down before I update everything. Banyak sangat. Aduh... ni pon baru tidur 2 jam dalam the last 24 hours.

Kul 5 pagik tadik gerak ke KLIA nak send Akim dan Aril. More pics of them later on that.

Tapi first mai aku bayar utang dulu. Ni pics dari performances. The results are out, there is no need for me to review them. Sebab bukan ada yang nak dengar tuh. Ada yang nak aku ulas secara positif, ada yang nak aku jujur... tapi what a contradiction!

Pastu ada yang nak aku say what they want (tapi dalam bentuk meka approve of), so bottomline is, aku terlalu letih lah nak get into it. Tunggu berapa hari tuk aku tidur dulu. Heh... anyway, the season is over (which part of that some people don't understand, I will never understand), and all I can say is the kids did their best.

Results notwithstanding, their careers have begun, and all I can say is keep supporting them, no matter fanatik sapa you are. Betul tak?

Ok... layan pics dulu. Ni dari opening, and of the first round of performances. Layan dulu ek.


PS - Jangan copet pics ni sesuka hati. Kalao nak letak forum ke website ke blog memana, please be fair and credit and link me. No cropping of the watermark is allowed, nor do I allow editing of the image for any reasons. Jangan ingat aku nak dok je kalao ada yang wat.






















































Dan ini gambar bonus tuk entry nih. Kalao orang selalu mempertikai betul ke Akademi Fantasia rancangan realiti nombor satu... I guess it's pretty stupid to ask cause everyone knows it is the biggest reality show in the country.

Any dispute of that is a waste of time even to contradict it, because it's obvious it's not facts and figures these people want, but just strictly bitching about how it doesn't measure up to competition.

So kali ni, bonus, some faces from other shows yang mai final Akademi Fantasia nak SMS gak for their favourites. Amik ko! Good job, guys! At least AFUNDI tetap...



Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 Special links
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 1) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 2) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 3) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 4) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 5) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 6) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 7) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 8) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 9) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 10) - CLICK HERE

Reactions:

4 comments:

Joe...diorang dari show lain tu nak tengok saingan dlm market nanti.

Joe, walau byk reality show yg ada, kita tak dpt nafikan yg af still the best. I dnt knw why, but the family feeling ada everytime kita tgk and tu yg buat kita rasa attach gila dgn diorang.

Af, rancangan realiti nombor 1 malaysia.

AF mmg no 1 kerana ianya bread and butter org malaysia terutama penonton melayu. Tapi tahun ni OIAM 3 telah memberi impak yang x disangka sangka selepas Tomok memberi persembahan yang cukup memberangsangkan penonton yang boleh dikatakan pecah pentas (bak kata eddrie hashim). Ini menyebabkan kita berfikir seorang juara mesti seorang yang stunning di pentas dengan vokal yang dynamic dan energertic....bukan nak promote OIAM yang terperuk dalam 8 tv tu but something must be done to AF kalau betul betul nak hiburkan penonton dalam rancangan realiti sebegini...

penonton dah tahu menilai which one is the best right now...konsert akhir AF 7 tidak memberangsangkan penonton berbanding konsert grand final OIAM...

Everybody knows that...even wartawan hiburan pun mengatakan demikian..they start to compare this no 1 program with no numbers program show(like F1 racing)

I think Joe no critics is goes to OIAM now...its goes to no 1 show in malaysia...AF ada branding yang kuat tapi tanpa usaha berterusan ianya akan jadi kebanyakkan brand masyur yang hanya tinggal nostalgia dan kenangan....