Monday, May 18, 2009

Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 3 - The Prequel)

Sebab banyak sangat pics nak upload, aku kena backdate lak. Ni pics dari masa hari Jumaat sebelom final yang aku kata last day of Diari sebelom ni.

Actually pics ni takleh kuar time tuh, but now leh la. So korang enjoy je la.

Ni first time bebudak dapat jumpa the whole production team of Diari Akademi Fantasia.

Masa naik tangga ke tingkat atas, kebetulan Yazid leh nak ke surau. Dia nampak je, lari lintang pukang sembunyi. Merasalah tiba-tiba almost fourty of us muncul. Mana tak takotnya... cam nak kena belasan pon ada. Siot je Yazid wat lawak sembunyi... pecah perot gelak.

And then, masuk sesi perkenalkan diri masing-masing dan tugas masing-masing. Sebelom ni pon bebudak kenal hanya TAC team yang jaga meka ke hulu hilir dari Akademi ke dewan, selain tenaga pengajar dan RA, as well as the creative team headed by Najib as senior writer.

Kali nih meka dapat jumpa the whole team bebetul, from the executive producer in Sooraj, sampai cameraman, editors, sound crew all the way to the production assistants. Merasalah Azzah yang ratu finance kita pon ada.

It was a shock for the kids kerana aku rasa selama ni meka tak suspect pon, yang begitu ramai jaga mereka. Especially tahap final dah.. meka rasa sunyi je Akademi. Mana taknya, everyone has to be invisible to fgive that illusion.

Tapi bebudak nampak la kelibat skali skala... tapi tempat tuh pon ada cita-cita ehem... yang well, jenis ko takkan cita malam, so meka pon tak penah persoalkan. Heh!

Ni some of the pics... enjoy before the next entry of the Konsert Final itself, pre and post dan juga majlis kenduri kesyukuran dan farewell kat Akademi.


Askrul feeling rempit pencen! (matilah aku!!!)



The team meets the kids



Walaopon sebumbung, Sarimah dan Principal Datin Seri Tiara Jacquelina pon jarang jumpa


Terkejut... terharu




Executive producer Sooraj ngan director Saha


Angelina!


Photo op!


Dalam banyak pasangan di kenen, ni yang paling erm... suspen! Production assistant Farid dan personal assistant Sarimah, Fida


Korang ingat pic Saha kat atas? Perasan masa Konsert Akhir dia diperkenalkan? Dia la tunang Catriona Ross. Also... dia yang ajar Hafiz rap masa minggu lagu Malique dan Najwa. Hafiz baru tau...


Group photo - with me too


Some more...


Akim feeling rempit ngan motor dia


Bukan setakat bawak lagu Superman.. aksi pon kena gak


Macam-macam...


My pic with the kids


Remember the five day countdown thing meka lukis? Ni dia...


Cam predict je kedudukan mereka. Cuma Isma dan Aril je tukar tempat






Mr Bola Bola aka Aizuddin yang jadi tempat sidai kain (actually tempat letak barang kenangan pelajar eliminated)

And ni pic bonus...sapa tengok Diari akan perasan... bukan je motor Modenas tu Akim Punya ditampal. Also tuala muka tinggalan Aishah dan pic Aishah skali. Heh! Couldn't resist amik pic nih.



Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 Special links
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 1) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 2) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 3) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 4) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 5) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 6) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 7) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 8) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 9) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 10) - CLICK HERE

Reactions:

3 comments:

muka semua nampak happy,tapi hakikatnya mesti sedih.

Thnak you Joe for the updates on AF7 for the past 3-4 months.