Sunday, May 17, 2009

Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 2)

And they want to thank YOU!

For those who spent your hard-earned money on these kids, all of them, Akim, Aril, Hafiz, Isma and Yazid would like to thank you for your support for them throughout the competition.

Sekarang lupakan segala spekulasi dan semua yang dilalui, cause it's time to pick up the pieces and support them for their careers sebagai bintang-bintang yang mintak-mintak akan menyerikan persada seni tanahair.

So many pics to post and all... but I thought this was the first thing I should post sebab Akademi Fantasia, and these kids, would be nothing without YOU (pada yang AFUNDI ek... bukan yang pakai air liur saja).

The other parts of the finale concert entry will follow, as will the kenduri kesyukuran AF7 entry pas the event tengahari nih. Sabar ek...




Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 Special links
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 1) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 2) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 3) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 4) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 5) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 6) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 7) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 8) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 9) - CLICK HERE
Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 (Part 10) - CLICK HERE

Reactions:

16 comments:

hye joe,
neway nk thanx to u too..
10 minggu i bace about af kat sini..sukaaa sgtt2 dgn gambr2..tqq yaa..n u joe as one of the af team..congratulation bro...

yeayyy hafizz juaraa..but aril,akim.yazid& isma..korangg jugakk superbbbb....good luckk guyss..

joe send me n my family regards to the finalis + claudia n aishaa too..ihhiih..daaaa

Af forever,
teera.

joe lee kaki ngampu lah! ko boleh menang la kaki ngampu terbaik, terpopular, terhebat smpi menetessss air liur ko!
dulu ko ngutuk skrg ko jilat balik ludah2 ko yg merata tempias...

Joe..
thanks for the video..
kesian kat hater aka anon sorg tuh kan..
melalak jek kejanye..dr blog ke blog..
dah xde keje ke dik..ekkk...pakcik...ke makcik ??

tahniah AWOKKKKKKKKKKKKKK!!

bodoh betul kaki kutuk atas tu.

Joe..x sabar tunggu yr 1000 x pictures too...;)

dont worry joe lee.
ignore that kaki kutuk .
btw, i was followin g ur blog for past weeks .real best!

joe, macam mana nak letak video yang thank you ni dekat my blog ?can u help me?just tell me how.

tq tq :))

hujan la pula ya...tak dapat poco2 hehehe...

Joe ada snap gambar 5 finalis yg tengah menari kat belakang masa qhaud nyanyi tu tak...hahaha macam 5 budak cacat otak...kelakar..

sedih akim no 3 :((
but its ok maybe bkn rezeki dea en..
anyway akim i'm yours :D

thx tonnes joe for the daily doses of AF7 for the past 10 weeks!! rase sedih sgt bcoz it's the end of the season already and I've to say that apart from AF2&AF3, AF7 juga sgt2 menarik bg sy (can't care much for the other seasons although i love stacy!) Well done to the production, faculty, pengundi, semua yg terlibat secara langsung n tidak langsung, lovers n haters alike (hehe) n of course the contestants themselves for making such an awesome season!!!

So the best student won last night, but the real obstacle in shark infested waters is still ahead, perjuangan mereka belum berakhir, AF hanya membuka ruang to these kids ke level yg seterusnya, lets give em a few years (or months) to prove their worth! Everybody for themselves now, may the best performer shine!! :D

Hai Joe, wah memang pantas Akim and Aril ni yer, Jakarta you... harus gitu, they are talented irregardless wat others thinks esp on Aril. Me, I'm happy, my fav top 3 dah menang.
Thanks to u bro...

If you baca komen nih, send my regards to both Aril and Akim, all the best for them...

hi joe...

it's all started with my interest in datin seri tiara as gusti puteri. tak sangka lak, wrap je PGLtM...terus masuk AF7. so, basically aku ni bukan lah beria nak tgk students AF7. but surprisingly, tak tau la apa yg menarik sangat sampai saban minggu, without fails my fren and i akan melangkahkan kaki ke dewan seri putera. hahahaha....melekat pulak jiwa dan raga ni kat aril, apiz, akim and aishah. well, that's the spirit of AF7.

diakui bermula AF1 hingga AF7, tiga seasons je yg betul2 melekat di jiwa: AF2, AF3 and AF7 (iza, kita sama...sangat suka stacy tapi AF6 kurang terkesan di hati. AF1 is in its own league sebab AF1 pemangkin bermulanya sejarah realiti tv (sob! sob! aku emosi...terkenang zaman dolu2).

btw, result semalam...i'm happy for those kids especially the top 3. kalo ikutkan my prediction from the past few weeks, itu lah dia! but then kalo based on last nite's performace and the transformation overall i have to admit, akim was was a surpirse! transformation 360 degrees! dan kalo ikutkan keberkesanan persembahan, vibe and perasaan on the spot masa menonton live kat stadium putra bukit jalil, without bias (sebab aku sokong apiz dari awal konsert), i'd like to say that akim was the best. followed closely by aril (sayang, sebab his new single aku tak dapat tangkap melodynya. he was saved by his performance)then, third place apiz. sabar, jangan meroyan...itu perasaan aku semasa menonton live di stadium :D.

apa2 pun, keputusan semalam aku terima. janji, those 3 kids were indeed top 3 pilihan aku :).

and joe, thanks for the photos, videos and updates. aku tau ko takleh laser cam tahun2 sblm ni (mild je komen tahun ni... :D)sebab u've been apart of them...bukan setakat sebagai trainer, but more than that. u r emotionally attached to them. u r much closer to them berbanding students yg lepas2. u r their shoulder to cry on dalam 10 minggu yg lepas. the feeling is different. aku paham...aku paham.

jadik, moralnya...hiraukan the haters kat blog ko ni (ada kaitan ke? hahahaha...). hanya mereka yang benar2 mengikuti semua musim AF sepenuh hati je yg dpt memahami kenapa komen ko begitu dan begini. dah tujuh tahun, banyak perubahan...pelajar bersilih ganti, tenaga produksi berbeza...of course peminat tegar AF dari musim pertama pun ramai yang dah mature, tau berfikir. so, cool je. haters ni bebudak lagi...heeee...jangan marah aaaa..... :D

luvsushi...

aku sokong sangat-sangat dengan apa yang dikatakan, dapat disimpulkan

penyanyi = hafiz, isma, yazid
penghibur = aril, akim

dalam persembahan live `penghibur' akan membuatkan suasana lebih meriah dan meninggalkan impak kepada penontonnya.
`penyanyi' akan menang banyak award tetapi samada popular atau tidak belum tentu.
Industri hiburan sekarang ketandusan `penghibur`. Harapan kepada Akim dan Aril untuk mengisi kekosongan ini, sebab mereka boleh pergi jauh dengan bimbingan yang betul. Seperti komen Dato' Khaty, dia nampak ujud kesamaan bakat aril dengan `arwah sahabat' siapakah arwah sahabat itu adakah Allahyarham Sudirman?. selamat berjaya.

Ini pandangan peribadi saya.

AF - adalah akademi untuk mengasah bakat menjadi seorang Penghibur.

Setiap kali di diari, itu yang kita dapat lihat - vokal digilap, kaedah dan teknik menyampaikan lagu diajar, bakat menghibur dan penampilan disuntik agar lebih segar dan trendy.

Ujian di Konsert Mingguan yang terawal dari Minggu 1 hingga ke Minggu Ke 5 - yang berjaya kita lihat adalah ARIL pada mulanya. Transformasinya sebagai seorang penghibur berjaya dibentuk dan ARIL selesa dengan imej yg dibawanya ke Pentas hingga ke Minggu Ke 7 dan Minggu terakhir, beliau masih seorang Penghibur.

Minggu2 tanpa ARIL - AKIM telah berjaya mengenal dirinya dengan tunjuk ajar dari Tenaga Pengajar, kekuatan yang dia mampu berikan dan menyuntik semangat Aril dan dibawanya ke Pentas. My eyes and ears on him.

Konsert Akhir - Saringan Pertama ARIL adalah TENAGA yang menyelamatkan Pentas Akhir itu. Hanya dirinya dan nyanyiannya yang membawa kita kepada penceritaannya tentang Kasihnya yg tidak sampai.

Saringan Kedua - AKIM kembali dengan satu persembahan yg sgt bijak, diatur rapi oleh Tenaga2 Pengajar agar tenaga lagu itu dari kecil menjadi besar.

Adakah dia mampu tanpa Pengajar nanti? Kita harap AKIM kenal kunci auranya.

Sebelum Kemuncak Konsert Ke 2 berakhir, ARIL dengan dirinya dan kekuatan yg ada pdnya - hanya dia dan TANPA PROPS mempersembahkan kelainan yang tidak ada pd pelajar lain. ARIL berani dan sentiasa memberi perhatian di dalam menyuntik elemen-elemen persembahan yang meninggalkan kesan kepada mereka yang menonton.

Mampukah Aril terus kehadapan tanpa Akademi? Dia sudah bersedia. Cuma Aril perlu berhati-berhati agar tidak terjatuh. Harus mempunyai perancangan yang kuat di dalam menjana satu kehidupan yg cemerlang sebagai artis dan penghibur tanahair.

My love to ARIL & AKIM. My good wishes to both of them. I am looking forward to see more from them.

Layak atau tidak layak berada di tempat 3 yang terbaik. Itu bukan persoalan kerana jari2 telah menentukan dan perjuangan itu adalah dari peminat masing2.

Yg pasti ARIL & AKIM berjaya menghiburkan kita.

Diana....well said...to Aril & Akim...well done & semoga lebih berjaya diluar sana....u guys are great!! In Aril i see a true entertainer...and Akim...u've done yr voters proud...

Kpd Joe....thanks a trillion dear for all the daily doses...cldn't have done without them...

Not a fan of Aril but He and AKIM will make it in the industry