Saturday, May 09, 2009

Konsert Akademi Fantasia - Minggu 9 (Part 1)




Korang da layan bahagian kedua Diari EXT khas edisi AFMASUK kat atas? Kalao dah, then layan Konsert Akademi Fantasia minggu kesembilan kat bawah nih.



Unlike the usual norm, I will be updating some pics soon. Tunggu ek.

Apapon congratulations Akim, Hafiz, Isma dan juga Yazid for being finalists for the finals next week, dan juga pada Aril for joining them after winning a place for AFMASUK with a huge and very convincing percentage.

Apa lagik.. teruskan AFUNDI. Entry akan datang aku ada info sikit pasal final, so wait for that too.

Reactions:

19 comments:

Joe, nak tanya all the undian for Akim,Hafiz,Isma & Yazid carry forward to this week ke since no penyingkiran? Hope tak direset semula sebab rugilah.

hahahah effa aishah fc mcm bagus jer..
saya rasa suara aisyah tak unik mana pun. sedap memang sedap tapi tak la sehebat mana seperti yg effa gambar kan. yang pasti bila sampai masa utk buat performance dia gagal utk deliver sebagaimana sepatutnya. masih belum memuaskan utk di anggap persembhan sang juara. berpada pada la kalu nak puji cik effa ooiiii

After concert:
1. Hafiz 34%
2. Akim 25%
3. Yazid 22%
4. Isma 18%

I would like to congratulate AKIM and HAFIZ for giving impressive performances with AKIM was slightly better in terms of showmanship in both of his performances. Akim, Yazid an Hafiz all were given their favourite English songs but the output definitely depended on the way the deliver, interprete and execute.
If AKIM maintains focused, he will be able to make it in the industry as he has the looks, confidence, hard working and passion in music. Hafiz and Akim are still young and will be able to go a long way.

Toksky,

please check www.astro.com.my/akademifantasia
the ranking should be :

1. Hafiz 34%
2. Isma 25%
3. Yazid 22%
4. Akim 18%

PELAJAR dan PERATUSAN (%)

HAFIZ – 34
AKIM –25
YAZID – 22
ISMA - 18

* Ralat kedudukan selepas undian ditutup sebelum ini adalah human error moderator. Segala kesulitan amat dikesali

btol la yg ni anom..yg ko punya 2 yg ralat..silap teknikal..

Hafiz memang superboy bawak lagu I believe I Can Fly. Begitu dramatik. Terfikir la pulak kalau dia dapat bawak lagu Sampai Syurga (Faizal Tahir) dalam konsert final sebab lagu tu memang dramatik dan endingnya yg excitment. Pasti konsert final yg tak dpt dilupakan. Joe tolonglah sampaikan pada Astro tolonglah bagi Hafiz lagu Sampai Syurga (Faizal Tahir) dalam konsert final. please.....

Tahniah kpd semua peserta yg msk final..
Tahniah juga kpd pljar yg bjaya AFMASUK.. jgn persiakan pluang yg ada..
AF dah nak abis dah..
lps nie rindu nak tgk gelagat plajar2.. Papepun Kami fan Aishah sgt2 btrima ksh kpd semua peminat yg dah myokong Aishah slama nie.. w/pun Aishah xde rezeki ke final.. Tahniah juga kpd fan2 lain yg bjaya kekalkan student fav korg ke Final! Peace~

yeah

ARIL made it!!!

line up final tahun ni best!!! except... ermmm ..

to all bekas pelajar : dont worry.. if ade rezeki, dh tertulis rezeki, ntah2 lagi popular dr yg ke final!!!

terbaek wok!

Hafiz memang superboy bawak lagu I believe I Can Fly. Begitu dramatik. Terfikir la pulak kalau dia dapat bawak lagu Sampai Syurga (Faizal Tahir) dalam konsert final sebab lagu tu memang dramatik dan endingnya yg excitment. Pasti konsert final yg tak dpt dilupakan. Joe tolonglah sampaikan pada Astro tolonglah bagi Hafiz lagu Sampai Syurga (Faizal Tahir) dalam konsert final. please.....

walaupon isu BIAS org tkde sentuh lagik..tp aku ttp nak bagi tau..kenaplah kan CIKGU CT HAJAR DAN CIKGU SHAFIE.. ketara sangat BIAS ngan HAFIZ? apa salah HAFIZ? tgk AKIM lepas wat performance bukan main suka lagu dua2 cekgu nih...lepas HAFIZ buat performance ngan standing ovation dua2 buat muka..mmg BIAS ... sabar je lah HAFIZ oiiii..nasib baek ko leh rileks2 je...

-dolah-

tak guna lah korang mintak astro bagi hafiz lagu sampai syurga. takkan dapat punye sbb dorang pasti akan bagi tumpuan pd anak emas yang dah masuk semula kat dalam akademi tu. Apapun tahniah hafiz dan akim yang menghidupkan konsert semalam dan takziah untuk astro kerana drama kantoi untuk menghasilkan produk juara dirancang... hahahaha

tak habis2 nk menagih undi dgn memainkan isu anak tiri lagi...muntah wehhh...get a life lah..!!

fam Akim dah jadi mcm fan Apiss....ntah apa2...

lepas aishah jd mangsa tak dpt beraksi di konsert final akibat drama afmasuk, akim pula akan jd mangsa seterusnya. akim patut dpt naib juara tp bila dah ada anak emas afmasuk astro tu akim terpaksalah jadi tempat ketiga.... huhhuhuhu

Guys,

be rationale k...

if u guys want ur fav.student win n so on, do AFUNDI!!!!

Talking bout d teachers, it is up to them nk react lebih ke ape... individual differences. kat mane2 pun menda cmni ada. kat opis, kat sekolah mane2 la, kite takleh nk paksa sume org suke kan?

actually yg jauh lebih pting selepas AF7 nnt, bleh tak mereka survive. kdg2 yg xmsuk final pun leh jd lebih hebat & popular.depends on their luck...

ape2pun, TERBAEK WOK!!!
HEHEHE... ARIL!

Hati chekdee kembali berbunga..... aril dah ada.....hehehehehe

Keputusan % akhir malam tadi best...... Hafiz dan akim mendahului yazid dan isma......

Harapan chekdee...keputusan final ialah;

Juara - Hafiz
naib Juara- Aril
Ketiga- Akim

Harap sgt yazid dan isma tak menang.......

Ini pendapat probadi jer..untuk sare.....jangan marah ya.....

saya rasa la kan... cikgu2 tu bukan bias. mungkin diorang cuma kurang puas hati dgn persembahan hafiz sebab ada sedikit kesilapan yg hafiz buat semasa pesembahan. mana la tau.. ada sumbang ke.. silap teknik vokal ke.. ke ada yg sepatutnya hafiz tak buat dia terbuat ke.. yer la.. diorang kan guru teknikal vokal. diorang pasti dapat detect kalau ada kesilapan walaupun cuma sedikit. org lain tak perasan. ye la sora hafiz sedap, tak ramai org akan perasan kalau dia ada silap teknikal vokal kecuali org yg ada ilmu dlm bidang tu. kalau ikut telinga saya yg takder ilmu muzik ni.. memang sedap jer hafiz nyanyi..

akim plak.. mungkin dia ada buat semua yg cikgu ajar. atau sekurang kurang nya dia tak buat kesilapan yg dah berkali kali cikgu tegur ketika di akademi. sebab tu cikgu2 gembira.

kalau kita selalu buruk sangka ngan orang... org pun akan buruk sangka ngan kita

Dulu masa ada Aril, orang kata Hafiz dianak tirikan oleh cikgu-cikgu. Bila Aril takde dan tinggal Akim, Hafiz pun dikatakan dianak tirikan. Ni Aril dah masuk balik...tak kan guna isu yg sama utk raih simpati..??? Tengok biase je...takde yg tak kena.

FAN HAFIZ BERHENTIKANLAH MEROYAN GILA KORANG MENGUTUK PEKLAJAR LAIN,TENAGA PENGAJAR,ASTRO,JOE DAN SESIAPA SAJA DEMI NAK DEMAN MEMACAM.