Sunday, May 10, 2009

Konsert Akademi Fantasia - Minggu 9 (Part 2)

Kalau setiap minggu, part two of the concert entry adalah gambar-gambar dari persembahan Konsert Akademi Fantasia, minggu ni lain sikit.

Those pictures dan review aku akan letak dalam entry seterusnya.

For this entry, aku nak give the spotlight to ten talented kids. Calon-calon AFMASUK.

Walaopon Aril da masuk, kira dia termasuk skali.

Was supposed to meet them in the quarantine location, tapi sebab tak sempat met up with them kat venue saja. Sempat talk to them and all. Had a group huddle bagik smangat (my first with them sebab sebelom ni tak penah participate pon in any group huddle), and then, langkah kanan masuk dewan.

And one thing that touched me was how the audience went crazy for all of them!!! And hell yeah it was LOUD!

Adila, Obri, Rini, Rubisa, Zizi, Sidi, Qhaud, Aril, Claudia dan Aishah all had the crowd roaring for all of them. Aku bangga gila peminat Akademi Fantasia support sesapa pon, tak kisah their favourites ke tak. Haters aside, it was nice to see the family spirit within the fans is still intact.

So for fans of the kids who weren't onstage yesterday night, this is for you guys. Ni candid pics dari lepak kat holding area sampai la masuk ke dewan menjadi penonton Konsert Akademi Fantasia musim ni wat kali pertama.






















And congrats to Bob yang akan ke Hollywood ngan Sarah wakilkan keluarga Fantasia dan juga Malaysia. Sebelah tuh Zarina... ingat tak? Lain rupa dia.. she looks so much better.

Reactions:

11 comments:

Hafiz memang superb nyanyi lagu I believe I can fly. Cukup dramatik. Meremang bulu roma. Terfikirlah pulak apa kata kalau astro bagi Hafiz lagu Sampai Syurga (Faizal Tahir). Lagu tu memang dramatik dan endingnya yg excitement. Pasti jadi sejarah dan konsert akhir yang tak dpt dilupakan kalau hafiz dapat bawa lagu sampai surga dalam konsert final. Joe tolonglah sampaikan pada astro agar hafiz diberi lagu sampai syurga... please......

Dear Joe, I was in tears after Hafiz finished singing IBICF..and as for Akim...loved both his songs..love Aishkim..wateva..only time will tell kan..

Joe, mintak izin ambik pic Aishah ye for my blog....

nape makeup si aril mcm tu sgt...

joe, pls la advise aril jgn ler buat mata dia camtu. (pakai eyeliner berbagai). x macho beb.

And i hope his performance will be superb ms final nnti tapi make sure jgn terover.. Anyway, do u manage to convey this msg to him??? TQQQ

bob is goin to hollywood?
for what?
never heard of this..

Haleem - he qualified along with sarah and hasmidar, an asli singer at the world championship of performing arts. aku ada sebut disini da.

cantiknya zizi!!! miss her so much!!!

suka sgt tgk aishah. makin lawa dgn gigi baru dia. sweet dia tu.

(Dengan nada sedih dan muka yang dibuat-buat sedih) Dengan ini saya selaku prinsipal menggunakan kuasa saya mengumumkan keputusan rasmi konsert akhir AF7;

1. Juara: Aril
2. Vokal terbaik: Aril
3. Persembahan terbaik: Aril
4. Pelajar paling popular: Aril
5. Pelajar paling disayangi tenaga pengajar: Aril
6. Pelakon terbaik: Prinsipal Tiara
7. Pelakon pembantu terbaik: Tenaga pengajar dan produksi AF7
8. Pengundi terbaik: Pengundi-pengundi yang kena tipu oleh astro
9. Pengampu terbaik: Joe Klubkidd..

FAN HAFIZ BERHENTIKANLAH MEROYAN GILA KORANG MENGUTUK PEKLAJAR LAIN,TENAGA PENGAJAR,ASTRO,JOE DAN SESIAPA SAJA DEMI NAK DEMAN MEMACAM.

ske tgk pic2 dorg....sweet sngt....joe klu bleh bg lbh lg pic2 dorg....pas ni dah susah nk dpt pic dowg......