Sunday, May 03, 2009

Konsert Akademi Fantasia 7 - Minggu 8 (Part 2)

First of all... aku takkan review konsert ni. No ulasan sini, ataupon vlog minggu ni.

Overall, I think all the kids did great. Despite being eliminated, Claudia dan Aishah did what is possibly their best performance yet, Hafiz improved to show his actual ability, Yazid and Akim pun da tunjuk taring, while Isma is slowly developing into her element.

Sedih sangat dua sekali kena eliminate, tapi tu la yang orang kena deal with. As for AFMASUK, I want to reming everyone, there's Adila, Rini, Obri, Zizi, Rubisa, Sidi, Qhaud, Aril and now, Claudia and Aishah yang layak. Tunggu je pengumuman cara AFMASUK akan dilakukan. I will let you guys know the mechanism soon.

Plus esok aku as usual bagi lagu tugasan untuk minggu kesembilan. Which from what I've heard is scary sebab bakal meng-stresskan pelajar lagik.

Aku pun stress tak cukup tidur lepak ngan Claudia dan Aishah malam smalam, dari lepas konsert sampai 5 pagik. Was joined by Aril (Obri dan Qhaud away for show), Rosman, Pendos, Nana, Nadia dan Juan.

Anyway, since I'm not giving you guys a review, ni dia aku bagi pics berlambak. As usual... the reminder. And if you guys like the pics, my photographer is Izat. Kalao ada apa event korang nak this very good, freelance professional photographer yang da biasa event besar-besaran ni, sila contact Izat at 013-2259195. Harga negotiable. Jangan pikir mahal cekik darah ok walaopon berkualiti.

SESIAPA YANG HENDAK MENGAMBIL APA PUN GAMBAR DARI SINI, silakan. TAPI, anda tidak dibenarkan crop atau edit membuang watermark dari gambar-gambar disini. Hakmilik tetap kepada blog ini, dan sebarang penggunaan mana-mana gambar ini dalam bentuk telah disunting dan dibuang watermark, di dalam mana website, blog atau forum akan dikenakan tindakan yang sepatutnya. And I mean it... so don't fuck with me. Ada je bintang perangai suka mencuri hak intelek dan kreatif orang.
Sebarang penggunaan gambar-gambar ini dalam laman, blog atau forum juga perlu memberikan kredit dan link kepada blog ini.



PS - Details pasal AFMASUK akan ke udara melalui Diari Akademi Fantasia esok! So keep tuned.

PPS - Tahniah to friends, Bob dan Sarah! They're going to Hollywood!!!! Yeap, meka berdua akan mewakili Malaysia at the World Championship of Performing Arts (WCOPA) in the United States on July 10.
Bob dan Sarah sekali dengan Norhasmidar Ahamd (dengar juara Asli ek) akan represent the country for the vocal categories. Yeay!

PPPS (matilah berapa banyak nih) - I've finally caved in and joined the Twitterverse!!! I am now on Twitter at http://twitter.com/klubbkiddkl so add me kalao korang Twitter.

Pic ni khas untuk opahcikcur - forummer Cari dari GAFIM fan kelab Akim.



























































































Reactions:

27 comments:

walaupun tak ada review, gambaq yang ada pon sudah memadai. \(^_^)/

Aishah really did pretty well and i can't deny that i can't sleep because of thinking about her elimination. Ayooo!


AFMASUK AISHAH please!

ecah so pretty ^^
and thanks for the pics joe ^.^

"Which from what I've heard is scary sebab BAKAL MENG-STRESSKAN pelajar lagik."

apa maksud ni joe? "-___- bukankah minggu ni tugasan lagu pilihan peminat? or you meant that ia akan ~meng-stresskan~ sebab pressure more sal peminat expect tht the songs chosen from them will be delivered ahmazinngg sangats?

Joe
Sy ni peminat tegar AF1-AF7.Tolong la suggest kat produksi ASTRO tu utk record lagu baru budak2 tu nanti dlm tempoh seminggu atau seperti OIAM buat kat finalist nyer. Malu wei...hampir setahun baru nak ada studio version lagu2 dier org itu pun yg paling popular aje!

OT kejap..

abisla enche joe..af dh kantoi..

korang tgk diari INT korang tau la..

hehe..

yep2

diari INT semalam membongkarkan segala kisah...

hot from oven..

hehehe

apa ni joe,
kata takkan ada AFMasuk?? apsal tiba2 adalak??

apa maksud diari INT membongkar segalanyer .... tak faham .... ada sesiapa boleh citer ....chekdee tengok juga...tapi apa yg dibongkar ....tak nampak pun..... citerlah

chekdenoor u should c int la klu nk tahu, its so obvious, kite pn perasan. tgk mase ulangan okeh.....
joe u pn perasan gak kn

Tentang pakaian sarimah ke? Tapi i rasa.... citer lepas tu adalah flas back jer kan.......

KUTIPAN PETISYEN NO AFMASUK
1. IkanEmas (Sabah)
2. Normimy (Pahang)
3. Wahab (Klang)
4. KakJah Penang

alamak terkantoi lah .. aku baru perasan dalam diari int tu ... buat lah csi sendiri ...bende tu part awal diari int tu ...

produksi dah kantoi..sila pegi ke link tuh

http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=416796&extra=page%3D1&page=1

Possibilities of bila "KANTOI":
1. Masa full dress rehearsal.
2. Masa Akim tengah nyanyi during konsert.

Meaning:- Semua yg kita nampak selepas tersingkirnya Aisya dan Claudia (yg dirancang) adalah drama muzikal AF. No wonder Sarimah dah siap ada microfon dan mengejar Tiara. Well rehearsed dialog. Bravo to Principle Tiara, you played your character well. Anyway, this is AF dan memang banyak drama.

Maaf ASTRO, yg dimaksudkan penyingkiran 2 pelajar tu mmg dirancang, sape yg kena tu nasib la...

senarai x relevan..

KUTIPAN PETISYEN NO AFMASUK
1. IkanEmas (Sabah)
2. Normimy (Pahang)
3. Wahab (Klang)
4. KakJah Penang
_______________________

KJ sokong afmasuk..

AFMASUK ARIL!!

Nice pics Joe. Thks. Surprised and very glad to see Tony Eusoff's appearance that night. Last seen him in Astro Prima 2XAMM. Kinda miss him and his heroine in the drama..what a sweet and interesting couple! Afmasuk ? I hv no comment..but very2 happy to see if Aril is back.

Saya nak komen sikit atitude orang Malaysia macam ketinggalan zaman. Masih pilih kasih tanpa mengira bakat peserta. Kalau macam nie 5 tahun lagi.....tetap ditahap tu gak. Rosak industri muzik Malaysia. Bawak ke arena antarabangsa...jauh panggang dari API.

Kalau dah keluar, keluar je lah. Kalau nak bagi dia juara tak payah penat lelah meredah pelusuk negeri cari peserta dan juri yang sakan membuat komen.

Dengar komen Adlin....ada kebenarannya.

Saya sokong komen di atas. Komen Adlin punye le bernas tapi x di pedulikan.

Apa dah jadi dengan juara AF yang lalu????? tahap kampung je. Alahai org Malaysia punya mentaliti, cakap pun tak guna.

Tu dia..Aishah n Claudia jd KAMBING ITAM smata2 nak Aril jd juara...sandiwara ASTRO n tenaga pengajar semua.

Wah...kalau dah sandiwara tenaga pengajar, jom pakat tak yah undi.Buang duit je. Komen juri bukan main berjela jela tapi kalu dah sandiwara Astro baik tamatkan saja rancangan AF segera dan seterusnye..

TokSky said...

Maaf ASTRO, yg dimaksudkan penyingkiran 2 pelajar tu mmg dirancang, sape yg kena tu nasib la...

Monday, May 04, 2009 12:59:00 PM

Inilah komen yang tak membina...semua pakai nasib bukannya bakat.

TokSky said...

Maaf ASTRO, yg dimaksudkan penyingkiran 2 pelajar tu mmg dirancang, sape yg kena tu nasib la...

Monday, May 04, 2009 12:59:00 PM

Inilah komen yang tak membina...semua pakai nasib bukannya bakat.

Tuesday, May 05, 2009 4:36:00 AM

----------------------------------
We live in REALITY, you like it or not this is LIFE. Tengok saja Farhan yg berbakat besar tapi tak beberapa mendapat tempat. Bakat sahaja tidak mencukupi tanpa diiring dgn aspek-aspek lain yg menjadi pilihan peminat.

Ish-ish ciannya AF7 ni.. makin turun ratingnya selepas rakyat Malaysia tahu sandiwara Astro... Sayang sekali selepas persembahan terhebat dalam sejarah AF pada konsert ke 8..Sorry kami tak mahu lagi buang duit kami akibat rasa tertipu dengan drama murahan Astro.