Monday, May 25, 2009

Kek lapis! Yeah!

First things first, nak ucap tima kasih sangat-sangat kat Hafiz! Balikdari Sarawak ngan buah tangan! And not just anything... but something I absolutely love! Kek lapis! Delicious... yum!




Siang tadik si Hafiz da call. Excited kata dia ada buah tangan dari Sarawak. Aku kata tanak apa apa kecuali kek lapis. Matilah...

Then malam tadi (pas aku abih furniture shopping spree for the office - melayang la beribu nih), gi Bukit Jelutong, mana si Irwan, one of the producers for the Akademi Fantasia weekly Konsert wat makan makan... yang also a surprise farewell for his sis. Invited, tenaga production, tenaga pengajar and the kids.

So nice to see kengkawan production sana... cam emo pon ada since I don't know when I'll get to work with them again (ada rezeki ada lah tuh).

Tenaga pengajar semua tak muncul... entah ke mana... but the kids, nine of fourteen of them ada. Yang takde cuma Rubisa (in Sabah), Claudia (in Sarawak), Sidi dan Rini (tak dapat dikesan). Also Isma yang sibuk recording, tapi dia ada kata dia nak try join tapi tak sempat kot.

Isma called me earlier... just to say hi, and Rubisa texted me too pas Hafiz call. I think everyone's starting to have withdrawal syndrome missing each other da.

Back to Hafiz and the kek lapis. So masa jumpa dia excited nak pass benda. Tengok-tengok kek lapis. Suka suka suka!!!!

Ni some pics from the lepak santai session time makan-makan. Korang lepas rindu la kat bebudak ek.

Chedd sibuk wat muzik video ngan usung laptop dia ke sana kemari sambil ngan Hafiz dan Aril


The thorn among the roses - clockwise, Adila, Obri, Zizi, Cyna dan Aishah


Yazid pose apa nih?


Sambil Qhaud dan Zizi perhatikan...


Hafiz nak midnight swim ke??? In a koi pool???


Zizi dan Aishah... comel sungguh dua orang nih


Hafiz layan emo sambil nyanyi tuk semua.. penghayatan tuh!


Aril and the gang. Jojie, Farid, Aniq, Saha.. and sorang agik lupa lak nama


Zizi panggil ikan kaloi.. heh!


Obri the minstrel for the night


Yazid dan Aril


Keji la Dian orang amik pic dia buat tanduk! Heh... sorry about the red hair... erm.. tu light exposure tuh!


With Irwan's family


Entah pose haper Akim ni


Hafiz tayang kasut baru.. erm.. Yazid tayang stoking dia lak


Aku tanak post panjang-panjang sebab tired gaban! Esok ada event Anak Wayang. So nak tidur dulu. My office furniture delivery next Wednesday, so meanwhile I still have to sort out phone and Internet line as well as a new Astro account.

Meanwhile, pada mereka yang rindukan bebudak ni perform each week, here's something special for you guys, courtesy of the kids. It's been ten days since it ended. Do you miss it? All of us do... so sit back and enjoy this video.


Reactions:

12 comments:

Wah...kek lapis.....sedap tu.....chekdeepun selalu pesan dgn anak...kalau nak oleh-oleh apa-apa tuk chekdee....belikan aje kek lapis...jogyakarta punya pun sedap.

Antara semua photo, kelihatannya yang paling maintanain macho ialah zizi...hehehehehe ....yang lain semuanya cam gila-gila..... Bestkan bila sesekali berkumpul....

wah bestnya dpt tgk drg kumpul balik semua... thanks a lot joe sbb amik gambar zizi byk... luv zizi!!!

Hi..JOE..
thanks tepek pic2 neh..
wahhh...rindunye dgn af7 nih..
JOE pegi even anak wayang kang jgn lupa snap pic ARIL tau..hu2

kakjahku semalam dengar era tak? aril dedicate kat ko jerit2 nama. huahauhaua

joe...
nanti lepas potong kek lapis tu amik gambar ek! nak tgk design dia :D

luvsushi...

JOE..
KJ tekejut sampai nak tesembo beskot tiger lam molot nih..hua2

satu lagi...joe, pesal merahkan balik rambut? dulu dah merah kan...biru pun dah pernah. cuba ko try purple ke...hijau ke...orange ke...platinum ke...waaahhh! terlebih sudah! :)

luvsushi...

Kat mana Joe bagitahu dia nak gi launching anak wayang dgn Aril?

Thanks Joe 4 sharing the pics... dapat lepaskan rindu dengan depa ni.

Take care.

ui, nice kaler hair hehehe... i pnah kaler tht one time dulu n pakai for maybe 2 or 3 month pastu dye balik coz my mum dah sound hahah, dia ckp keja govement tak leh camtu wakakakaka... btw keep on the gud blogging heheh...

u rawk!!

kek lapis :D hahaha mmg sedap!! sampai bosan makan asyik2 kuih lapis hehe krismas, raya, gawai, tahun baru cina huhu.. but it da bez btw ku kirimkan salam kek lapis madu tiga & kek lapis sisik ikan for u :D try it next time!!!

u rawk!!