Tuesday, May 05, 2009

Apa-apa sajalah...




Hah.. kalao nak tanya alamat tuh tuk apa, tu la alamat you guys should send your compositions atau lagu, to, for the final assignments of Konsert Akhir Akademi Fantasia 7 nanti yang akan jadi lagu tugasan baru para pelajar kalao dipilih.

But make it fast by the end of the week.. tu pun aku tatau kalao da lewat sangat da. Just try though.... no harm. Rajin lagik hantar by hand je. Heh!

Aduh... anyway mengantuk ni.

Tadik ada sesi as usual ngan bebudak pas all their usual classes. Along ngan Cikgu Fatimah, had one on one session with few of them.

Just to help out ngan sebutan tuk English songs. Hafiz is definitely ok with I Believe I can Fly, just he has to infuse more originality into that song, especially since it's such a hit.

Akim pun takde masaalah ngan I'm Yours, just minor issues here and there while Yazid has all the usual mistakes. Isma nampaknya paling challenged with hers, cause she has to bounce about, being out of her sweet element and yet keep into consideration the melody as well as remembering what not to do, sebab sebutan dia pun, diction ada problem sikit.

But it should definitely be interesting for sure. Yang penting, they all seem in high spirits. And in a way, despite meaning more competition for them, they seem keen on who's coming in for AFMASUK. Of course the boys want another boy, and Isma is hoping for another girl to keep her company.

Bab lagu tugasan lagik satu, they all seem not too worried. Most of them seem to have memorised their songs, and are just working out the minor kinks je.

So tu report latest dari dalam Akademi.

Hah... anyway hari ni ada kejadian kelakar. Ada orang SMS orang atasan tanya tul ke aku kena pecat dari Akademi Fantasia. Amboiiii sedapnya speku. Sapa la yang fitnah nak sebarkan berita camnih. Takpe la.. da dasar orang kurang kasih sayang, terima je la.

My contract with Astro for Akademi Fantasia is fine and well thank you for those who are interested. Heh.

Eh ok la.. malas tulis panjang. Esok ada keja nak abih, and Khamis ada meeting penting sangat ngan boss network satu nih. Ok la guys.. layan Diari....


Reactions:

22 comments:

Sabar lah Joe, manusia ni memang kalo dah dengki tu.... malassss kuuu............

Just do what you need to Joe, nyamuk2 dan lalat2 tu, bior jer .....

;-)

hi joe . hm . nk tnye cikit ne , mcm mne nk check afmasuk trkini ea ? sy dh cri kt lawan web astro , tp xde . huhu . .

mulai tadik memang afmasuk di rahsiakan (but still audited and will be revealed) time malam konsert.

hye joe morning. everyday i masuk opis after check emel i akan bukak blog u dulu. coz ur story agak latest. ni bukan nak bodeks ke apa ke ye. heheheheh. ok la joe my humble request is..plzzz plzzzzz plzzz tell astro to tunjuk sket u punya session dgn budak2 tu. since AF pun tinggal lebih kurang 2 minggu je. kita pun mcm nak tau la apa lagi silibus (ejaan kampung) yang korang bagi kat budak2 tuh. ok joe selamat tidur coz i know u ni letih je memanjang kan? hehe jgn marah ye bro.

I got a strange feeling that:

1) no eliminations this week

2) two students akan dimasukkan semula

Just a thought!

Good Morning Joe,

Kat Murai AF Trivia, ada tunjuk peratusan tertinggi dua pelajar AF Masuk. Adakah itu AF Masuk undian dari Astro website. Tolong reply ye Joe. Many Thanks

Anon,

Rasanya tu bukan peratus undian kat murai je... %afmasuk yang betul kat website astro tapi sekarang dah tak nampak ... as far as i remember aril leading by big gap and follow by aishah ....

All 4 left in the academy deserve to be in the final as they have worked so hard. I would really like to see Aisyah in the final too.

Hai joe....

Pagi ni cuaca baik ditempat akak dan harap bergitu juga ditempat joe.... aha..kerja didunia hiburan.. atau dimana saja ...ada sahaja orang yang suka dan yang tak suka dengan kita sebab "semua orang bukan sempurna" so...releks sahaja dengan khabar-khabar yang kurang enak..... senyum selalu ....

Akak suka baca blog joe dan sm...ianya agak liberal dan best ...sebab update selalu. Yang paling penting....think positive...ok.....bye joe

thanks Wiz, i ni fan aril. hope dia masuk la ke final

joe.. thanks sgt sbb da letak lagu2 budak2 kat Imeem.. :)

Suka sangat tengok Sarimah kat diari, tapi bila dapat tau dialah si Angelina tu,naik menyampah pulak aku...sangat batu api...

Sarimah pun bertugas ikut skrip yg ditetapkan, janganlah marah dia coz' dia membantu menghidupkan suasana AF. Kalau stakat AC, alamat tenggelam le...

Sarimah ikut skrip jek..
jgnla emosi sgt bila tgk af..sbbnye..nant hilangla elemen hiburan yg patutnya jadi tujuan utama kita nk tgk af kan..

kadang2..pelik jugak dgn sesetgh org yg terlalu emosi spai timbulkn mcm2 isu..af7 paling byk isu timbul..

Anggapla apa yg disajikan kat af tu sbg hiburan je..

papepon..AFMASUK10 RIL KE 32999..
ARIL adalah plaja yg menghiburkan..hu2

pjg pulak kan..sj je nak bg pendpt..

kesian tgk astro, gara2 terlalu banyak drama, rating Af jatuh, relax lah Joe, belajarlah terima kenyataan ye, jangan cepat melatah..

Memang sayang lah musim AF7 ni. lepas persembahan konsert ke 8 momentumnya begitu hebat tp di hujung konsert berlaku pulak drama murahan AFmasuk. Ramai yang rasa tertipu dan rating AF7 terus merudum...

Memang KECEWA dgn DRAMA yg tak menjadi dipenghujung konsert ke-8 selepas terhibur dgn satu show yg menggegarkan malam tu. Anyway, maybe kena improve in the future as penonton dah bijak banyak after 6 musim.

boring giler diari skang
bdk 4 org dlm tu tkde comercial value langsung
very dull...tkde aura...

Naper pulak takde aura & commercial value? Hang ni mungkin buat2 tak nampak kot...jgnlah menafikan bakat dier org tu..yg msh kat akademi tuh dan yg akan afmasuk masing2 ada kelebihan drp ktk yg dok ngata entah apa2

Naper pulak takde aura & commercial value? Hang ni mungkin buat2 tak nampak kot...jgnlah menafikan bakat dier org tu..yg msh kat akademi tuh dan yg akan afmasuk masing2 ada kelebihan drp ktk yg dok ngata entah apa2

Naper pulak takde aura & commercial value? Hang ni mungkin buat2 tak nampak kot...jgnlah menafikan bakat dier org tu..yg msh kat akademi tuh dan yg akan afmasuk masing2 ada kelebihan drp ktk yg dok ngata entah apa2

Sape kate pelajar yg tinggal takde commercial value langsung? For me, beside Aril dan Aisyah yg dah terkeluar tu, Akim definitely ada COMPLETE package yg senang nak dimarketkan.Terus AFUNDI10 AKIM.