Monday, May 04, 2009

AFMASUK




Hari ni nak habaq kat korang pasal AFMASUK dan bagik senarai lagu tugasan tuk Konsert Akademi Fantasia minggu kesembilan.

Kaao tak sempat tengok Diari, silakan kat atas or you can just read the info below.

AFMASUK bermula jam 10 malam ni dan akan tutup pada 9 malam pada hari Sabtu, iaitu malam Konsert Akademi Fantasia minggu kesembilan.

Cara untuk mengundi adalah dengan menghantar SMS seperti berikut.

Taip AFMASUK (nama pelajar) dan hantar ke 32999.
Contoh adalah seperti AFMASUK klubbkidd dan hantar ke 32999. Matilah berangan aku lak nak kena AFMASUK.

Kalao nak AFMASUK lebih dari satu undi, leh pukal sama cam AFUNDI. Caranya dengan taip AFMASUK3, 5 atau 10 diikuti nama pelajar dan hantar ke 32999.
Contoh seperti AFMASUK10 klubbkidd. Merasalah pukal aku masuk!

So just to refresh korang sapa calon-calon ni senarainya. Korang leh send AFMASUK ADILA, AFMASUK OBRI, AFMASUK QHAUD, AFMASUK RINI, AFMASUK SIDI, AFMASUK RUBISA, AFMASUK ZIZI, AFMASUK ARIL, AFMASUK CLAUDIA ataupun AFMASUK AISHAH, tambah 3, 5 atau 10 belakang nama tuh tuk pukal dan hantar ke 32999.

And tuk peminat dan penyokong pelajar yang masih di dalam, ni la lagu-lagu tugasan untuk minggu ni bagi pelajar yang masih dalam Akademi.

Lagu tugasan Konsert Akademi Fantasia - Minggu 9
Akim - I'm Yours (Jason Mraz) & Larut (Dewa 19)
Hafiz - I Believe I Can Fly (R. Kelly) & Laskar Pelangi (Nidji)
Yazid - Where The Streets Have No Name (U2) & Aku Skandal (Hujan)
Isma - Aku Pasti Datang (Bunga Citra Lestari) & Hot N Cold (Katy Perry)

Lagu bonus akan diumumkan kemudian.

Anyway, korang layan da interview Yazid dan Akim over Gala TV kat Astro Awani as part of their reward? Aiyo... bebudak ni camera fright terus.

Oh well... you would think they would be used to cameras now since they are in a reality show, but honestly, bright lights, in a studio where about a dozen people or so at staring at you is kinda frightening.

Both of them definitey have to work on that. Dah berkali ingatkan, but there is no substitute for experience so I guess they have to go through the motions.

Matilah aku ingat first time aku on TV kaku jerk walaopon try and act ceria and natural. Zombi Kampung Pisang!!! Heh!

Ok la... korang layan. Esok aku update agi. Got two articles, a proposal and an email to send out before I sleep...


Reactions:

20 comments:

sila lah undi...
kesian astro!!!
kalo bankrupt...
xde la akademi fantasia lagi...
hahaaaaa

stupid statement considering telcos take a big cut of the AFUNDI ke AFMASUK and after each season AF, a big portion of the profits go to charity.

AF da tujuh tahun masih tatau ke?

AFMASUK ZIZI AFMASUK ZIZI... WALHAL AKU TAU APA YG ASTRO DAH RANCANG... HMMM... STKT NI SUME YG AKU TEKA BENAR BELAKA... CHARITY??? REALLY? SO KNAPA ALBUM STACY BUAT ALA KADAR JE... BUKAN XDE DUIT KE NAMANYA TU???
YELAH CHARITYLAH WHATEVER!

Watching the interview at Awani, I found that Akim can speak much better than Yazid. That boy really need to improve his communication skills if he enters the industry later, otherwise he will drown in the big ocean.....

memang 'that boys at the interview' were SINKING at Awani last nite...hee..hee.. wanna get that kind for a JUARA, OMG!!! After that was 'that girls at the interview' turn.. they talked fabulously well.. congrats GIRLS. This is no lie, everybody watched it at Awani.

memang 'that boys at the interview' were SINKING at Awani last nite...hee..hee.. wanna get that kind for a JUARA, OMG!!! After that was 'that girls at the interview' turn.. they talked fabulously well.. congrats GIRLS. This is no lie, everybody watched it at Awani.

AF MASUK
1. ADILA : 0% 2. AISHAH : 23% 3. ARIL : 61% 4. CLAUDIA : 4% 5. OBRI : 0% 6. QHAUD : 2% 7. RINI : 3% 8. RUBISA : 1% 9. SIDI : 0% 10. ZIZI : 6

siapa2 nak afmasuk budak2 tu make sure spell betul2 .... aku notis banyak spell aishah jadi aisyah ...

rasanya afmasuk ni adelah antara aril n aishah je kalau tengok dari % setakat ni ... alang2 bagi je dua2 masuk kan senang tak de yang bising2 n kutok2 nanti ....

Wiz..

nak lagi kontroversi..konsert ke-9 ada penyingkiran, lepas tu masukkan dua-dua aishah dan aril.. wakaka...tengok TV sapa yang terbakar!! Lawak betul la..

HAI JOE....

Bila dah ada AFMASUK .... mahu tak mahu....fans ARIL memang akan berjuang .....

Dalam 10 peserta..... kalau AFMASUK untk 9 pelajar tu...semua org sure tak kisah ..... cuma kalau ARIL yang terpileh...... wah..... kesian dia..... ramainyer yang marah... yang mengutuk tu...sampai macam tak berinsuran mulut masing-masing...... kesian kan.....

Akak org berniaga..... so...akak kira AF berjayalah....kali ini...sure momentumnyer kurang sikit dari AF3 tapi impaknyer baik ditengah-tengah kegawatan ekonomi ini...... banyak sms masuk

sms AFUNDI, AFMASUK
sms @15..... memuji...mengutuk...berdebat....

wah.... ramainyer yang ber emosi.... takut juga kalau-kalau ada yang sakit selepas ini.....

sakit hati, darah tinggi, sakit jantung.... hmmmmm

Walau apa-apa pun .... akak maseh suka ARIL ada didalam final.... kalah menang tak kisah .... sebab kita tahu ....

PEMENANG YANG LAYAK SURE ISMA DAN HAFIZ....

cuma ARIL ada ...ianyer BEST .... itusaja.

memang funny lah .. kan sarimah selalu sebut finals nanti memang ditentu kan 5 pelajar tapi mengapa kat konsert 8 ade 2 dikeluarkan .. kan obviously tinggal 4 ... memang tak logic statement sarimah ... ape2 pun biasalah ni kan akademi fantasi penuh dengan drama good and bad ... tunggu je lah mungkin finals jadi 6 orang ...

Hi Mr Joe,
Excuse me pls, need to voice out something re: Puan Sarimah, hos daily dairi AF.. I feel that the words she uses is a bit not good to the ears.. menanah/berdarah otak/kaki/jari, etc. One time I dengan dia said muntah darah kah..ee..geli dengar, too much, too much. No other better words kah and mind you, these dairies are watched by children.. tak bagus cara dia bercakap. Plse, pls rectify this. TQ

i think afmasuk tak patut wujud pun..
malah penyingkiran zizi ngan aishah pun tak patut..sbbnye time mereka disingkirkan tu peratus dieorg takde la same ngan org yang last yang patut disingkir kan tu..contahnye..aishah beza 2 peratus ngan claudia..zizi plak beza satu peratus..sgt tak adil untuk pengundi2 yg berusaha utk selamatkan mereka..
berbeza ngan aril plak..die mmg disingkirkan atas sebb peratusannya paling rendah..so..org yang tak puas ati aril terkeluar tu..korg tak bleh nak ckp ape2..sbb dah korang tak undi..dan tak berusaha nak naikkan undi aril..die perform pun yg first..bukan yang terakhir mcm zizi time die kene kuar tu..
sgt tak adil astro..
lagipun aril tu jrg dpt top 3 lps undian ditutup..

Mula2 dulu suka gak ngan Tiara,tapi sekarang TIDAK lagi. Semua keputusan kan ditangan dia....usah menipu orang lagi, pura-pura saja lebih

Nk jawab komen nih jap..

_________________
"i think afmasuk tak patut wujud pun..
malah penyingkiran zizi ngan aishah pun tak patut..sbbnye time mereka disingkirkan tu peratus dieorg takde la same ngan org yang last yang patut disingkir kan tu..contahnye..aishah beza 2 peratus ngan claudia..zizi plak beza satu peratus..sgt tak adil untuk pengundi2 yg berusaha utk selamatkan mereka..
berbeza ngan aril plak..die mmg disingkirkan atas sebb peratusannya paling rendah..so..org yang tak puas ati aril terkeluar tu..korg tak bleh nak ckp ape2..sbb dah korang tak undi..dan tak berusaha nak naikkan undi aril..die perform pun yg first..bukan yang terakhir mcm zizi time die kene kuar tu..
sgt tak adil astro..
lagipun aril tu jrg dpt top 3 lps undian ditutup..

__________________

Afmasuk dah pon diumumkan..ARIl dlu pon peratus sama ngn Claudia ape..kalu dorg nak singkirkan claudia time tuh pon bleh je..tp..dorg singkir ARIL sorg je..


FAN ARIL..JGN BAZIRKAN KEDIT KAT @15 DOK BLS MSG BUDAK2 YG NGUTUK ARIL TUH..GUNAKAN KEDIT ANDA TU UTK AFMASUK10 ARIL KE 32999!

Just wanna ask one question, now ..Who's going to eat whose words?

Wiz, saya setuju sangat dengan cadangan you supaya kedua-dua Aril dan Aishah di AFMASUK. Tak lah ramai sangat yang kutuk mengutuk.

Dear Joe,

Am respectfully requesting Astro to publicise the AFMasuk votes. With all the negative insinuations (not sure whether they are true or otherwise) and drama lately, it is best that Astro be tranparent. After all, the votes of the four students are publicise in astro website. Thanks.

Ish-ish ciannya AF7 ni.. makin turun ratingnya selepas rakyat Malaysia tahu sandiwara Astro... Sayang sekali selepas persembahan terhebat dalam sejarah AF pada konsert ke 8..Sorry kami tak mahu lagi buang duit kami akibat rasa tertipu dengan drama murahan Astro.