Monday, April 27, 2009

Tunjuk belang?

Sebelom aku nak kongsi senarai lagu tugasan tuk minggu nih, aku nak meroyan sikit.

Sila baca yer, especially kepada peminat-peminat Akademi Fantasia yang rajin bertandang ke Dewan Sri Putra tuk Konsert mingguan.

Aku panas hati tol bila dapat aduan pasal beberapa anggota kelab peminat satu nih yang berangan sangat.

Aku tanak carut kosong. Aku panas hati sebab ada laporan kawasan larangan, iaitu backstage 'dicerobohi' wakil-wakil fan club mengong nih yang nak pass pesanan kat idola Fantasia meka nih.

Wei mangkuk hayun... agak-agak la. Da tau tempat tuh off limits, ko takde kena mengena ngan production, jangan pepandai nak menyelinap masuk. Ko ingat ko nak sampai kan berita apa?

That's called unfair advantage. kalao budak ko sokong tu bagus, tak perlu la setakat propah korang tuh.

Incident kat Konsert lepas ni memang menimbulkan kemarahan betul. Ada tak silap dua orang, yang slalu kelihatan bersama kumpulan fans tuk student sorang ni, masuk ke kawasan belakang pentas ketika Konsert.

Mereka menarik pelajar yang digemari mereka ni ke tepi. Sempat meka membisikkan sesuatu sebelom ada anggota production tarik pelajar tu. Budak tak bersalah tu moka blur je sebab dia rasa guilty because dia sendiri tau benda tu tak dibenarkan.

Tapi sebab anggota kelab peminat tak sedar diri nih, tindakan di luar batasan nak sampaikan berita ini memang bagi orang geram.

All the kids are treated fairly, and NO ONE has access to the outside world apart from what is allowed. Aku sendiri in contact ngan meka tidak dibenarkan sampaikan, menyampaikan apa apa pesanan ke haper, unless vetted by production. And this is a standard feature sejak dulu lagik. Para pelajar has no access to the outside world, except authorised personnel.

So to this representatives of this fan club. Awas gerak geri mu itu. Tindakan korang memang diperhatikan, dan belum lagi tada tindakan serious. Jangan sampai tindak tanduk anda menjejaskan kedudukan pelajar itu sendiri.

Trust me on this warning. Don't push your luck. Try something like this again, and korang tengok la tindakan apa akan diambil. I know mereka yang terlibat akan baca blog aku so disini aku nak warning dulu. Do not even dare, do this again.

Nak jadik peminat, AFUNDI la. Huh!

Ok la.. aku sebelom meletop carot, ni senarai lagu tugasan minggu ni.




Ok la... aku ada hal nak settle. Korang layan je la video bebudak 6ixth Sense menggila hari tu masa birthday drummer meka si Wan. Dalam lagu Cinta Yang Sempurna, yang wat vocal selain Adi tu, si guitarist meka si Atan, sebab tak cukup gitar layan vocal je. Ni impromptu performance, so takyah ulasan persembahan meka ek.

Selain tu, layan Diari kat bawah ni sekali.



Reactions:

67 comments:

knapa Akim selalu dpt lagu Fast yek??
lagu di minggu pertama je lagu slow..!!!!!! its not fair

Tiara Jac ni memang sah syok sendiri.....AF dah jadi macam audition....Lagu-lagu ntah apabenda agaknya...dah masuk konsert ke 8 ..

Tu Joe,
Dah le tu nampak macam frust sangat
siap ada warning lagi ....hehehehe
But it getting interesting..ingatkan fan saja overexcited...blogger pun sama...

bukan overexcited. aku nak a competition. tak besh la ada fan yang overdose ni sampai tahap spoil fairplay

lagu sume mmg mengerikan..hope sume pelajar bole all out..tak sabar tggu konsert sabtu nih!

Diari dah boring. Half- way we switched to another channel.

Bosan giler diari..mcm dilanda tsunami..hu2..

kalulah ARIL masuk balik.....

apa lak ko meroyan ni joe. bapuk gemuk tak sedar diri. Apa hak ko nak melarang fans student AF tu. Ko tu siapa??? Produser?, pengetua?, tenaga pengajar?. Ko tu hanyalah bapuk gemuk yang tak sedar diri, perasan nak tunjuk kuasa.. uwekkkkk.. baik ko pi mampus lahh.. menyemak je dlm AF tu...

peminat hafiz la ni bising je kerja kat sini sejak tak puas hati.

Anonymous yg terakhir, what makes you think that hafiz fans yg bising? THAT IS A VERY BAD STATEMENT. what proof do you hv that Hafiz fans yg bising?

ko ada baca chat@15? it seems that those yg kutuk pelajar lain ARE NOT HAFIZ FANS. JANGAN BAGI MALU PEMINAT HAFIZ YG SETIA OK? PEMINAT SETIA HAFIZ TIDAK AKAN MENCEMAR NAMA BAIK HAFIZ. CUMA YG MENYAMAR SBG PEMINAT HAFIZ SAHAJA YG SUKA MENGADA NGADA.
SO WATCH YOUR MOUTH!

ntah apa pa nak kutuk peminat hafiz.
kau ada pegi konsert tak? kau ada tengok peminat hafiz yg datang ke konsert. die org disiplin dan tak kecoh. macam hafiz tu ah.
jgn dok kutuk peminat hafiz kau siasat betol dulu
ni asyik ckp peminat hafiz bising. peminat siape yg bising sebenonya aah

diari bosan sbb aril takde? apasal tak AFUNDI byk2 masa tu?
skarang nak blame marsha la, blame peminat pelajar lain la ..
LU PIKIRLA SENDRIII

Diari memang bosan. That is the Fact!!

Semalam tengok diari skit jer ...boring tengok...yg tinggal yg lemau jer ....tak ada aura langsung.

Fans aril undi...bukan tak undi ...cuma tak cukup jer ....minggu lepas

kat @15 kata fans aril nak afmasuk ....haaa..... itu bukan permintaan mejoriti fans aril..... i pun tak nak afmasuk .... sebab kami yakin aril ok walaupun terkeluar awal .... cuma yang pasti...astro yg terkedu...... @15 dan diari cam hambar jer .....best gak..... kita kasi pengajaran cam tu .....

kat @15 yg nak afmasuk tu....budak -budak jer...dan fans lain atau mungkin juga astro..nak naikkan kemarahan....dan cetuskan konflik..... tapi saya fans aril ....tak nak af masuk kami redha dan kami yakin pada aril.

wah...malam ni sure riuh di @15...3 malam ada aril....hehehehe.....

Joe...kembalikan rambut asal aril....... ukhussss.......

Did you hear what the principal said last nite kat Diari..."tinggal 2 minggu lagi sebelum final so everyone must be serious, jgn main-main lagi..."

I will enjoy Diari even more now to see the progress of all the students!

Sila baca Harian Metro (semalam)and Kosmo (hari ini) tentang Aril. Public telah mengiktirafkan dia sebagai Ikon and produk paling penting AF7. The Star paper pun puji Aril. Syabas Aril!!!

joe, sebelah kanan u ada gambar pelajar2... sayangnya yg x dh x berwarna tu lebih banyak yg menarik... sedihkan. AF adalah rncgn fav aku stp tahun... tp thn ni hmmm... dh xde dah demam af pd aku & keg...malah 1st time kami mula pay more attn. to OIAM...
i miss previous AF so much!!!

Please la..jangan nak insinuate Aril tak serious belajar dan menyebabkan pelajar main2. Students yang lain semua mature dan bukan bodoh. Boleh berfikir. Principle Tiara has made the announcement that Aril adalah pelajar yang paling rajin dan committed. Kalau dah tak suka, jangan buat fitnah. Undi saja saja student yang you suka ok..

ye lah.. aril la bagus... penyeri dlm af bla bla bla... kalau dia buat album.. jangan tak beli pulak... jgn pandai komen kat sini menyalahkan pelajar lain jer... bagi lah duit korang kat aril.. kesian kan dia..... kalau ada birthday anak2 korang, majlis kawen etc, jemputlah aril sebagai penyeri majlis tu... kalau ada yang rasa sedih.... call jer aril.. gerenti tak sedih punya.....

Diari very boring....Good Luck Astro!!

tu lah astro bodoh...wat masuk marsha lagi..to spice things up...mmg jaat nk hancurkan pelajar2..

diari boring...yg dalam tu haihhhh...very2 dull personality....fans plak yg sorang tu meroyan je keje...

undi yazid nek mencanak wakakakkak....peminat aril undi yazid la tu....padan muka fans hafiz!

omg apa salah fans hafiz?

aril keluar sebab FANS ARIL TAK AFUNDI.. thats all!!!!!!!!!

kenapa you salah kan fans hafiz? ur so dumb!!!

tak pe. peminat aril undi yazid. yazid tu .. sorry to say .. hancos .. tataw mcmne boleh masok af
satu lagi apsal padan muka fans hafiz pulak? PADAN MUKA FANS ARIL laaa ..
as for akim, u the best la

wow..fan aril salahkan fan hafiz sebab diorang tak ngundi?...i pity u fan aril..i even hate fan aril more rite..bila fan korang dah kuar..sokong kerjaya seni dia habis habisan..ini sibuk memekak jer sana sini

@kakjahku ... aku rasa ko ni sundal jalang lama tak dapat konek kot.. sebab tu mulut longkang meroyan kutuk klubbkidd...

mampuslah pesta maki memaki je kat comments box kau ni joe

sabar jela

maki banyak2 tapi letak anon kan?

hey anon kat atas, yang mulot longkang tu bukan kakjahku la

baca baik2...

kan dah terfitnah orang lainnn

hish

Semua student ok. Tp sampai sekarang berminat undi akim, yazid dan aisah je.... kalu ada ari plus aril...... suara sedap je pun kalau tak ada xfactor tak minat juge

THE MOST BORING AND DULL AF7 CONTESTANT EVER

HAFIZ

peminat hafiz poyo.berlagak tahu muzik,macam hafuz seorang saja terbaik.lepas tu masuk sini kutuk dalam diam.

aiyo listen to mulut yg kutuk peminat hafiz.
mulut ko tu terok lagi. kat mane ko baca PEMINAT HAFIZ POYO??? BELAGAK TAHU MUZIK?? tunjukkan!!

yg ku nampak peminat hafiz yg byk kena kutuk tak pasal pasal

anon terakhir

ahak takpe. dey all jeles kat hafiz tu. dey all cakap je banyak cakap je sokong aril tapi nak afundi tak cukup duit kot.

plees lah aril dah keluar, sudah sudah le tu. korang yang tak afundi jgn dok nak salah kan org lain

gilerlah fan aril...lagi teruk dari fanatik...ayoyoyoyo

komen fitnah

@kakjahku ... aku rasa ko ni sundal jalang lama tak dapat konek kot.. sebab tu mulut longkang meroyan kutuk klubbkidd...

___________________

cuba bgtau kat mana aku maki JOE..aku respek JOE ok..berdosa besar ko fitnah aku tau..ko sakit jiwa kot

aku sebagai fan ARIL xde nak salahkan fan hafiz pon..jgnla meroyan sgt..

aku cuma nakkan afmasuk je..
heran aku kan..ada jugak fanatik yg suka wat fitnah..peliknyeeeeee

BTW..kalu xde afmasuk..aku masih berkira kira nak undi AKIM or Yazid..since ada fan hafis yg dah menyakitkan ati aku kat komen box nih...

aku nak cakap lagik..
anonymous bodo yg ckp aku maki joe tuh mest mat dah rbun..yg anto komen maki joe tuh anonymous bwh aku la..ngok

TO---KAKJAHKU

fan hafiz ke yg kutuk kakjahku???...cube tgk balik...xde pon dye ckap dye fan apis..??..x adil la ckp cmtu...x baek tau...


-XPUASHATI DGN KAKJAHKU-

TO---KAKJAHKU

fan hafiz ke yg kutuk kakjahku???...cube tgk balik...xde pon dye ckap dye fan apis..??..x adil la ckp cmtu...x baek tau...


-XPUASHATI DGN KAKJAHKU-

___________________________

aku anggapkan je..sbb fan apis..xsume..memg suka carik gado ngn fan ARIL..ok x??

Alah kakjah nie..mane ko bleh tahu yg kutuk ko 2 fans hapis..men tuduh2 jer....

Kn kakJAHku dah terase owng kutuk die lpas 2 meroyan nak afmsk...selama nie time fans hafiz kne kutuk ko pn juin skali...

wah nampaknyer .....fans aril dah mula balas dendam.....mereka sajer jer undi yazid...so that hafiz akan keluar minggu ni.........

habislah hafiz..... tulah....fansnyer meroyan giler

ok2 lah..aku xanggap anonymous sengal tuh fan apis dah..aku sentap jek..aku kan bias sket ngn fan apis neh...kannnnnnnnnnnnnnnnnn

Owh kakjah men agak2 jer 2 fan apis...x bek r cm 2...jgn sbrng tuduh

jom semua lihat..undian yazid sedang naik...naik...naik.......

habislah hafiz....wakakakakakkakaak

BTW kan..aku nak afmasok..
biarla yg bes aje kat final tuh..ARIL,APIS,AKIM,YAZID,ECAH..huhuk

Kakjah tgah sentap 2 kurang wei..layan jer..sabar ek kakjah

Hafiz kuar mnggu ni...bestttt!!!! Fans hapiz mmg fans yg paling perasan dlm sejarah AF...fuhhh..hafiz too good for AF..plissssss....lawakkk!

Afmasuk adila leh x kakjah?hahaha

HUHUHU...lawak arrr korang gadoh2..xdpt paper pon..fan apis ke aril ke...same jer..hafiz dgn aril yg kcian x bsalah..x tau paper pon..diorg baek je...kite sbg fans pon...rilek jer la...sempoi..yg ptg sokong saper yg korg minat tu..JGN KACAU ORG DAAAAA...=)...

-DIE HARD FANS OF HAFIZ-

Lawak la kurang bleh gaduh cnie..ala yg dah kuar 2 bg aku xyah afmsk nie..reziki msh ad kt luar 2..yg stil kt dlm af nie kte undi la..tp voters kne la pndai

aku nak afmasuk..uwaa..aku out dlu la..aku nak caroot anonymous yg sengal tu jer..molot kutuk haku kan..ati busuklah tuh..lagik busuk dr longkang kekdahnye..(err...terbawa bhs dr forum pula kan)

aku tak nak aril yg terkeluar minggu lepas, aku juga tak nak hafiz terkeluar minggu ni, aku nak bapok gemuk yang menyemak kat AF7 tu keluar.. setakat pelakon tambahan dalam produksi tapi nak tunjuk kuasa ngalahkan pengetua atau penerbit baik bapuk gemuk tak sedar diri tu keluar dari AF7. hushh..hushhh..hushh

aku tak nak aril yg terkeluar minggu lepas, aku juga tak nak hafiz terkeluar minggu ni, aku nak bapok gemuk yang menyemak kat AF7 tu keluar.. setakat pelakon tambahan dalam produksi tapi nak tunjuk kuasa ngalahkan pengetua atau penerbit baik bapuk gemuk tak sedar diri tu keluar dari AF7. hushh..hushhh..hushh

ish..ish siannya bapuk gemuk tu mcm anjing kurap je kena usir dari AF7 tu.. sokong bapuk gemuk yg tak sedar-sedar diri tu out... wakakaka puas hati aku wokk...

anon ni aku rasa lalang lar..entah2 dia belakon kejap kutuk fan apis..kejap fan aril...

Hai Joe,

1st time nak komen lam blog u nih... for me Aril, mmg tak patut kuar, sebab he perform terbaek last week, maybe ada voters dier yang leka kos he perform 1st, then he was at 4th place, tapi dah jari menjadi juri, susah jugak nak point salah siapa, dah takder rezeki, nak bising2 pun dah tak guna, yang penting he did his best, the best ever, my friend and I was saying, from AF1 to the present one, Aril's performance is THE best (my personal view only).

Now kena fokus to student yang tinggal, since Aril dah out, kurang lah my favourite students kat dalam akademi, tinggal Hapiz, Aishah and Akim jer.

Wat ever it is, NO AFMASUK PLEASE, we have seen what happen in previous AF.. NO!!. NO!!. NO!!.

Apa2 pun Joe, do what you need to do to help budak2 tu, kay....

Ciao

- m27 -

cak~
Joe.... chatbox tak kuar? ada masalah eh? kepada yg kutuk blog Joe tu.... kalau tak suka, jangan kunjung ler kat sini... sini untuk yg nak baca blog Joe aje... syuhhh... Kak Jah, statement ko kekadang tak konsisten.... konpius...

adoila..komen pon nak kne bg konsisten ke..aku ingatkan pefomen bebudak af je kne konsisten everyweek..kannnnnnnnnnnnnn

dimanakah pergi nya komen kakjahku (betina gila batang!) yang kutuk joe bapok/ pondan gemok.. aiikkk takkan dah hilang kot...

KOMEN ORG SAKIT JIWE

dimanakah pergi nya komen kakjahku (betina gila batang!) yang kutuk joe bapok/ pondan gemok.. aiikkk takkan dah hilang kot...

______________________________

JOE..adake komen aku yg cakap ko camtu..jwb JOE??

ko nih lelaki ke popuan sundal hah anonymous..ko menjawabla kat lam kubo nant..fitnah tuh lagi teruk dr makan daging sedara sdiri..

BTW..nape ekkk ko nak carik pasal ngn aku..ada aku kaco idup ko ke bodoh??

aku nak ckp lg..ntah2 ko yg dok maki JOE..sakit jiwa kan ko nih??

selindung sebalik anonymous..pengecuttttttttttttt

peliknyeeeeeeeeeeee,,,
nape ada yg nak provok aku pulak neh..penting sgt ke aku nih..

Bapuk gemuk ni gila meroyan. perasan mcm dia la pulak pengetua AF7. setakat tempelan kat AF7 tu baik ko gi mampus. Tak masuk pun dalam diari ko kata ngajar budak-budak af tu... muka tak tahu malu la jo bapuk sundal gemokkkk...

OMG!OMG!OMG! Bawak bertenang everyone!

I am SO SHOCKED to see all these comments.
Siapa yang sebenarnya meroyan?
Kenapa anda so threatened by Hafiz? Dont worry. Everyone of the students gets a fair chance to masok Final and menang, if you do your part.

Its ok HAFIZ FANS! Sabar.
Biarlah si luncai dgn labu labunya. Kita AFUNDI10 HAFIZ je, ok?
Biarlah what people want say about HAFIZ FANS asalkan we know WE ARE NOT LIKE THAT.

COME ON FANS HAFIZ. Teruskan dgn undian for Hafiz. EVERY VOTE COUNTS!