Monday, April 13, 2009

Tunggu sekejap!

Sebelom apa-apa, ni senarai lagu tugasan untuk Konsert Akademi Fantasia minggu keenam yang akan menampilkan persembahan lagu-lagu kugiran gituh. Matilah aku kugiran... korang paham da la kan.

Akim - Aurora (Estranged)
Aril - Yang Pernah (Estranged)
Hafiz - Pak Belalang (Kristal)
Claudia - Keindahan Pantai (Kristal)
Qhaud - Seruan (Lefthanded)
Yazid - Aku Di Halaman Rindu (Lefthanded)
Aishah - Segitiga (Cokelat)
Isma - Salah (Cokelat)

Lagu Medley Bonus Semua Pelajar
I Want To Break Free (Queen)
What I've Done (Linkin Park)
Before teruskan lagik, ni korang layan Diari hari ni dulu ek.




Personally, I love the fact that Estranged is being showcased. Tak gemar sangat Kristal ke Lefthanded... not my taste. But a challenge is a challenge, dan lagikpon, taste memasing kan.

Yang pentingnya lagu bonus I Want To Break Free besh gila. I know pelajar yang paling excited dapat lagu ni will be Yazid sebab walaopon dia nampak rock kapak, dia ni jenis suka adult comtemporary rock like U2 and Queen falls into that character of tunes he likes.

Lagu Linkin Park more along the lines of the other boys, tapi aku tak gemar sangat (berkali interview meka, gi konsert meka tak impressed langsung even though they are a damn tight live act).

Moving on....hari ni memang eventful gila. Ada TRANSFORMASI yang immediate yang nampak pada dua pelajar perempuan. Tapi korang kena tengok Diari Akademi Fantasia besok nak tau apa perubahan mendadak... thanks to the Principal.

Cantik tak Camelia? Aku impikan kulit flawless cam dia leh?


Eh by the way, kalao korang wondering mana aku dapat pics Konsert yang cantik-cantik tuh, nampak pro jerk, it's because memang pro photographer yang snap tuk aku.

Kalao korang nak engage dia yang freelance nih, korang apa-apa leh call dia. Nama dia Izat and number dia 013-2259195. Dia nih banyak amik pics for event hiburan and I have to say he's a pretty good photographer (kalao tak wat per aku amik dia kan) Anyway, since dia freelance kalao korang ada events, corporate or private, ke majlis perkahwinan ke apa saja yang memerlukan khidmatnya, give him a buzz. Harga dia very reasonable ok berbanding those in the market. Cuma sebut Joe Lee yang recommend so dia tau. Jangan nak call ngada tanya pasal artis ke kem salam ke haper lak... memang semua kena lempang je request camtuh.

Anyway tadik pas abih sesi kat Akademi, lari ke Pelita lepak ngan kengkawan. Yea yea... lama tak lepak camnih, walaopon kejap sebab kurang sihat. Adila joined in ngan manager dia. Pada sapa minat Adila, by the way, ni single terbaru dia. Tunggu kat radio ek... ke request mintak.



Ok... calling it a night. Be posting more tomorrow...

Reactions:

10 comments:

hye..

saye rase sye nk komen sbb saye rase bosan je ngan lagu tugasan minggu ni..

dh la gne lagu 3 grup je..
lefthanded lagi..

n still lagu inggeris utk lagu bonus je..

Tenaga pelajar dan produksi jangan pilih bulu. Senarai lagu yang hanya "mentranformasikan" beberapa pelajar pilihan sahaja. Senarai lagu paling "hampeh" dalam sejarah AF.

joe...nk tgok rntai yg alif bg kt aishah...
cian akim..hehe..

joe, plz transfomkan ambut yazid tuh..rimas tgk :(

boring lah selection lagu2 ni, erm except for lagu2 dr estranged

Cadangan untuk konsert 5 yg seterusnya pengacaranya di exchange kan drpd Sarimah ke konsert and Ac ke diariiiiiiiiii!

Hi Joe,

Just want to say thanks to Aril for choosing Hafiz and Claudia for the motorbike race in Sepang! Awww...it was so cute how Hafiz hugged Aril out of gratitude! Thanks Aril!

Also thanks to the Principal & astro for giving Claudia & Aishah a makeover!!! Claudia looks so cute now and Aishah, too!

Hmm...Joe, do you think you can sound2 kat whoever is in charge...boleh tak trim si Hafiz's hair? he's so cute but I can't help but agree with kudsia kahar, I think he needs a haircut?! Sakit perut I baca her description about his hair; when he was he school, his hair was not kembang like that...hee hee...love hafiz to bits!

anyway, hope you are well and have enough rest!

TLW

P.S. I hope Yazid's okay...

ooops...correction...when he was in school...

:)

Joe, nak komen satu je..overlook lak sblm ni..

tgk pic ko dan Camelia, aku tgk same je, both skin are flawless, except yrs without make-up and hers with make-up on...;):p

things will happen... give it time. nak rush overnight wat pe.

the thing is not about getting to the destination. it's about enjoying the ride.