Friday, April 24, 2009

Panas... panas.. panasssss




Sorry la guys update lambat. Tadik ada birthday celebration tuk Wan, drummer tuk 6ixth Sense - and of course ahli Kelab Pelita - matlah geng mamak!

Anyway, didn't feel well today. Slowly recovering, and gaining back my voice yang hilang dua tiga hari nih. Diam je hari ni, refuse nak bercakap. Malas nak croak like a frog masa concert, so decided to rest it. Tahan tak isap rokok seharian. Arghh!! Belah malam baru izinkan diri sendiri the luxury of having a few smokes.

Memula ingat tanak kuar langsung, even for the rehearsal. But sebab bebudak da call kang kata apa lak aku besday orang pun tak gi.

But yang best nya, they held it in a nightspot yang baru ala ala Laundry Bar sikit (minus kebingitan). Lokasi, kat Caps Square. Aku terkejut area baru nih.

Tak jalan da berapa lama, haper pon tatau. Besau gak tempat nih. It's like The Curve nya area, but a lot of spots masih lom bukak.

Yang besh nya, tengah lepak layan borak semua, bebudak 6ixth Sense dipaksa wat show free. Heh... best best....

Meanwhile watching, ada orang tegur aku. Rupa-rupanya, Bibiana, Francessca Peter's sister. Fran ada skali ngan Salamiah Hassan sebab layan the resident singer, Adi (ni Adi lain - dak Klang, member aku gak). Didn't spent too long and adjourned as usual to Pelita pastuh.

Malam ni malas nak komen pasal Konsert esok. Berdebar sangat. Tatau la camna reaksi aku kang, sebab I have no damn idea who is going to get eliminated tonight.

Korang layan je pics ni ek. Kang aku upload video meka wat show skali.

Cantik area Caps Square


The surroundings



Part of the decor... without a motive

Reactions:

13 comments:

Jangan kau bimbang sayang
di mana ku berada
dengan siapa ku bersama
jangan bimbang
ku tetap
kau yang punya
Bertukar pandangan, senyum
bersalaman ke sekadar berkawan
dan bila cinta dah mula berputik
ah, tak tidur malam
angan-angan jadi pasangan
dah menjadi kenyataan
yang nyatanya, telah banyak kita harung
adakalanya rasa bebas, kadangkala terkurung
kita pernah berpisah dan kembali
berpisah dan kembali
kembali kerna pengorbananmu kuhargai
hilang separa masa bersama keluarga
teman-teman huru-hara tiada lagi, tata, bye bye
tiada lagi huhu haha
jadi sebagai gantinya lagu ni kau yang punya
yang kau nyanyikan, aku nyanyi juga
tak sempurna, tapi ku kan tetap coba
dan janji-janjimu kujanji juga, yup
kini kau dalam duniaku macam hip hop
Kerjaku memang kejam
punca matamu tak boleh kejam
bermalam, bukan berjam
dimana? dengan siapa kubersama?
berpeluh, bertenaga dengan mic ku berasmara
yang lihat masih menjerit, si genit masih mengenyit
[ Kau Yang Punya feat. Najwa lyric found on www.lirik.tv ]
bungkusan dilontar sepuluh digit masih terselit
nah, tidak teruja, mungkin sudah tua
tiada lagi show, kemudian after party
tiada lagi party, kemudian hotel lobi
yang lain masih berpesta
biarkan saja mereka, mereka masih muda
aku ditelefon kalau tak disisimu
dan kalau dengar suara, itu tv atau lagu
jangan bimbang tiada siapa bersamaku
dan jangan bimbang kalau tiada yang berlaku
nope
Satu fakta, dua penipuan
yang pertama kita ambil, dua buang
kenapa mengeluh?
dengar cerita lagi, dah jenuh berkali-kali
komplikasi dalam komunikasi jadi konfrontasi
mulut orang perosak reputasi, pembunuh motivasi
mereka pakar fabrikasi, modifikasi
di depan senyum, belakang dengki
yang cemburu mungkin teman kita sendiri
siapa tahu?
peduli, kita dah semuanya bersama
dah senang bersama, dah susah pun bersama
ketawa bersama, menangis bersama
kubersumpah harap kita mati pun bersama
ke akhirnya

Kujuga bimbang sayang
di mana kau berada
dengan siapa kau bersama
jangan lupa
kau tetapku yang punya

jom kita hafal lagu ni bersama2

joeeee!!!!!! alaaa apsal marsha dah tk der lam diary af..minggu nie full i layan diary sbb ader marsha tau...huhuk..
marsha bestt lerr ..penyeri diary..walaupun..ader yg tk suka..tp i likeeee...muahh to marsha..

joe jgn kerja kuat sgt k..take rest n jaga kesihatan..
-anissafariena-

joe hafiz dh hafal lyric tu? hrp2 mlm ni terangkat la dewan dgn gimik c hafiz nk kn

joe...i punn suka marsha ada dlm diari...sambung la kontarak dia...aril punn mcm dah berbungga..ahaks...

joe.. i tgk diari smlm aril tak nak lepas tangan marsha....em...joe ada pape ke?....sejak diaorg berduet i tgk mcm ada chemistry je.....aril malu-malu tapi mahu...ahaks..

Hai joe....

Chekdee dah mula suka menjengok blog u ..sebabnyer ...mungkin sebab u ni lebih liberal bila kasi ulasan .... tak nampak sangat terlalu menyebelahi mana-mana pelajar ..... u hanya membincangkan isu semasa yang berbangkit pada setiap pelajar.

Blog badrul ...tak best sangat ....terlalu ke hafisan...hehehehe .... sultanM ... skop dia besar sangat .... blog u oklah ...bila i on your blog....i boleh layan dengar nyanyian student af7 .....

Sepanjang minggu ini ...astro dah cuba memenuhi kehendak fans hafiz .... pelbagai cara mereka lakukan ..sehinggalah ketahap..mengeluarkan marsha dari af ...... dan kalau dilihat ...actually bila pelajar ada problem ...teman-teman se af akan membantu ...sebelum ini mengapa kelihatan mereka tak kisah....sebab nye pada masa itu hafiz ok.... so ...diharapkan selepas ini peminat finatik hafis tidak lagi mengeluarkan kata-kata yang tak sepatutnyer kepada student lain ...fokuskan kepada perkara-perkara positif ....lawan hafiz sebenarnyer ialah ISMA ...

Walaupun apa gelora dalam af .....pelbagai ragam pelajar , adalah warna-warna kehidupan..... bila kita ada anak pun...setiap anak akan mempunyai keraktor yang sangat berbeza ..dari segi kelebihan dan kekurangan .... dan kalau kita perhatikan... setiap anak selalu juga akan terasa ....mak aku lebihkan dia.... tapi sebenarnyer ...bukanlah terlalu mudah untuk memberi layanan seadilnyer pada setiap masa..... kita sebagai ibubapa pun terpaksa memilih siapa yang lebih memerlukan perhatian lebih pada satu-satu masa.

Walau apapun yang berlaku...chekdee sangat suka hati jika keputusan af7 adalah

Johan - hafiz
kedua - ariil
ketiga - aishah atau hakim

Walaupun chekdee sangat suka aril ...tapi chekdee akui kekuatan hafiz untuk johan.

Joe.... chekdee puas cari blog fans aril... tak ada ker .... yang formal tu...tak best....yang facebook tu...terlalu muda untuk chekdee.....heheheheheh

MARSHA NAKAL

ampun aduh ampun
sudah lega dan menggoda kepadaku MARSHA
wowo .. wowo ...

kerlingan nakalmu MARSHA
trus memandang dan merayu kepadaku
wowo .. wowo ...

ohh
kuhanya bisa menahan perasaan

*
tolonglah semoga ini bukanlah mimpi disiang bolong
wowo .. wowo ...
tolonglah tolonglah ibu
aku jadi seperti orang yang bloon
wowo .. wowo ...

#
oh..
kuhanya bisa menahan perasaan
oh..
semua karena kelakuan nakalmu MARSHA

ref
panas panas panas
panas badan ini
pusing pusing pusing
pusing kepala ini

It was very touching to see the scene where everyone sebulat suara setuju that Hafiz gets the special phone call, as this week, he much needed it, and it was very sweet of everyone to understand that need.

Both Yazid and Aril have a very kind heart, and Isma is like a caring mom/big sister.

I also like the scene where both Yazid and Aril rushed to Hafiz when he was really down and needed someone to talk to to let off steam. That was really sweet. That's true friendship and the character of someone who cares, which both Yazid and Aril are.

yeah after all they are all under the same roof, nmpk keakraban deorang moga kekal bile graduate nnti. how wish they all seme merge as the finalist 4 the final kn? mlm ni xleh nk ramal sape tsngkir sbb anyone ad potensi kuar! aduh, menyeramkan, menanaaaaaah

joe

1 thing yg karl noticed

skang dh rmai yg sedar siapa ARIL sebenarnya

ARIL seorang yg sgt baik, suka tolong kwn2, jujur..

dulu ms awal2 AF7 nih, sume hentam ARIL, caci maki dll..

TUHAN maha ADIL kan

hehe

karl keeps AFUNDI ARIL,AKIM,ISMA&AISHAH!!!!

yeah

adakh ARIL akan backup rapping dgn hafis mlm nih..sama2 kita tungguuuuuuuuuuu...

AFUNDI ARIL KE 32999

bukan aril backup tp maliq or some rapper helping hafiz bile sampai verse akhir xcaya? korang tgk le ha ha ha suke suke moga hafiz d best tonite

aku dulu sedih sgt time zizi kuar dia sgt berbakat.diari pun dia ni jenis happening kalo ada afmasuk hope sgt dia masuk.dia mmg sgt berbakat..semua lagu dia reti nyanyi.kagum time dia nyanyi lagu asli jarang la penyanyi rock ni bole nyanyi lagu asli...
dia pun jenis ringan tulang xkesah tlg orang.byk gak dia bantu peljar laki time drg nyanyi lagu dato ct.pelajar2 pun suka kat dia coz dia ni friendly n lucu.hope sgt zizi dpt menyerlahkan bakat dia sbnr.mmg xpuas hati time zizi kuar dulu napa mesti ada 2 penyingkiran sedangkan masa tu dah tau zizi nyanyi paling best...