Wednesday, April 08, 2009

La la la la la..

Ni entry mungkin panjang mungkin tidak. Aku nak post pics Farah siang tadik mai Akademi, but sorry sempat tak sempat snappy. Sempat la amik pics tiga orang tamu yang datang pastu.

Esok ada lagik ramai tamu akan datang. Aiyo... bersedia la pics berlambak again.

But hari ni hari meroyan.

Pas spending time with the kids again today, aiyo... memang nampak bibit-bibit cinta gituh blossoming! Tak caya takper. Ramai kata Astro yang kenenkan la.. tuh la nih la... all I can say is, things are at an early stage bila dikesan nih... so tunggu tengok betol ke tak.

Motif carot kata benda ni planned? Ceh... kecian bebudak. Lom kuar jadik bintang, baru pelajar Akademi Fantasia da ada peminat kata apa yang leh wat dan apa yang takleh wat? Kesian. Sabar jer la.

Learnt some other stuff about them. Sambil catch up with them, heard them do Lucky - sedap gila! Sempat ler betulkan sebutan, since memasing ada minor issues bab tuh.

But aku nak explain a few things apart from the bab cintan kenen tuh.

Aku tau ler ramai yang haters Aril kat luar tuh. Aiyo... tapi some of the issues. Kesian tol. Isu dia dan the rest of the boys and Hafiz da over. Meka semua kawan ok jerk aku tengok. Da aku sendiri tengok depan biji mata aku sendiri.

Apa yang ditayangkan Diari tuh, dia cakap pasal problem Hafiz at the start, bukan mengumpat, dia explain, and then katakan they are all getting alone fine now.

Pastuh, ada lak yang kata, kejujuran akan makan diri dia sebab dia cita about a lot of things. For me, what do you want? Do you want reality as it is? Or your version of reality?

Orang jujur, poyo lak. Kalao cover kang jadik plastik.... make up your mind. These kids have been groomed to be honest in their opinion. And I see nothing wrong with Aril telling how dia admit to being related to his brother and defending his brother on Youtube.

Kalao adik ke abang ke akak korang kena carot bagai, ko tak defend? And I thought it was big of him to do that AND admit it.

Then ada yang kata dia tulis kat blog dia poyo sebab statement dia, "aku tak tahan dah pengkritik-pengkritik tu mengarut-ngarut pasal aku". Baca betul-betul apa dia tulis. Budak tu kan cakap pasal how he wants to be serious, and how dia nak bersungguh dalam performance dia... kira dia tanak la kena carot agik ngan pengkritik. So paham la dalam konteks tuh. Tapi tetap ada yang beragenda nak katakan dia nih kurang ajar and all.

How our people despise honesty. No wonder plastics survive longer. Walaopon album tak jual... merasalah.

This is a competition. But whoever wins, I want to see them win because they convinced fans yang they're the best. Not because someone else sucks.

At this point, haters have taken it to record breaking heights of ridiculousness in criticising these kids.

Whatever la. Beragenda dan bermotif camtuh la. Walaupun...

Ok la.. malas meroyan agik. Korang layan Diari tadik. Esok BANYAK pics woo!!


PS - Ko hengat semua nak aiskrim cam ko??? Matilah ko!


Reactions:

24 comments:

joe joe joe.. kau telah dibeli!
so sad

yeah

aril is being himself!

takpe.. tuhan maha adil!

insyaAllah akan ada rezki die.

karl percaya

hehe

btw, AFUNDI AKIM, ARIL, ISMA, AISHAH

xloser : from you? get rid of the xk in your name and add L

bawak bersabar joe. AF still the best. kalau aku jadik aril pun, aku akan defend abang aku. at least now we understand aril better. thanks.

tq Joe...i love last nite's diary despite apapun pandangan & komen2 fanatik kat cari...love aishah + akim..not hoping for more but what I saw last nite was enough to make me smile...

we want more....hehehehe

I am surprised to note that there are so many aril haters out there. But am happy to note that there are many more people that love him. He is just being himself. nothing wrong with that. For a twenty three year old boy with an Ambition,I am proud to have anak Melayu that want to make something out of his life. Be successful and building a richer life. That is a competitive spirit!!

hurm..looks like there are many aril's supporters here...when i first saw him on tirai af i think dat dis guy has something n maybe can become the next af champs...however as time goes by, i realize that he has to change so many thing to be what the industry want..it's ok to be himself but you still have to aware of your attitude whether it might hurt people somehow...look at his blog...he keeps express what he feels there without realizing that all his words might hurt ppl...terang2 dia kata hafiz bgtau diri dia sedey n dia tulis kononnya lah..xke mende 2 leh buat penyokong2 org len bengang..kalo aku yg bukan penyokong hafiz pon bengang...this kid really needs to learn utk menjadi humble...after all, i think this is what is needed to stay longer in this industry..tgk aje la dato'ct penah ke tinggi diri??farah n bob plak aku mmg minat start from af2 coz of dia attitude yg very humble when they speak to ppl...bukan maksud aku aril ni xbgs but nak bercakap pon kena ada ethics n adab baru lah org boley hormat kita...

this is what i feel..only yg humble akan kekal dlm industry...tnyalah joe xcaya...kalo mila,stacy bukan jenis yg humble leh bertahan ke dlm industry smpai skrg...bak kata bang bil lu pikirlah sdr...assalamualaikum...

whatever
i love AishKim ~~~
hehehe...that's rite we want moreeee.....AishKimmm~~~

-ema-

Yeyeyeyeye...we want AishKim....;)

dude..
someone else is playing dirty!!
(u know who i meant)
dok published kat blog dia pasal si aril.
im not a big fan of airil but i think
that "someone" tak pandai baca between the lines.

dia igt nubhan dia tu sedap sgt ke suara..
kosser

nak menuju puncak masa lepas semua dah perform plz.

plz plz consider this.tq

Yup...menuju puncak last laa yea.....

hey bro..
i ni peminat fazura.
so, can u give us some info bout her..??
apa prkembangan die...
and kalau u hang out ngan die, upload la some pics k..

aku slalu bce u pnye Blog. Best giler!

yup..

dat 'someone' mcm nk main kotor la..

ermm...

undian ditangan peminat!

berdosa jugak kita kalo memburuk2kan org lain..

ade yg psl aril ckp psl pengkritik tu, karl rasa die maksudkan, die nk try buat yg terbaik sbb die taknak lagi pengkritik ckp bukan2 psl die..

ni ambiguity laaa..

haha

go aril, akim, isma, aishah

joe sebenarnya sedang 'bertransformasi' insaf katanyaaa!


larrikkk!

dear joe...
remember me?? *winks winks*
anyway, about aril.. i agreed with azamencem...
siyesly, aril kene ubah perangai...
its not about being plastic onot...
tp attitude tu serba ckit kene ubah jugak...
yes... u have to jujur-but-merendah-diri not jujur-but-meninggi-diri...
he has to think about other's feelings...
ader ke artis yg tak ubah perangai bley tahan if meninggi diri?
walau banyak mane pon some fans minat kat dia, lame2 mesti diorg rase mual gak if mulut tak reti di jage...
in fact, being an artist perlu sacrifice ckit...
tak salah if aril jujur tp berpada2 lar..coz for me, there are certain things that best kept within ourself..

well, itu ape yg aku rase.. to tell u the truth joe, aku start tgk diari mggu pertame hari kedua... mase tu aku takde la anti kat sesape.. tp siyes, aku baru tau kewujudan aril aritu then aku tros tak ske... ade something dalam attitude die yg menjengkelkan aku.. so, aku decide taknak tgk diari... *if aku tak tgk pon, kat cari slalu update.. n u pon update gak..* hehehe... so, still keep in track sbenarnyer... hehehe.. ok.. keep on blogging joe... thanks for the updates...
luv ya always... ^_^

all the kids are learning. they masuk akademi with basic, and it's up to tenaga pengajar to ubah mereka.

as far as perangai aril, memang dia kena balance nak jujur dengan nak censor molot dia gak.

terlalu jujur orang pun kata biadap, aku paham.

tapi tengok dalam seminggu dua nih. semua da mula berubah.

yazid da mula bersuara lebih, nampak dia lebih fun. hafiz da leh mingle, and aril dan tone down.

basi sangat nak naikkan orang, dengan jatuhkan orang lain. pathetic.

i support all the kids because they're MY kids too and i want whoever to win - to do it with style and because they deserve it. not because semangat kenegerian yang hazab and so outdated, and not because other people kena smear campaign. that's just sad.

apapon korang pandai2 la.

bab faz pada Anon tadi, dia skang sibuk ngan Anak Wayang punya auditions. peminat kat singapore, look for her there this weekend for her program with najip ali.

nanti aku update bila lepak with her once dia balik dari singapore.

joe...i ske sgt sarimah wat diri...bestla.....

ske akim ngan aishah...
both so sweet....!
aiskrim!


nk nyanyi ckt lagu sarimah...
ice ice baby..hehe

hye joe!i suke baca ur blog since 2004 lagi..dh 5thn huhu!dh kawen pun skrg n my hubby pun dh start baca ur blog..

i nk bg pendapat sket memandangkn u dekat dgn all the students..

bleh x dlm kelas u akan dtg, cube bangkitkan isu 'artis & penampilan diri'

sbb nk jd artis kene jugak jaga penampilan rite?especially kebersihan diri..

emm,i ckp cmni sbb i tgk diari aritu masa aril citer kt confession room tu..student yg bersenam trus tido tu sbnr nyer die citer pasal hafiz kn?pasal bau badan kn?

lagipun every konsert masa time hafiz sure nmpk 'ketiak' nye basah..kalu lufya dulu 1 konsert je..tapi ni tiap2 konsert!

ni sume utk kebaikan dorg gak..nnt dh jd artis,lagi malu kalu kene tegur bab2 camni..

i bg pendapat sbb nk dorg lagi bagus bukan dlm mengejar impian dorg jer tapi jugak mende2 remeh camni yg slalu dorg lupa..

sekadar memberi pendapat...
k,tqvm!

nadyaewani: kan aril cakap pasal yazid time tu. terang2 sebut nama yazid. sila tengok balik ulangan kat youtube.

erkk..!!ye ker?la..salah org plak,tak pasal2..huhu!!i'm sorry!!! tp still nk bg cdgn yg sama tu kat joe gak..hihi! ;p