Saturday, April 11, 2009

Konsert Akademi Fantasia - Minggu Kelima (Part 1)

Thank you for supporting Akademi Fantasia. Aku yakin konsert semalam, orang da mula nampak transformasi yang dikatakan selama nih.

All good things come in time, and at this half way point, undoubtedly, terbukti yang bebudak nih da banyak develop in a lot of areas.

No, they are not the best yet. Jauh lagik. But aku yakin given just a little bit more time, we will see a huge development by the final concert.

Aku tadik pas eliminate, lepak ngan Obri (biasalah dia ni tukang welcome orang to the eliminated club, adik aku nih) dan Sidi, selain Pendos, Nana dan joined by Juan tonight.

Abih pun lewat, so korang tunggu jer pics dan review penuh esok. Also... ada benda yang pasal minggu tugasan lagu English yang korang tunggu-tunggu. But that can wait for tomorrow. I need my sleep, plus, have to prepare for my class with the kids tomorrow (banyak nih nak bambu) as well as edit and upload HUNDREDS of pics. Tak caya? Tunggu besok tengok.

Happy Easter Sunday to all, and layan la Konsert tadi, as well as Diari EXT yang on air just before the show. Also, jangan lupa vote for your favourite. Of course since the competition is getting more sengit, aku tanak bukak polls pelajar laki dan pompuan. Satukan je... layan....

Until tomorrow...







Get your own Poll!


Reactions:

23 comments:

Joe i can't help arr tersengih2 syok sendiri tgk Isma nyanyi ngan husband dia. Berangan jap haha. Ai loike! Overall, I enjoylah 5th concert ni, most of them did well, adalah transformasi tu. Ai loike!

hi joe.
been reading your blog silently.hehe. (:
i'm a fan from singapore would like to CONGRATULATe the akademi fantasia production, faculty & the students,
You all have done a great job this week. there is "transformasi"!
well done . (:
all this while i have been watching akademi fantasia through youtube & i cant wait for the 25th as i will get to see akademi fantasia live from singapore since i have apply for the channel. hhees! mungkin saya lambat apply for the channel tapi tetap saya tak kisah asalkan saya dapat tengok akademi fantasia! hehe.
WELL DONE & CONGRATS! (:
lots of love. :)

Joe...kan aku dah kata...isma akan nyanyi ngan hubby dia? aku setuju ngan pengkritik...nyanyian diaorg feel terlebih sudah!!! huhu..apa2 pon suka tgk yazid tonite...also aril & marsha & akim n farah..

Joe

the best concert so far,it left the whole family tired from laughing actually..suka sgt esp zahid's joke

my fav's

1) Hafiz & Mila
2) Akim & Farah
3) Claudia & Vince
4) Aril & marsha
5) Yazid & Yazer
6) Aishah & Aliff

Tq for bringing MP as last item & with last nite's good performance, looking forward to next week's concert..want to see some more transformation..;)

I'm too Happy... Best Concert of all.. Its got everything.. :) I Like..

most of them did a good job...
esp aril-marsha, hafiz-mila, claudia-vince, aisyah-aliff. yang lain2 ok la..not as bad as before. cuma qhaud je yg nampak cam tertekan sket kot

the worst guest ..alif...buruk benar suara...AHAHHAHA

Good morning Joe and a blessed Easter to you too. My favs were:

1. Hafiz & Mila (like wow!)
2. Vince & Claudia
3. Akim & Farah
4. Aril & Marsha
5. Aishah & Alif

Please, please Joe, tell the astro people, let ALL of them have a break this Sunday....soooo kesian to see them tertinggal behind ....kesian lah...tolonnng lah please be more humane ..hee hee

:)TLW

hi joe...

malam tadi persembahan yg paling best aku rasa ialah persembahan claudia/vince dan hafiz/mila. aril/marsha pun ok gak tp aku tak puas hati ngan cikgu2 tu. taulah aril tu pelajar kesayangan diorang janganlah tunjuk sangat ke'bias'an diorang tu. bukan main lagi terlompat2, angkat2 tangan bagai bila aril kena puji. tak caya tengoklah ulangan konsert nanti. pesan kat diorang, cikgu yg baik adalah cikgu yg tak pilih kasih dan tak membeza2kan student tau...

hye joe

my top 3

1. aril & marsha
2. claudia & vince
3. isma & hubby die

hehe

my top 3 :

1) Aril + Marsha. (feel gile beb. mmg best sangat. and Aril mmg dah improved. ops, sangat malu nak mengaku sebab dulu kutuk gile mamat nieh. haha)
2) Hafiz + Mila. (Hafiz is as good as always. sangat terpesona tgk performance meka. Mila pon macam give all out n Hafiz pon. mmg rasa la ape yg dorg cube sampaikan. Go Hafiz!)
3) Akim + Farah. (Akim mmg ade stage persona gitu. cheeky face, cume kene jage sket baba geraktari. macam nampak kureng sket.)

setuju dgn komen above.

tenaga pengajar nampak sangat rooting for Aril. saya kurang faham kenapa perlu reaction lebih macam tu masa Aril saja. Takde la luar biasa performance Aril. Masa budak lain, takde pulak reaksi macam tu. Tak ke student lain akan terasa.

maybe Joe tau ada cerita sebaliknya...ntahla

Yup.. why were the teachers so elated about Aril...? How would the other students feel?

Favorite moment....
ISMA & Hubby... ahhh very romantic!! XXX Love it!
AKIM & Farah.. Akim Good Vocals, Farah got chinese style vibrato..
QHAUD & Heliza.. Heliza is Pitchy at best, but Q is good..
HAFIZ & Mila .. Best Skali ! True Connection...
CLAUDIA & Vince.. very english malay?? but good
Claudia & her child Christian .. very touching:'(
AISHAH & Aliff..:)High School innocent love sparkle
YAZID & Yazer..nice dance like 'cacing kena garam'..hehe
ARIL & Marsha.. aril improved but teachers macam nak rak?? hairan bin ajaib..
Sidi & Zahid.. nice vocals,but battle of the stiff...

Bar none, Still my Favorite 'Concert 5' thus far .. I totally enjoyed watching!!!! :)

joe...

nape blogger yg satu lg tu terlampau bersikap kenegerian..
dh lah ada agenda busuk..sanggup hasut org len sebab nk naik kan pelajar kesayangan dia..plisslahhhhh...

Hi joe..
bila nak post yg part 2 pulok??

komen sket:

Joe..
Aku pelikle nape bab faculty tepok tgn bila Aril dipuji pengkritik pon dorg nak jeles..xpuas ati..menanah aku bc komen dorg..kat sume tempat kalu bleh dorg nak menyalak..

Joe..
aku sarankan..mingu depan..tenaga pengajar dok dendiam dahle..muka camtu je dr stat konsert spai abis..n time hafiz perfom n dipuji..aku sarankan tenaga pengajar angkat banner Hafiz tingi2 n lompat2..
ok x cadangan aku JOE..hoh :P

alar kakjahku..ko xyah la emo sgt pon..banda ni betol sbb 2 org tegur..bukannya aku xrespect ckgu2 nie..plus,i salute them for their hardworking and plenty of experiences that they give to the students but the way they reacted to aril performance is not really good..coz hafiz also delivered his best last night and got good feedback from judges but why ckgu2 nmpk biasa je mcm xde pape..but when aril kena puji sikit terus ckgu pon menjerit2 gembira..tidakkah itu nmpk xadil..nk jerit, jerit kat semua..mana boley pileh kasih kan??tu yg susah jd ckgu sebenarnya sbb kita xnak dilihat sbg bias thdp any of our students...aku phm sbg bakal guru suatu hari nnti..huhuhu

dear kakjahku,

tau lah awak tu peminat aril, tapi janganlah menafikan benda yang dah betul. tak dinafikan memang aril dah tunjukkan peningkatan tapi perlu ke tenaga pengajar lebihkan dia dari student lain? dalam hal ni aril tak salah, yang salah tu tenaga pengajar. moral of the story: jangan bias. kalau layan bebudak tu sama rata takdelah orang nak bising2 macam sekarang ni.

lagi satu yg komen pasal kenegerian tu.sudah2lah... biarlah dia nak sokong sapa pun.toksah nak kaitkan dengan kenegerian.dah merdeka berpuluh tahun pun masih lagi nak bangkitkan pasal kenegerian. kita nak cari juara af berdasarkan bakat bukannya pasal dia dari negeri mana...

sorry, just my 2 cents...

kak jah tuh peminat fanatik aril pondan tuh...nyanyi tak seberapa..huhaaa jer lebih

vote for aisyah

Ya, I have to agree with Judge Dredd, what about Claudia and Aishah? They too, have improved, and perform well every week but I don't see the teachers getting all excited??? Why? Joe, please enlighten us! Please tell the teachers that it's not right...kesian the others who work so hard.

TLW

I feel the reason the faculty gave more support to Aril last night was due to he performed over their expectation. Probably what Hafiz or Claudia did already up to their expectation but the student they thought will not not be up to par suddenly performed. I felt it even on the first part of the song, that's when the faculty started to pay attention. As Klubbkidd said, both Aril & Marsha chemistry is so real whereas Hafiz overshadowed his partner, both Aril and Marsha actually complement each other and we were presented with a beautiful duet. Plus both of them are just so nice to look at.

aku gelak je baca komen meroyan royan..lawakla korg neh..kekekeke

kakjahku,

aku pun gelak tengok ko meroyan backing si aril tu walau kat ceruk mana pun gerenti nama ko ada. jangan taksub sangat dek...

chekdee pun suka aril..... dia boleh maju banyak dalam dunia industri hiburan ni...... dia spoting dan aril adalah aril....tak nampak coverline langsung..........