Saturday, April 04, 2009

Konsert Akademi Fantasia - Minggu 4 (Part 1)

Sorry guys. Korang layan link video konsert dan komen la apa korang rasa. Keep the language clean as possible, tapi apa saja komen dialukan.

Apapon, please remember to vote as I'm curious to find out kalao betul ke tu the general feel of the performances yesterday night and tally ke ngan the results.


PS - Ada something aku nak wat lain dari my usual review. Yang pentingnya LOTS of pics. Tunggu...









Reactions:

24 comments:

Gud morning Joe..

huwaaaaaaaaa....aku sedih giler zizi kuar...the best performance disingkir....yg sengal & hampeh masih stay dgn undian yg tinggi lak tu...tp not surprising la kan...bila jari jd juri ni la results nya...tp aku ttp proud ngan zizi...w/pun dia voted out tp dia kuar secara bermaruah...dgn performance yg sgt2 membanggakan...well....yg terkuar may not necessarily be the worst & the ones who got to stay definitely are not the best either...bukan rezeki dia...hope she'll find success out there...

adeh...panjang pulak aku meroyan pepagi buta ni....sori Joe...
looking 4wd to all the pics...

SAMPAI HATI ASTRO KUARKAN DUA PELAJAR SABAH YG BERBAKAT. ESP ZIZI!!! SEORANG PELAJAR YG ADA BYK POTENSI UTK MENJALANI TRANSFORMASI BERBANDING SIDI & QHAUD... MGKN ASTRO SGAJA NK TTP KESALAHANNYA PD QHAUD AKBT DR SIARAN TERGENDALA TU. YG PASTI UNDIAN SAYA PD ZIZI DR KHAMIS HINGGA SABTU SIANG SEMUA X BERBALAS... DISITU SY DPT RASAKAN ZIZI MGKN JD MGSA PENYINGKIRAN ASTRO... KEMANA PERGINYA UNDIAN SAYA... KLAU LMBT PASTI ADA BLSN JUGA... TP XDE LGSG... ZIZI DON'T GIVE UP. AT LEAST U KUAR DGN PENUH MARUAH MCM AIZAT!!! HOPE U DIBERI PELUANG UTK MENYINAR D LUAR SANA. CUMA AKU DH HILANG MINAT & TRUST PD AKADEMI FANTASIA LG... ORG SBH BERHABIS DUIT UTK AF TP PULANGAN HANYA STACY JE YG BERBALOI... YG LAIN NTAHLA... ASTRO PLS BERLAKU JUJUR & ADIL PD SEMUA PELAJAR!!!THANKS JOE!!!

orang sabah ke orang mana2pun kita patut undi berdasarkan bakat.. bukannya semangat kenegerian.. pls la..

wondering it ada problem votes tak masuk...zizi kan nyanyi last...

but the 2 girls memang tak deserve to go esp zizi

apa nak buat...kes 'rosma' berulang. maybe semua orang assume orang lain akan undi banyak2. i thot qhaud or sidi should have left

suppose to be either qhaud,yazid or sidi...
sidi-mmg xnmpk improve byk bg aku compared to the rest...
yazid-pon sama plus dia mmg menghancurkan lagu fav aku from tok ti...
qhaud-byk nk kena blajar lg...nmpk sgt amateur...huhuhu
yg zizi n rubisa mmg xpatut kuar la based on last nyte performance...
zizi-mmg rock the song beb...managed to deliver as good as abg amy...even better dr aweera nyanyi masa konsert oiam3...
rubisa-aku mmg xsuka attitude dia dlm akademi dh nmpk diva2 sket but she did well last nyte compared to the 3boys i named above..
pliz la...kdg2 rasa marah gak..tp pk2 blk maybe rezeki jgk kan...
p/s:hopefully ada afundi masuk n zizi kalu xde undi masuk pon frp ada peluang utk dia menyinar mcm aizat kat luar sana...who knows edrie hashim amek wat album ke??kompem rock the world!!u go girl!!!

Good morning Joe,

I'd just like to add that it was very unbecoming of both Cikgu Fatimah & C. Siti Hajar to 'menyampuk' when the judges were giving their evaluation of the students' performance. I found myself cringing when they did that...I am just so glad the whole faculty didn't follow suit!

TLW

ADEH TAK BEST BETUL ZIZI KUAR...DIA WAT SHOW SEMALAM BEST GILER....PATUT SIDI N QHAUD YANG KUAR...GERAM NGAN ASTRO...NYAMPAH NAK TGK AF7 LAGI....

It is not about Sabah or Sarawak or Johor or even KL n Selangor....please grow up people! Zizi memang tak patut keluar sebab she has given her best last night! Rubisa pulak dah patah semangat and dah tunjukkan yang dier dah tak berada di persada AF7 lagi. So Rubisa, you got what you wanted and please jaga anak tu bagus bagus ek....!

apesal la dorg kuakan zizi...
mmg tak patot laa..
joeee!!!
make her back again in action!
apelah muslihat af nih..
*thousand sigh*

guys..

karl rs ape2pun.. tnye diri kita balik -

kita mengundi ke tak?

so, kalo btol kite mengundi zizi or rubisa byk2, sah2 diorang xkan out!

tp kalo kita je ckp berapi2 tp undi x.. so... amik ni sbgai pengajaran..

karl rs mlm td sume ok.. kalo btol zizi n rubisa hebat... tgk la diluar nnt, mmpu survive ke tak..

ape2pun, berbalik juga pd soal rezeki kan...

tu cume my thoughts guys..

ape2pun, my votes still utk akim, aril, isma & aishah SAHAJA

salah korang jugak x undi....apa nie...

aku buta atau aku x cukup peka..

cikgu..what do you have against hafiz?

Frankly no such thing as undi ikut kenegerian..for eg..generally certain quarter of ppl assumes that Sarawak being the largest state in Malaysia therefore wud cast the most votes..hello...check balik sejarah...dulu Bob AF2 was the best contender for the champion, apa jadi ye la since org selalu ckp Sarawak ni negeri terbesar, tentu ramai yg akan vote for Bob, nan ado? w/pun Bob berbakat besar tp physical dia kurang......Zahid lak, ada rupe, berbakat was d champion.

voters should learn by now, ni dah AF7....come on la...nak ngamok pun x gune, Zizi dan Rubisa dah tersingkir..w/pun diluar jangkaan langsungaku Zizi yg keluar, ingatkan Sidi...Rubisa dah agak akan tersingkir..

AFMASUK ZIZI!!!! AFMASUK ZIZI!!!!AFMASUK ZIZI!!!!ZIZI BERBAKAT BESAR VERSATILE,,,BABE

sepanjang af aku xpernah miss afundi tp napa af7 ni mcm tertutup plak pintu hati nak undi...masa konsert semalam aku undi zizi sbyk 10kali kerna persembahan yg sgt gempak aku rasakan..jarang peserta sabah kuar awal..tp yg aku perasan la kalo bangsa kadazandusun mmg kuat undian dia..

hohoho playing the race card again... linda, rich dan lotter kadazandusun yg pernah terkeluar awal.
ebi no 2, adam no 3, ayu oiam jadi jutawan. no such thing la vote suku ni.
reason is simple, they already juara; dah sampai puncak nak daki sampai mana lagi?

Whether its spoken or not, there surely is a CUT OFF TIME they had fixed utk undian ditutup dan kata-kata undian kini ditutp at the end of persembahan semua pelajar is just gimmick..more votes curah masuk means more money ..Otherwise mengapa lepas konsert sampai 60 percent san sebagainya. Agaknya yhe cut off time bagi pengiraan mereka started the time when the ranking not shown on TV.

AF7 is another AF3. Ranking pertama oleh pelajar yg sama utk dijadikan ikon. Yes..lepas ni bolehla pelakr tersebut dapat gold medalion macam Mawi. So, yg bagus kena make way utk raikan the so called will be ikon. Mengarut...2 mths and tak mengenali hati budi dan what contributions these pelajar had extended maka nak dijadikan ikon?? Macam gimik politik la pulok!

Semua keputusan tak pernah diaudit. Tak ada auditor kot or BELUM berusaha utk transformasi kepada auditing for kesagian keputusan.

Semua pelajar ni tak layak at the end of this AF as ikon. Ijon yg dicipta masa AF3 dulu pun dah tenggelam dlm his self interest and business. Bak cari ikon wanita pulak? Rontikan lah gimik `memandaikan' orang kita.Dah 7 musim, tak kan tak pandai-pandai lagi. Lu pikiaq la sendiri.

Zizi's out??? Im done with AF7... she should be in the FINAL with Hafiz... ASTRO pun yang bodoh sangat tak sabar2 nak buang 2 orang minngu ni kenapa??? Why cant u wait until next week bila botom two dah jadi Sidi dgn Yazid, ha ko humbanlah dua-dua keluar...

Me and my friends dah sebulat suara mengatakan start this week AF7 dah BOSANNNNNNNNNNNNNNNN...

We dont represent those viewers yang suka2 or minat2 sebab rupa ke, sebab datang dr negara mana ke, BUT we believe in real talent.. i repeat REAL TALENT!!!! and Zizi is wayyyyyyy better than Mila... and AStro just lost their future gems... TAPI maybe ada rahmat dia kot.. kalau lama2 Zizi ada kat Akadem, nanti dia stuck kat Astro Entertainment, terus jadi masam kat situ.. I hope she'll find her right way to reach tothe top.. AMinnn.. Insya-allah..

WE LOVE ZIZI!!!!!

tuh arr ..diorg yg bikin puak2 ..rasakan.
huhuhu..

hellooo...astro lah satu-satunyer tv stesen yg ada auditor & accountant for every competition 's result.so,salah siapa yg tak mengundi??hahahha.

i suspiciously sniff something ... mungkin astro nak AFMASUK kot..haaa

helo.. mmg zizi all out abis masa konsert ari tu..best giler!!! tapi dh ramai yg tk anto undi utk dia.. camno???? lu pikir la sendirik!!!!