Saturday, April 25, 2009

Konsert Akademi Fantasia 7 - Minggu 7 (Part 1)

AFMASUK?

Mmm... korang harapkan wat pe. Korang da diberi peluang nak AFUNDI. Samaada tak top up ke, tak sempat ke, ingat da selamat ke da cukup ke, apa saja alasan... lupakan saja.

Aril menjadi pelajar seterusnya tersingkir. Terima je lah.

Pada mereka yang kata Aril dan Yazid anak emas Akademi Fantasia... eat your words. You got what you want. And by that, I mean, you got what you want.

Dalam hari-hari berikutnya, takde lagik perangai Aril korang nak layan dalam Diari.

Malas komen lebih... korang layan je lah Konsert Akademi Fantasia tadik.

Aku lepak ngan Obri, Qhaud dan Aril kat mamak borak. Malas nak cita panjang. Tunggu review. Dah lama kan aku tak wat review panjang lebar? You guys get it tomorrow.

In the meantime, also layan Diari EXT tadi. Have fun watching...




Reactions:

68 comments:

BEST2 PN TKUAR GAK NI MST UNDIAN XMASUK.

Noticed in the other blog, a fan of another student mentioned about justice being done when Aril is out of the competition.
What justice is she/he talking about? What is wrong with her/him? Aril performed well (best performance) 3 weeks in a row and him being booted out is called justice? I guess he is really a threat to their fauvorite student in terms of performance. They should be more worried with Isma not Aril. She is actually the main competitor in terms of votes and could even be a juara due to voting alone. Aril's votes always the bottom half after the concert and still he is considered a threat. Go figure...

To Aril, I wish you all the best in your future undertaking.. you are a star in the making..

To all the other students, good luck to all of you in the academy...

Penyeri diary dah tak ada lagi lepas ni.. the only one left probably Yazid and Akim.. yg lain tu ala kadar je...

Hopefully, now with Aril gone, Sarawakian voters will stop saying that astro pilih kasih. You have 3 students still in the academy.. I bet they could even reach the final four with Isma the only one from KL.

Aishah is the only one I am interested to watch but without Akim and Aril around, she doesn't really shine in the diary..

Saya setuju sangat that penyeri diari dah takde. Sedih sangat dgn terkeluarnya Aril mlm ni. Sungguh tak percaya. What happened?

Aril has helped Hafiz a lot this week, offering to help sing the lyrics yang Hafiz takleh ingat, and if fans Hafiz masih rasa Aril a threat and condemn Aril, saya rasa mereka ni memang fanatik.

Sedih......

Peminat aril, not 2 worry i kinda feeling that there ll be afmasuk so standby la make sure u ol vote aril bile afmasuk ad nnti. I am sure hafiz akim n yazid sgt2 terasa kehilangan aril. Lagi la tension deorang ni kn? marsha td nangis gak kn?

bawah ini undian selepas ditutup

HAFIZ - 17
ISMA - 17
AISHAH – 15
YAZID – 15
AKIM – 14
CLAUDIA - 11
ARIL – 11
so mmg kritikal la peratus undian sape je leh tkuar tgk lak minggu dpn konset ke8 so undi la pljr yg anda minat dgn bijak jgn berulang spt konset k 7

Hafiz top walaupun lupa lirik? Okla..bagi credit sbb he tried hard this week. Tapi saya masih kecewa Aril terkeluar....

I am heartbroken to see Aril lost out tonite. He is such a fantastic entertainer, has good vocal range, superb stage presence and fun personality. He is an URBAN boy!! Mungkin Malaysia masih tidak boleh accept URBAN sytle star. Yang tinggal di AF7, kebanyakannya Kekampungan. Maaf jika comment in menyinggung perassan sesetengah pihak. Itulah hakikatnya. To ARIL - Move forward boy!! All your fans are behind you!!!

aku benci bila org ckp cikgu2 pilih kasih.
cnth, yazid tu pemalas, kalau aku jd cikgu pun aku x sayang.

aku tengok aril byk bantu kwn2, most of all die pandai amek hati cikgu.

sapa yg x tengok diary mesti benci aril.tapi tengok la 1 part masa die ambik berat pasal cikgu ct hajar, masa ct hajar muke mcm problem tu. student lain ade ke, pegi ambik berat mcm tu. kalau aku jadi cikgu pun aku mesti syg anak murid mcm tu. lu orang sebenarnya undi kenegerian la. stop jela af ni.

AF masih tahap kampung..Aril should have joined OIAM..

Joe,

I'm sooooo heartbroken 2nite...AWOK!!!!!!!!....:(

peminat aril banyak bercakap jer...undi takder..then salahkan marsha lar..orang lain lar...now aku tau peminat saper paranoid

sedih aril kuar...mlm ni 1st time mengundi sbb feel aril deserved my votes unfortunately the minute AC ckp undi ditutup baru dpt notification undi msk. C'est la vie... All the best to Aril.

~senorita~

Anonymous said...
AF masih tahap kampung..Aril should have joined OIAM..


wakkakakakaka. it's a joke, right? seriously?
aril doesn't deserve to go out tonight tapi statement nak join oiam tu mmg sgt kelakar, hokkay.
AF is the perfect platform for aril tapi dah bukan rezeki dia.
but history has proven, yg menang tak semestinya yg paling berjaya di luar nanti.

Aik takde pun aku baca dalam forum ni peminat Aril salahkan marsha.. u yg paranoid sampai nampak yg bukan2.. dahlah tu dia dah keluar pun masih nak carik gaduh..

yup, history has proven that juara tak semestinya berjaya bila dah keluar nanti. Except for one juara, the rest macam dah tenggelam.. Yg keluar awal (minggu ke-2 kalau tak salah), cam lead Estranged tu lebih berjaya than yg finalist for that year. Aril has aura as a performer so hopefully he shines out there. AF7 ni cam dunia fantasi je, the real world is out there.

fanatik hafiz tu mmg camtu...oberrrrrrr! What an irony....org yg depa kutuk giler2 tu yg tolong Hafiz akhir nyer..siap hafal lirik utk hafiz...!

setakat sore camtu berlambak kt pasaran...dahlah muka tkde aura...vey dull personality....campur ngan fan perasan syok sendiri...!!!

bile ko nak update nih? kale ASAP. ko gi layan cari dulu ek? kantoi.

Only Aril, Akin & Yazid's performance happening last night, yg lain tu so so jer..

tunggu je lah review panjang lebar. banyak aku nak katakan....

aku masih dalam mood sedih baca korang punya komen2 kat sini.

Aril, all the best wok!! kalo tak masuk final pun tak pe..

at the end of the day it all comes down to voting. Aril performed awal, so banyak masa for fans/ non-fans to vote based on performance dia concert semalam.

Tak cukup undi, maka terkeluarlah...tak perlulah salahkan sesiapa atau faktor2 lain.

And its like tradition pulak kat AF, there will always be one casualty yg penonton susah nak accept...mcm Rosma, Sahri, Linda, Idayu...

the show goes on. the kids move on....

setakat sore camtu berlambak kt pasaran...dahlah muka tkde aura...vey dull personality....campur ngan fan perasan syok sendiri


mcm menyampah plak aku dgr..aku rasa sore aril mcm dah byk je aku dgr kat luar 2...brp ramai org kat luar yg ada husky voice ni weh...pas2 dato kathy pon ckp dia ada byk problem with his vocal...come on..dia pny performance awal2 so xde alasan xsempat undi mcm happened to zizi n qhaud..salahkan dr sdr..skrg tgk peminat sapa yg paranoid??fav dia kuar dia kutuk pelajar lain yg xde kena mengena..pdhal hafiz dgn aril pny lah baek...xphm aku perangai penyokong hantu nie..

oo hoo.. bapuk2 dan sundal2 mengundi af7.

Azamhencem, you rasa tergugat ke kalu Aril masuk balik? Rasanye comment2 you tu tak betul. Cuba dengar balik koment pengkritik2 semlam. These people are professional. Kita ni tak expert. Maafle jika comment i ni menganggu you. I sentiasa fair.

Morning Joe,

Pagi ni bangun tidur pun still rasa sedihh lagi...:(

Anyway Aril, thank u 4 making the past 7 weeks in AF so entertaining 4 me...AF is only a starting point for u to become somebody in a real world out there...n pleaseee just stay d way u are, coz that's what make we luv u...

ALL D BEST...WOK!!!!

Hai Joe,

With Aril out from AF, voters budak2 lain kena think of ways on how to keep their favourite student in, as I personally thinks Aril's dah salah strategi lah.... Cian Aril...

Aishah lost 2 abg giler2 dier(Qhaud & Aril), diary definitely will be boring, I will not stop voting my favourite students but still, no fun dah kalo nak tengok diari now..

Aril and Yazid salu wat havoc lam akademi, now Yazid kena carik partner in crime baru... boleh ker? I doubt it lah...


Sigh....

To Aril, you keluar bermaruah, thanks for singing my favourite song and all the best to you our there.

TERBAEK WOKK.....

Aril : terbaeeekk wok!

Tamau tgk diari n konsert af lg. Bosan. Boikot? Maybe.

Anonymous said...
oo hoo.. bapuk2 dan sundal2 mengundi af7.

Sunday, April 26, 2009 9:30:00 AM




benci r tgk ad parasit kt cni xyh nk cri psl u can get out of here syooooooooooooooooooooooooooh
xmalu masuk cni pastu maki hamun lak

Joe, boleh post gambar you lepak dengan Aril? Rindula nak tengok dia....

This comment has been removed by the author.

ARIL is d best

he can survive in d realmusic industry

i got dat instinct

alah,dont worry, AIZAT, DAFI, DIDDY n NANA pun x msuk final tp all of them msih diingati n sukses!

YAZID will be like ASWAD.TOI

ntahla

i did votes for ARIL, mungkin bkn rezki die... agreed dat Diary akan bosan kot...

go ARIL!

mmm... wpun aku bukanlah peminat hardcore aril tp still rase tak patut kot die y terkeluar... kalu diikutkan persembahan dan performance dlm diari... tp tulah dh rezeki takde.. kalu ade afmasuk ok gak... ini pendapat akulah kan.. aku rase yg layak selayaknye keluar adalah yazid.. 3 mggu aku menahan jiwa kacau aku tgk diari dan konsert ade die.. huuu die asik duk ckp diri die gagap tp sebenarnye tak sedar diri tu lembab! gagap mcm stacy, sa sa sa! pastu org gagap, lancar pulak die bagi alasan kat cikgu2!! aduh tak tahan perangai yazid ni! menyampah btul! meluat.. lagi satu i feel yg hafiz tu ade sedikit hipokrit lah.. ntahla sorylah aku pun bukan fan die.. so its only my opinion.. no hard feeling k...

p/s: buat mase ni penyeri diari dan konsert dh takde rase sngt bosan dan meby dh tak tgk kot af pasni... af7 dh takbest without aril whu shines so much! biarlah overpun tp okkay je kot. tp tulah 100% sms inilah tragedinye...

Misi Marsha berjaya.... hahahahhaha....

guyz...jangan la emosi ok!its juz a competition. tak perlu nak salah kan sesiapa.

aril is a good performer and he will be. but to be a winner of AF7.. im think he's not the one. aril win at our heart.he is energetic, charming, creatives etc etc but he needs to improve a lot on his vocal.

menang or kalah in this game, its seasonal... lepas ni, sapa yang mampu bertahan dalam industry , thats the true winner.

so...i tak kisah pun sapa yang keluar . .i tetap sokong semua! because i appreciate music and new talent.yang penting yang menang tu have voice [priority] and a lil bit performance quality [coz i believe, performance wise can be polish later]

ok ...jangan emo ok! dah la tu.. lap2 la airmata tu....

cuma i marah sangat, sapa yg cakap AF tu kampung? u tu urban sangat ke? kat rumah makan petai,kerdas segala bagai dengan belacan, ada ati nak mengaku makan cheese and macaroni tetiap ari! kosser la dengan orang melayu berangan nih [kan tetiba emo]

Tak perlu af masuk aril ...sebab ...buat apa aril berada didalam af kalau hanya untuk dikutuk oleh peminat pelajar lain. Saya cuma berharap ARIL kuat semangat dan bangkit serta bernaung dibawah payung yang baik seperti KRU ..atau mungkin ct production. AF hanya mendedahkan ARIL kepada ketukan pengundi tidak educated ...sedangkan dia boleh pergi jauh dalam dunia seni .ARIL BUKTIKAN...DAN JADI PENGHIBUR YG JAUH LEBIH BAIK DARI JUARA AF YG ADA. Saya yakin ARIL BOLEH.

KALAU IKUT FIRASAT SAYA..LEPAS NI ....AF MEMANG DAH TAK MENARIK ...SAYA PUN MALAS NAK TENGOK DAH.... SORY ASTRO

WAH BEST CATATAN "AF BERTARAF KAMPUNG ...ARIL SEPATUTNYER JOIN OIAM"..... ITU SAYA SETUJU

ARIL...

i'm gonna miss u..

hope ada afmasuk..leh tgk ARIL di pentas af lagik..

kalu xde..hmm...i'll be soooooooooo sad...

hope ARIL akan berjaya dalam industri seni..ARIL..u're fighter..u're hero..u have what it takes to be a superstar..
jgn berhenti menimba ilmu dr guru2..

minggu depan nak tgk x diari..hurmmm..cet dgn ARIL kat @15 je lah:P

mulut si adlin makin menjadi-jadi lancangnya!gam jer dia dr mn2 rancangan tv kat m'sia ni!

rezeki msg2 la kan...Allah dh tetapkan Aril kamu di af smpai minggu ke tujuh...yg laen rezeki dorg laen2 plak...rezeki lepas af laen plak...sama2 terima dan redha..lebih baek...fair n square...yg minat aril leh still sokong dia after af nie..beli album dia(kalau ada) and fans laen pon sokong all their favourites...bantu our industry..dun give up...2 yg penting..dlm industry yg tenat ni, kita lah yg mainkan peranan k...pape pon sokong yg masih kekal...

p/s:i can't vote from here but i'll support hafiz coz da talent...
aishah-every week same...dunno y
isma-dah makin bosan..sama gak...
claudia-ada suara..tingkatkan lg
akim-usaha keras perbaiki vokal blajar dgn hafiz kalo boley...
yazid-tlg la jgn malas n bg alasan..xtau mcm mana dia nk survive afta af nie...

afundi hafiz ke 32999 thanks ya!!

joe...nape ARIL FC carutkan marsha penyebab ARIL tersingkir....sian marsha....Joe tlg kuatkan semangat ARIL n MARSHA tau.. go ARILL

memang betul joe..sian marsha kena carut dlm page ARIL FC....joe tlg jelaskan misi marsha jadik RA supaya semua peminat ARIL tau....plsssss...

mulut si adlin makin menjadi-jadi lancangnya!gam jer dia dr mn2 rancangan tv kat m'sia ni!

-----------------------

Nape pulak? Sebab Adlin tak bagi pujian pada pelajar yg dia undila tu. Kalau fanatik beginilah jadiknya.

Marsha tak salah! Astro yg salah strategi!

Joe, nak tau apa sebenarnya misi Marsha jadi RA minggu ni? Sarimah kata ada misi.. suruh tunggu.. tapi habis konsert pun astro tak bagi tau..

Kesian Marsha muka sentap bila AC announce Aril terkeluar. Dia rasa bersalah..

bkn kerana dia xbg pujian or what so ever....cm nilai budi bahasanya tu makin truk.nm jer seorg muslim tp bahasa yang dituturkan pada pelajar mengaibkan.kesian ac kn coverkan kelancangan mulut dia... " dia mkn ubat gegat td....".dlu time salim Iklim dtg lancang gak.kali ni tragedi yg hampir sama terjadi.

joe i nak tau apa misi astro jadikan marsha RA? plsss bagitau biar semua spekulasi terjawab!!!! tak tahan tgk page ARIL FC...I Hope u join la page ARIL FC ptg atau mlm nie ARIL online...so u jelaskan yang marsha tak bersalah...sian aku tgk marsha masa aril tersingkir...dia mcm rasa bersalah n sedih je....

so sad n disappointed bila aril terkuar .. apa2 pun aril ttp the best ... go aril go .. i;m gonna miss u

Hanya joe je bole tlg kami peminat AF...nape org luar nak salahkan astro n marsha penyebab aril terkeluar...especially aril fan...kalau diaorg fan n sahabat yang sejati nape tak vote bebanyak....salah sape? salah fan arillah...bila dah terkeluar nak bising-bising..maki hamun astro...carutkan marsha...i hope aril tak salahkan astro n marsha...salahkan fan dia yang konon2 hebat tapi hampeh....

aku pulak dah boleh nak tengok diari balik sebab dia dah takde..muahaha..

*lariiikk*

Bukan semua fan ARIL salahkan marsha yek..yeahhh..i can see marsha rasa bersalah bila ARIL out..kesianlahkan..

hope ada AFMASUK..
n final ada jumlah plaja yg xsama dgn final af2 sblom nih..brulah tranfomasi..

Anonymous kat atas b4 ni pon tgk diari kan..kalu x..xkan u ada rs benci dekat ARIL..kat kunset..he's good..nope..too good

Diari will be just plain boring without Aril. I'm not a big fan though, but seriously, Aril tak patut disingkirkan yet. Sigh..menyesal tak vote. Ingat dia ramai fans, that's why I was so confident he'll stay til the finals.

joe

atr post yg paling byk comments

yeah!!!

juz all d best to ARIL

hope sgt2 KRU or CT amik die jd artis

I am from Sabah and I am a fan of Aril so I guess that makes me not that kenegerian..

FYI this year I find the students from Sabah was outshined by most of the 7 finalist and I didn't even bother to vote during the first 4 weeks (note this is the time both Sabahan was booted out). I dunno, I am just not interested to both of them.

Last year I found my self voting for the first time for our hometown darling, Stacy ( starting from week-6). A bit kenegerian you may say but hey, its my money, I vote who I want to and at least I never condemn other students.

This year, I am beginning to take notice of students outside Sabah and that's Aril. It all began with his performance in Week 5. Mind you, it has nothing to do with Marsha coz I sometimes find her too flirty in the past. The performance and chemistry on stage was like WOW! However, that still did not convince me enough to vote for him. I thought probably that is a one off. Then came his rendition of Yang Pernah, and it was soooo original and he topped it with a mesmerising and unforgettable performance (plus the sommersault) in last night concert. I just love his performance the past 3 weeks. He actually outshined the so called best student 3 weeks in a row. Infact he even outshined the faculty best students such as Qhaud and Claudia. Last night, suddenly I found myself typing AFUNDI button for the fist time since STACY final concert. I noticed that his votes during the week was top 2 before Astro close it down from public viewing on Saturday. So I was like, no problem there, will vote during the concert. However,suddenly before the concert it dropped to top 4 (middle ranking). Woaaaahhh! What happened there! Then I started voting, spent RM60 and hoped the rest of his fans will help him stay longer in AF7. Still..

Good luck Aril. I am gonna miss you both in concert and also diary.

I MASEH KATA NO AFMASUK.

KALAU I JADI ARIL ... I AKAN LETAK HARGA DIRI TINGGI SKIT....BIARKAN DIARI AF HAMBAR..... THEN BIARKAN ENTAH SAPA-SAPA TU JADI JUARA .....TAPI JUARA YANG TAK KESAMPAIAN...hehehehe

ARIL terbaik ...so...lepas ni dia tak perlukan af masuk untuk maju.

Sepanjang minggu lepas ..fans hafiz demanding banyak sangat ....mengutuk sana-sini...kutuk aril...kutuk marsha.... dan akhirnyer astro terpaksa kasi semua yang hafiz nak minggu lepas..... banyak fokus untuk hafiz ...dapat phone call...dapat makanan kesukaan...... habis semua kawan kena tolong dia so.... akhirnyer..... dan sekarang ....ada pulak suara kata fans aril marah marsha...... hmmmm...apalah....sapa yang mula kutuk marsha...... bukankah fans hafiz juga.....

Actually fan aril ni miskin jer ...budak-budak shuffle ..dan orang seperti chekde.... mana ada tokeh balak nak tolong ...so....sekarang...diblog budak hafiz tu apa lagi...mendabek dada kesukaan......

Its ok..aril ...u are still the best dan JANGAN SEKALI-KALI ADAKAN AFMASUK ...IANYER HANYA PERANGKAP UNTUK ORANG TERUS MENGGUNAKAN ARIL UNTUK NAIKKAN PELAJAR LAIN....ARIL AKAN HANYA JADI BAHAN KUTUKAN JER.

Aril teruskan jer perjuangan diluar....sure dia ok punya...dah ada banyak contoh seperti aizat dan dafi.

betul chekdenoor...aril bleh berjaya kt luar..tk perlu lah af masuk ni!

fans hafiz kutuk aril tk hingat dunia...hrp depa puaslah kn...aku doakan isma juara..!

dan betul jugak ckp u yng fans aril mmg miskin...fans dia ramai actually...depa seme teenaagers...ada tu aku baca depa kata berabih sampai rm30 vote aril...it is very huge amount already to them...but to others...mmg ciput...seme undi beraatus....

tp tkpe..rezeki ada dimana2....ternaekkk wokk!!

Peminat2 Aril bukan hanya dari shuffler saja. Professional people pun banyak apatah lagi students. I comment ni based on my personal experience. For the last seven weeks, my working friends, office mates and myself have been voting for Aril. Itu tak masuk dengan my husband's friends and clients. Our family, siblings, makcik2 , pakcik2 I semua undi Aril. As for our kids, kawan2 they all kat various schools pun have been voting. It is not wise for us to tell you how much we have invested in Aril. It is all worth it. Inilah penangan / impak Aril kat kita semua. Malam tadi all my friends / office mates sedih and most of us menangis. Hari ni we all mogok, tak ada mood,sedih, buat apa pun tak nak. Nak masak pun sorryle, so we all suma makan kat luar atau beli aje. Our kids pulak tak habis2 cerita fasal Aril. So please jangan kata peminat Aril tak undi ya. We all have been voting consistently, almost daily for the last seven weeks. Sebagai orang Islam, we believe that rezeki itu datang dari Allah. Aril telah berusaha dengan keras dan berjaya membuktikan kat semua how good he is. Rezeki AF final mungkin tak dapat, Insyaallah, rezeki di luar ada untuk Aril.

korang fan hafiz yang dok cakap fan aril ni paranoid. korang tau tak maksud paranoid tu apa in the first place?sebelum korang ni main guna je perkataan, tolong pi check kat dictionary.com.tak masuk akal aku baca dok tulis paranoid sana paranoid sini..tapi maksud tak paham.

now that aril has been voted out. why should arils fans be paranoid?its game over for him in AF but he can definitely do better out there as compared to hafiz yang takde personality langsung boring!!!hafiz is one talented singer but he is boring as hell.

-FB

Terima kasih ARIL kerana telah menghiburkan me, my friends & all your fans for the past 7 weeks. Tuhan jadikan semua ini bersebab. I believe something bigger is waiting for you in future. Like what Adlin said you have what it takes to be a SUPERSTAR. GOOD LUCK ARIL!!

TERBAIK WOK

~IRRA~

yang korang ni masih sebut pasal fans hafiz ni pesal?korang yang konon2 fans aril ni apehal tak vote banyak2?nak salahkan orang pulak.tgk cam aku, aku vote akim.. sbb tu akim ku terselamat.. hee hee heee... lupa plak... AF ni pertandingan nyanyian ke pertandingan sapa yang boleh jadi badut kat AF?

I'm a person who works with young adults, I have to say that I'm very impressed with Aril's determination to succeed. He's multitalented and seemed to be aware of all his strengths and weaknesses, and that is rare among kids his age in Malaysia. He'll do fine outside AF. A lot of his fans (young girls and boys) cant afford to spent a lot of money voting for him now but I'm sure in near future they'll be the one scruffing their pocket money buying his CDs and going to his concert. You go Aril!

Yes, Aril is a GEM. A Shinning star.

Joe, please ask Aril to read comments from his fan in this blog. We shall miss him in diary and concert.

Joe bapuk tua dan pondan gemuk tak sedar diri....

kalau dah bapuk tua dan pondan gemuk tu takyah laa ko nak menyemak kat AF tu.. takde maknenya.. buat perabih beras je..

peminat fc mana la ni yang meroyan? perlu aku tanyakan sedangkan semua orang nampak overdose, berangan dan diva nya golongan peminat sesat kerajaan langit ni. huahauahuahuaa