Monday, April 06, 2009

Keliru dan demam

Badan aku dalam sehari dua nih, cam nak demam. Tapi tak demam-demam. Camna tuh. Ubatnya? Sayang aku MMS pic dari nun jauh. Merasalah jiwang jap. Ok la... kalau da berbulan tak jumpa camni la. Teknologi je jadik penghubung.

Sebenarnya ingat nak update pics bagai hari nih, but in the midst of nak ubah some things yang tak kena ngan layout blog.

Cam Imeem yang asik down. Buang masa jerk aku link kalao asik down camni. Kang kalao dia stable aku up kan balik. Sementara tu tengah upload apa yang patut tempat yang lebih reliable.

Anyway.... apapon... ni senarai lagu tugasan Konsert Akademi Fantasia minggu kelima. Korang komen komen sikit pasal pemilihan dan juga siapa yang akan berduet sekali.

Lagu Tugasan Konsert Akademi Fantasia 7 - Minggu 5

1.YAZID - Terharu (Jamal Abdillah & Mawi)
2.ARIL - Aku Dan Dirimu (Ari Lasso & Bunga Citra Lestari)
3. QHAUD - Dibius Cinta (Yusry & Melly Goeslow)
4. SIDI - Cinta Yang Sempurna (6ixth Sense & Noe Letto)
5. HAFIZ - Terlanjur Cinta (Rossa & Pasha Ungu)
6. AKIM - Jika Kau Tiada (Erra Fazira & Yusry)
7. CLAUDIA - Kau Muzik Di Hatiku (Jacyln Victor & Vince)
8. AISHAH - Dua Hati Menjadi Satu (Gita Gutawa & Dafi)
9. ISMA - Kau Mawarku (Siti Nurhaliza & 2 By 2)

Lagu Bonus : Lucky (Jason Mraz & Colbie Callait)

Kalau ikutkan, personally aku suka lagu Cinta Yang Sempurna sebab not only it's a very good song, but also one yang menampilkan bebudak 6ixth Sense (yang merupakan ahli Kelab Pelita).

Apart from that sapa yang penah layan songlist aku sebelom ni mesti tau Terlanjur Cinta pun my favourite. Aku Dan Dirimu pun ok. Tapi tak tahan lagu aiskrim dan lagu zaman tok kadok. Heh... tuh bukan mencarut. Tuh namanya personal preference ok.

Apapon, demam melanda Akademi skang. Semu da rasa sakit tekak la... panas badan la... pening la... keletihan la. Jangan terkejut kalao lambat laun, benda nih berjangkit kat bebudak kat dalam.

Krew produksi Diari yang kerja tujuh hari seminggu semua masih bertahan lagik, and aku doakan kengkawan aku ni mampu. Skang pun semua kerja keras, walau apapon situasi melanda, tuk pastikan they bring what they can.

Sujud aku kat kesungguhan meka. Etika kerja camni aku nak serap dalam diri aku.

Anyway... this week is kind of an exciting week. Kenapa? Ramai kawan akan melawat. Heh... mesti korang nak tau sapa, tapi takpe la. Tunggu jerk.

Bukan aku yang wat guest list sapa drop by, but I like it so far. Ramai wo!!! Ok la... korang layan Diari, esok aku rajinkan diri update. Ta!


PS - Korang jangan tanya aku bebudak duet ngan sapa. It will all be revealed in due time. Tapi most of the duet partners memang I like! Kira akan dipersetujui oeh peminat tegar Akademi Fantasia.


Reactions:

22 comments:

akim nak duet ngn erra fazira...hehe lawak..dia tak tahu la tu erra skrg dlm pantang... :P

yeah

ARIL dpt lagu tu.. suara ari lasso & aril pun dlm kategori yg sama.. husky2..

all d best la ARIL

rsnye ISMA akan dpt duet dgn hubby die. hmm.. mst feel abes..

AKIM .. cian gk die ni xtau ke erra tu b4 die msuk af tgh pregnant... AKIM duet dgn SARIMAH jelah

AISHAH most probably dgn DAFI la tuh.. haha

tu je my top 4.. haha

thanks for the info mr.klubbkidd ;-)

AFUNDI AKIM

Joe....y aku tak tahan tu bg isma lagu somi dia....takkan nak kasik diaorg duet kottt???

personally aku tak stuju dia dpt lagu tu sbb dia dah slalu nyanyi lagu tu ngan somi dia dulu2...replace tok t bila tok t takde..

for sure dia ada kelebihan banding ngan budak2 lain...dpt lagu makanan dia....

nmpk cam astro saja nak naikkan dia je??????? hmmmmm.....

adoii joe..dari sudut lain aku mmg ske aishah dpt lagu dua hati menjadi satu tu sebab karakter die bleh smpi kt lagu tu tapi aku harapkan sumthin yg mencabar lagi..konsert ke-5 dah pun..adoiii

Akim lagu rentak mcm ni lagi ke? macam dah bosan je lagu2 mcm2 tu..

lagu bosan
-Qhaud
-Akim
-Aishah

lagu yang lain biasa je kecuali Hafiz! lagu best tuk orang yg best

Isma dapat mawarku? heheh dah agak da.. pastu kejutan bawak zul..

byk gile lagu duet yg lagi best di Msia ni.. tatau nape tak byk masuk
e.g Ceritera Cinta (jac n rio febian), Senja Nan Merah, Aku Cinta Aku rindu (ajai nurul), tapi tak pasal2 dibius cinta yg terpilih.. busuknye lagu tuuuuu

Agaknyer senior2 AF masuk Akademi balik kot..owh itu impian menjadi kenyataan to peminat setia AF yg rindu nak nengok senior2 tu :P

Have a feeling konsert this week akan jadi lebih meriah :)

rasanya akademi bawak senior af masuk balik..

rasa macam tak puas hati gak isma dapat lagu laki die.. hurm, cmne nie ek??

lagu2 yang agak best dapat kat hafiz.. tak sabar nak tgk die nyanyi dgn spe.. hurm..

lagu boring:
aishah

Joe.. macam dapat hagak jer senior2 akan beduet ngan dorang.. huhuhu.. Mila perhaps.. erm.. papepon tungguuuuuuuuu.. minggu yg akan jadi besh kan??

Kau mawarku juita kalbu.. lalalala..

Kalu ngan senior....

Yazid ngan Mawi
Aril ngan Marsha
Hafiz ngan Mila
Isma ngan Zahid
Aishah ngan Dafi
Claudia ngan Vince

Kalau cik Wazzup2 masuk AF jangan lupa amik pics ya ;)

tambah...
Akim ngan Farah
Sidi ngan Nubhan
Qhaud ngan Stacy

Kalau SIDI ngn RIZ pon ok..but..RIZ tgh bercuti kat ostolia plak..hu2..camno

ARIL ngn marsha...ermm..
kalu ARIL n Mila..ok x??

Aril & Marsha
Yazid & Mawi
Qhaud & Mila
Sidi & Yazer
Hafiz & Stacy (Sure Gempak Kebabom)
Akim & Farah
Claudia & Vince
Aishah & Dafi
Isma & Zahid


Best best best

hmm.. mmg lemau la lagu minggu nih.. mcm x mencabar jew.. setuju ngan kurt kuden.. mmg byk sgt lagu2 duet yg lebih mencabar vokal.. camner nak jadik transformers kalau nyanyi lagu2 kacang..

hi joe, dah sembuh dari kena sampuk "makhluk halus"? Joe, kalau nak lagu cabaran yg cabaran giler kan... cuba bg setiap student lagu-lagu dari kumpulan Sastromoeni... kompem cabaran giler... hehehehe.... apa apa pun tak sabar nak tgk minggu Duet ni....


p/s: Aishah mirip Gita Gutawa... cuba korang tenung baik baik...

joe, bila dorang nak nyanyi lagu bahase inggeris?

dah nak masuk minggu ke 5?

erm...yang lagu ramai2 jasoon mraz n colbie tu tak termasuk la ye

setuju yg bynk lg lagu2 duet yg hebat2...ni yg tak menguji kebolehan jugak yg dipilih....makin boring la af7 nih....dah tu sorang pon lom dpt lagu english lg...dah minggu ke-5 ni...bg arrr plajar2 l ingeris ke...spanish ke...hindi ke...arab ke...Joe....tl la ckp kat produksi...bg la lagu yg yg mencabar skit...

Sumer Juara AF ada nama tapi kenapa nama Faizal x der.......Dia x der peminat yek...

Tekaan pertama dah kena.....Akim ngan Farah, yg lain ada terkena x????