Tuesday, April 14, 2009

Jelesssssnyaaa!!! Nak!!!!




Aku da la lahir ngan gigi tak cantik. Masa sekolah rendah gi dentist yang lawat semua sekolah tu, kena carot ngan doktor gigi tuh. Bukan sebab gigi aku tak sihat.... dia cuma kata, "adik ni gigi sihat je, cuma satu... gigi adik ni terlalu kecik tuk pala adik (matilah ko carot aku) dan dua, gigi adik ni kuning sebab samaada adik isap rokok kuat atau kuat minom kopi."

Matilah ko!!! Umur aku time tu baru 13! Aku enam bulan kemudia baru isap rokok heavy (oops!)

Tapi memang betol. Walaopon aku rajin gosok gigi (siap ada cawan dan berus gigi kempen Colgate time tu yang time skolah pun kena berus gigi - apa bangangnya kempen tuh), gigi aku kuning sebab dari umo 7 tahun aku minom kopi cam air kosong. Heh...

Tu sebabnya pada umor 33 tahun skang, kalao orang kata minom kopi supaya tak tido... aku gelak je. Sebab aku minom kopi lagik aku mengantuk. Immune katanya. Ko ado? Matilah rosak sistem aku.

Takpe... biar gigi kuning jangan hati hitam. Matilah ko!

Anyway, sambung cita. Ari ni masuk Akademi tengok gigi Claudia dan Aishah. Of course by now korang da tau kan meka da kena repair gigi meka (hengat keta breakdown ke nak repair). Semalam tak sempat tengok sebab balik dari klinik, meka dua da gi rehat kat hostel sebab mamai semacam. Biasalah dibius cinta... oops... dibius doktor gigi.

Tadik aku gi tengok! Aiyo!!! Makan hati!! Gigi berdua ni dah PERFECT! Mencik lak aku tengok... jeles! Cuma meka kena masuk satu lagik sesi touch up, and then maintain la perfection tuh.

Claudia kata tak sakit, cuma kalao tekan area kena cabut tu baru rasa bengkak dan sakit sikit. Aishah bukak molot dia lak, aku nak pengsan. Mana taknya. Claudia kena cabut dua batang, dia kena cabut TIGA batang! Ewwwww!!! Nampak benang benang tergantung dari dalam mulot dia.

Sebab baik aku maintain je tak pengsan. Harus kena carot ngan pelajar laki sebab nervous smacam tengok jahitan kat mulot. Ewwwww.... gross!

Tapi serious, for the procedure to have such an immediate impact, memang aku puji. Merasalah RM30,000 sorang! Seb baik sponsor. Sampai mati la tak guarantee aku dapat rasa abihkan harga sebuah keta kat mulot aku nih. Walaopon ada yang sanggup jahit mulot aku nih free katanya (amik ko carot diri sendiri)

Congratulations to the Principal for something aku bebetul respect.

Actually kan... kat Barat, artis baru sebelom diperkenalkan ke dunia hiburan, akan di groom dari ujong rambut ke ujong kaki. So peminat dapat a ready talent, yang da dibentuk to be what an artiste is all about - an illusion of glamour and an escape from a reality into perfection.

Yela... kalao seorang artis tuh moka, dressing semua cam kita orang biasa je, wat per kan?

While this may be a cosmetic improvement, aku puji tindakan Principal ni (on record ni kali pertama aku bebetul puji Principal) sebab this is an underrated aspect of making stars that people don't really recognise. Memang kena focus pada talent, but luaran tu jangan lupakan gak.

Pakej la kiranya.... biar sebelom bukak molot da menawan, da bukak pon menawan....

Sapa nak sponsor aku dental work RM30,000 silakan contact aku... matilah!

Anyway... hah... si Isma semalam cakap ngan aku dia nak sangat wat gigi skali. Pas da tengok benang tergantung dalam mulot Aishah, dan nampak lobang kena tampal tempat gigi kena cabut, nangis!!!! Isma kata lak hari ni takper la... dia puas ngan gigi dia yang sedia ada. Heh.. tau pon takot!

But honestly kan, it's worth it. Siapa yang nak the same work done, ada budget, dan lebih penting nak sponsor aku (matilah kena sumpah ngan korang), leh usha more info pasal tempat tuh yang meka gi kat LivingWell.

Moving on... hari ni meka gigih berlatih Menuju Puncak. Kenapa? Hah... Cikgu Aris makin nak tunjuk skill tuh, ada selit step baru banyak gila! Cantik dowh step Menuju Puncak tuk minggu ni. Semakin up dan mencabar choreography.

Nak gi rehat. Mintak mintak la aku sembuh dari demam tak demam nih. Pening camni. Sakit badan gila. Nak sangat gi urut.

Esok ada tamu da mula masuk Akademi. Actually for the next couple of days ada tamu, so expect more pics ek.

For now, the last thing before I say goodnight, korang leh tak tolong aku sikit. Nak wat survey. What do you guys think kalau KESEMUA pelajar dapat lagu tugasan in English. Kira minggu English week punya tema la. Jangan suggest lagu. Aku mintak pendapat korang je setuju ke tidak. Cepat bantu tenaga produksi wat keputusan. Vote NOW!

Night guys...


PS - Kalao ari ni Diari fokus pada pelajar perempuan... tengok esok pasal bebudak laki lak. Ada berkenaan ULAT AIR! Merasalah gelak pecah perot! Kapal induk da hantar laskar! Jangan lupa tengok Diari Akademi Fantasia, esok, Astro Ria, saluran 104 pada jam 9 malam!


Get your own Poll!

Reactions:

15 comments:

(FAN AISKIM)..

watever...minggu ni any snippets on Aiskim lg tak?...meanwhile, aku nampak apa diari x tunjuk Joe..hehehe...anyway...bila nak tunjuk piccies tranformasi Aishah & Claudia yek...

norbeeeee...hehehe...nie kak farah ler...geng2 kak kema n kak aimi dulu2...anyway, nmpk kamu dlm tibi..sajer nak greet n wish gud luck...nnt ader mase kita contact2 k?daaa..tcare...

p/s : tau citer tak khalil adek akak dah meninggal masa 1 syawal tu?

*ayusolo....

omg untungnye diorang niiiiii jelesssssssssnyeee aiiii

emm dah agak bajet utk gigi tu around 20k-30k. gile siot. rezeki tuh. yang penting vokal diorang dah nampak improvement. bile nak groom rambut lak? tanak groom rambut yazid ke? hehehe. emmm about english week, ya i agree. but challenge them with more evergreen english song eg: wonderful tonite, you're my inspiration, lagu2 U2, bee gees. goshhh sangat menarik. hehehe just my humble opinion. eh joe one more thing, boleh tak on air kan kelas u dgn budak2 tuh. plz. at least kitorang tau gak ape lagi silibes (matilah ejaan mcm gampang)dlm af tuh.

Joe,

30k utk sorang pelajar atau cost kedua-duanya??

Wow hebat wok!!

Reminds me of ANTM time sponsor Joanie dulu2. Good move, albeit feeling a bit expensive, especially if they end up hilang lepas abis season nih like a lot of the other people from previous seasons. Hopefully it's worth it and they don't just dissapear.

Anyway, I'm really looking forward to an English only week, but at the same time really cringing nak dengar all the strange accents that will come out...

30 ribu..ooo omak kau..
bertuahnyeee badan!!!!!!!!!

JOE..mkn atilah u..kekekeke

oh! daku pon jealous tgk diorg dapat rawatan free! huhuhu. benda free la paleng best dlm dunia! hihihi

I voted yes for the English week but at d same time I'm cringing away already ....anyway...I'll take it as it is...AF kan?..

I remember freaking out when I saw what they did to Elliot Yamin post-AI pre-debut album.

I wayyyy prefer him with his gargoyle teeth coz it gave him that cute almost-unnoticeable-but-there lisp. They turned him into a scarier version of Ben Stiller lah bila tukar.

And wait, they took out Aisyah's cute taring ke? Hilang manis lah.... Itulah... all for the sake of stardom..

Sib baik ils bukan artis!

haii... first time masuk blog u..hehe.. suker
anyway,bkn drp last week lagi ramai dah wat poll nak lagu bi.
of course,pls..
nak week lagu omputih nxt week..

ermm.. jelesnye nengok esah n claudia..p realy respect la kt principal.. ni baru transformasi luar dan dalam... chaiyo' chaiyo'

xder gosip aishkim ker minggu nih... ahaks

ye laaa...x de gosip aishkim ke minggu ni..dah lak smlm tgk muka yazid je memanjang dlm diari tu...(no offence ya...akupun minat ngan yazid ni...i just find it to be too melerets la...)

i noticed that this batch of students tak brp layan angelina tu kan....cian angelina..nape sore angelina cam kepit smcm je last nite, x mcm sore yg biasa tu..mmg membingitkan but I can still understand tp last nite susah nye nak paham..dah tgk ulangan diari & utube baru faham ....

Bertuahnya bdn aishah & claudia...30K each tuh! Mak aiii....harap2 berbaloi la... Bukan apa kekadang tu gg yg xtra tu yg buat sesaorg tu nmpk manis..tp kalau aishah rasa lebih confident dgn her new look bagus la...tak payah tutup2 mulut lg bila gelak/senyum...Am all for the english week Joe! Hopefully next week.

Tak dapat tengok. Astro rosak plak padahal takde hujan takde ribut.

Lagu English ok lah tu. biar semua merasa sekali.

Takpun ape kata nyanyi lagu Mandarin, Korea or Jepun. Lagi mantap.