Thursday, April 16, 2009

Jahilnya...




It's so strange kan? Biarlah... apa saja spekulasi. Aku sahut je apa saja cabaran.

Biarlah... tiap usaha pun, ada je yang nak tutup periuk nasi orang lain sebab dengki. Cara paling baik binatang bertopeng manusia (burok nya topeng ko??!!!) ni nak cover line tu ngan ngaku yang meka ni jadik mangsa... katanya... walaopon!

Biarkan mereka. Tak perlu gusar. Aku slalu cakap, lambat laun, bangkai camna spray perfume pun, tetap akan dikesan kebangkaiannya.

Kepada peminat sejati Akademi Fantasia yang SEBENAR (bukan saja yang nak tumpang demi nama selepas mencuba nasib nak popularkan diri kat show tak laku), keep on supporting the show, dan jangan la cam sparuh orang feeling nak analyse the show (walaupon nan ado hasilnya sendiri). Overanalyse something not there, that you get so busy nak carik pasal, sampai lupa lak enjoy.

Biar anda undi siapa pun, tugas peminat adalah untuk AFUNDI - berdasarkan apa saja kriteria ANDA. Jangan cakap saja. Or worse still, makan racun orang yang merapu. Beragenda tuh dik. Tengok betul-betul.

Heh... kesian bebudak tu, stress kat dalam tuh tatau apa-apa, yang meka jugak la jadi mangsa propah orang lain. walaopon fokus meka hanya tuk wat yang dapat membanggakan peminat mereka.

AFUNDI Aishah
AFUNDI Akim
AFUNDI Aril
AFUNDI Claudia
AFUNDI Hafiz
AFUNDI Isma
AFUNDI Qhaud
AFUNDI Yazid.

Jaga adab anda supaya bahasa anda tidak bagi orang menyampah, dan skaligus tempias pada bebudak korang sokong tuh. Dan awas mereka yang konon menyokong, tapi bagik orang meluat kat 'pilihannya' sebab overdose.

Carut ikut sukatan. Kalao datang ikhlas (carotan pun leh ikhlas tau!), takpe. Jangan motivated gituh by selfish reasons. Oops... tak puas hati ke? Matilah ko!

Yang penting, again AWAS yang dalam diam sokong pelajar lain, feeling carot bagai, tapi sebenarnya harapan menggunung pas abih Akademi Fantasia. Ye la... kalao jadi juara terikat tak dapat lak. Ado beza sedangkan yang ado tuh sebenarnya NAN ADO?

Malas nak cakap lebih.. cam Claudia cakap kat laki dia, "Have a nice life!" jerk. Merasalah!




By the way, kepada tenaga pengajar, sabar je la. Some people don't know anything but to manipulate facts for their own untung jerk. Yang penting the kids tau.

Aku carot dulu, pun carot benda yang logic ada. Bukan nak sensasikan demi nak kononnya menjadi perhatian. Ado? Takpela... tak lama lagik tuh...

And no the world is not out to get you. You're doing a pretty fine job of f**king up your own life, on your own. Ingat dan insaf... rupanya...

Lari topik sikit... you guys HAVE to watch this



This is just amazing. This is the beauty of classical music meets the Internet. Specifically Youtube. Billed as the world's first collaborative online orchestra performed at Carnegie Hall on April 15, 2009, members of the YouTube Symphony Orchestra were selected by the YouTube community and several members of the world's most renowned orchestras. It comprises over 96 professional and amateur musicians from 30+ countries and territories on six continents and represents 26 different instruments.

Restores my faith that the Internet can be used for more than fruitless self-promotion.

Reactions:

26 comments:

Thank you, Joe, for putting up this posting. At least someone is still civilised and tidak terlalu mengikut emosi sehinggakan dirasa macam sengaja nak melagakan sesama peminat. Untuk tujuan apa, saya tidak tahu. *sigh*

Hopefully this posting akan membuka mata mereka yang telah dikaburi oleh benda-benda yang tidak sepatutnya.

Thanks again, and take care.

joe...

thanx...

afundi aril, hafiz and akim

Love all the students...don't know why. afundi hafiz, akim, aisyah and aril

Hi Joe,

Felt very, very anxious when this issue of the perceived biasness of the teachers/production team (Diari) was brought up because, after 7 yearsof watching CT hajar,c.fathi & c.shafie, I truly believe that the teachers aren't like that...but honestly, that was what was shown on TV and that is what regular people like me perceive it to be....that's why it is so pertinent that the production team eg the editing team be more fair & alert in highlighting any of the snippets on Diari...I like Yazid and Aril but there are others there too that are equally interesting and we want to know more about them.

I really enjoy AF and am really upset that there is all that bickering...cause the "victims" are the students themselves and they are oblivious to what's going on around them.

That's why I applaud Badrul's blog entry on Hafiz. It is sensible, moving and really makes my semangat berkobar-kobar!

Have a good day Joe.

Ps. hmmm....can give Hafiz a trim or not? macam sarang tebuan dah...hehehe...love him to bits.Plse get Angelina to talk to him: wanna hear him speak and express himself. I like Yazid, he's so funny !!!!

TLW

makin hangat neh..interesting!!!

AFUNDI ARIL SAMPAI FINAL..

sudah la joe,
jangan tegak benang yang basah,sudah terang lagi bersuluh.
apa pun kau cakap,orang di luar sana tau juga,tak payah nak pertahan (bodek ke ampu?) benda tak betul,macam mana nak sembunyi,janganlah nak salah sesiapa.namakan aja AF7,"Transformasi Aril n Yazid",tak payah fokus pelajar lain.
Peminat setia AF

kata ko tak betol. i suppose you may call yourself a fan tapi tetap buy into agenda orang lain. people like you need to learn to think.

joe,

tak pyh dok layan orang2 sewel yg punya agenda sndiri tu. derang tu buta hati.

AF is all about drama. tadak drama kalu, mana syok nak tengok, ye tak? mana ada musim AF yang tak pernah orang puas hati. ada je dok ngomen.

again, im sure the production team and tenaga pengajar tak pernah bias. well maybe ada favourite student, but c'monla cikgu syafee tu baru 2 bulan ke ngajar? nak mempertikaikan kredibiliti dia pulak.

dah kalau rasa hafiz tu dianak tirikan, then do ur part, vote dia smpai menang, buktikan wpon dia dianaktirikan, dia pon bole menang, menang bermaruah summore.. tak usah nak bakar line orang. everybody has equal chance to be a winner. for that matter, orang malaysia bukannya bodo menerima bulat2 apa yg tersiar di kaca tv. kita tau sapa yg berbakat, sapa yang punya full of character & sapa yg mulut longkang (eh tiba2..hehe)

ni la dia, kalau jiwa penuh dengan hasad dengki dan sibuk beragenda sndiri.. sanggup nak memburukkan orang lain.

JOE,,cakap bebuih pon..kalu dah jenis pk negatip je..wat menanah molot je

kekekeke .... mulut hangsuang tu mmg nak kene arr!!!!

Joe, diamond mmg 4ever ... tp diamond palsu n bebau cam bangkai ni mmg hancuss gak nanti!!!! sebelum apa2 baik kita "pancong siap2 kan" ... muhahahhahaha. kalau betul2 pngulas n ikhlas nak tgok industri seni ni maju kedepan ... xder nyer nak provoke mukan2 kannn ... Saja arr tu nak org bagi "hit" kat blog nan ado nyer tuh! cehhhh ~

To anon lahanat kat atas tu engkau yg tegak benang basah x hengat, nak tunjuk org lain lak!!! Peminat setia AF???? propa jerrr lebih! Aku minat "sapelpink" tu xder lak aku rasa apis dianaktiri kann. coz korang pokes luaran jerrr, korang x pokes "nilai" sbnar yg ditunjukkan .... kata peminat AF!!! nan ado .. Blah arr!!!!


uik ... dah terpanjang lebar lah pulakkk ... muhehehhehhe (gelak kejam Jin Kepala Konceng)

aku peminat "sapelpink" kew ??? .... muhahahhahahahhahaha .....

lantaklah joe diorang nk speku ke ape..

diorang sendiri yg BERDOSA if speku salah!

i keep voting for ARIL, AKIM, ISMA & AISHAH

dey all ni ada potential jd somebody pas AF...

joe, dia org ni x fhm ke yang diari tunjuk tu cuma sejam dari berjam2 dlm sehari. kesian kat cikgu2. Mungkin klu ada diari xtended tuduhan2 jahat mcm ni x de kot. for me la kan..klu sesuatu tu x interesting buat apa nak tengok. Hafiz is good during concert, no doubt about that, tapi dia punya personaliti x interesting utk di lihat kot..tu yang produksi x tunjuk dia sgt.

AF dah 7 thn, what I notice this the voters are not influence by the diari, the bloggers, the pengritik , not at all

We voters only vote for whom we support..for those who are good singers..

If you are likeble & good, org suka la..

Aku suka Yazid & Akim, org Johor..

Kenapa? Vern menang ADA HATI nak ambil YAZID dan ARIL jadi artis dia ke??? (sebab itu dia tanak Yazid dan Aril menang AF takut terikat katanya).

Oh please la no kenegerian ek i am from pahang tp suke sore hafiz. He reminds me of David Archuleta hehehe

I love to watch Hafiz's performance during concert. He's superb but I dont like watching him in diaries...nothing much to watch pun...jenis budak baik.. I dont quite like Aril's performance in concerts (5th concert tu...ok la sikit) but I love to watch Aril in diaries...his character is very interesting. Gelak guling2 tengok perangai dia. I totally agree with Adibah Noor on Aril. Klu x de dia diary memang x meriah....

This is AF. It is for us to enjoy.. bukan nak tension segala dgn kutuk mengutuk, maki hamun.. Kitapun dah tahu permainan produksi macam mana.

Honestly, I do vote for Hafiz too cause to me he deserves to win tapi sejak baca blog yang lagi satu tu, I dah tawar hati lah nak vote. Semangat kenegerian diaorang tu semacam sgt padahal undian Hafiz banyak dtg dari semenanjung jgk..

hidden agenda ke apa...vote student yg korang suka...period

sapa nak kata apa...org ni bias..org tu bias...budak ni dianaktirikan...budak tu dianakkanankan(ada ke di anak kanan kan??? huahuahuahauahua)....ada aku kesah???? yg aku tau...aku tetap akan support student yg aku suka...apa org lain nak ckp...lantak dia lah...

Joe....keep up yr good work..

apa2 jer lah... pd aku still bias dlm pemilihan lagu. i love estranged! klu dia bwk sedap, mana tau, aku pun tersuka & terus terundi... untungkn dpt lagu best.

ignore my comment bcos aku bukan peminat setia AF & never vote even once.

huahuahauhauuah... sedapnya bahasa atas tuh. gelak je... nampak sangat...

aku mula2 mmg minat budak hafiz tu tapi bile baca blog vern and tulisan bias dia terhadap budak2 dari negeri dia tu, terus hilang minat aku nak vote hafiz tu. reveiew vern dari af1 - af6 dulu okay aje, suka aje aku baca tapi review dia on af7 ni mmg melampau lampau bias nya. Apa hal ek? just becos dia comolot dengan datin faridah (bekas madu principal tiara) and tiara is the principal of af7....segala- galanya jadi tak betul di mata makcik vern ni yer! Konon katanya dia professional sangat. Professional ler sangat gitu!

hafiz ni reminds me of fredo laa.... ghupe dia... sore dia... cam fredo... bukan frodo eks... ahaks