Tuesday, April 28, 2009

I Dreamed A Dream




Ok firstly aku nak komen sikit pasal all the hatred among fans, and yang overdose maki mencarut bagai. Not anywhere else but here in my Comments section.

Senang nak menyamar bawah nama Anonymous. To all the fan clubs, ignore idiots like that. No matter what fan club you are from - focus your energy on AFUNDI, not battling it with words. Cause no matter what you say, the numbers decide who stays or not.

Sapa nak teruskan hating, silakan je. Kalau da extreme, senang je aku nak trace balik IP and make a police report kalao keadaan terlalu serious. For now aku rilek je sebab da biasa time musim Akademi Fantasia, all the name calling and beautiful bahasa jiwa bangsat akan keluar dari mereka yang emo, atau mengambil kesempatan keadaan.

Be more intelligent, and show some restraint.

Meanwhile, for me, aku tak kisah atau hairan pun apa kutukan mai. Ok jerk. Cam la aku tak biasa stakat stok pengecut nak kuar kata-kata kesat mana pon. Hakikatnya, lagik layan, lagik membosankan. Cause it gets repetitious. It has for the seventh year now, and dah lali.

So nak berkomen kat sini, ignore any idiots yang nak provoke. Sebab memang ramai yang akan suka nak lagakan orang (biasalah... ada yang konon berwibawa pon leh wat camtuh)

So korang mai sini, layan Diari and you know what.. stir up a little drama pon takpe. But kalao nak tunjuk lagak sini nak main wat hal, that's just a sad call for attention, and I understand it must fill up your time to make you feel better. Kind of like validation for your existence.

But to my more intelligent friends yang masuk sini, ignore je.

No matter what fan club you are from, just chill.

Again....

AFUNDI Aishah, AFUNDI Akim, AFUNDI Claudia, AFUNDI Hafiz, AFUNDI Isma, AFUNDI Yazid.

Ok la.. nak tido. Tadik gi megular ngan kengkawan. And we were joined by three beautiful ladies.

Aleya and Aliyah


Hot chicks?


Tengah malam pon rancak nak snappy


Actually da ajak Vee join skali. But Nani and Leya just happened to be there, so they joined up. Faz tak sempat mai cause she claimed Cinderella needed to be back. Matilah lepas tengah malam jadik labu! Larik!

We just chilled and borak, with kak Vee especially on an upcoming project. It's going to be fun.

Things are going in full swing from next week. Tak sabar... lagu tema aku minggu ni is lagu I Dreamed A Dream from Les Misérables. Especially since apa aku impikan selama ni akan jadi kenyataan akhirnya! Yeay!

And sesuai ngan lagu ni sebab tengah meletop thanks to Susan Boyle yang surprised everyone in Britain's Got Talent who personifies talent, need not be recognised by just what's on the outside.

Three standing ovations - and within minutes of after being laughed at. Now that's what real talent does for you.

Ok la... korang seriously kena layan video ni, and trust me, it will move you to tears! Me going off to sleep with this song (from the original soundtrack recording) on repeat. Night...


PS - I need representatives of official fan clubs to contact me ASAP! Wakil dari setiap kelab peminat for Astro production. Please jangan pepandai call kalao tak di pilih sebagai wakil fan club. We need you to represent your fan clubs. Call me at 017-2025900. Jangan pepandai miss call sebab aku tak mungkin kenal sapa ko ek. At least SMS. Thanks!


Reactions:

9 comments:

surprisingly susan's vocal was amazing even simon was petrified huhu she's now world famous. auntie dh tgk kt tenet n there was this 6 yrs old girl yg ada talent gak joe u tgk x budak kecik ni nyanyi?

Hi Joe,

There's also Paul Potts from 2 years ago...simply amazing. God is so good! One may not be the most attractive person on the planet but when God blesses you with the gift of music/singing...it just leaves the rest pf us speechless!

Have a nice day Joe!

TLW

bersabolah incik joe dengan semua dugaan itu...mungkin yang yo yo o meninggalkan jejak kebencian merupakan 'budak2' yang tak abis sekolah lagi.

ape pon i LOVE makcik Susan Boyle! dalam hidup, peluang sungguh beerti. Mungkinkah dulu masa muda makcik susan diperkotak-katikkan kerana dia tiada rupa? erm....dunia.... (wah! rasa macam panjang pulak komen. hihi) (^_^)

Hai joe..... aha...SUSAN BOYLE ..... hmmmmm..... teringin juga akak yang tua bangka ni nak jadi cam susan boyle...... tapi....hmmmm..... ada ker peluang dan ruang ........ cam malu ....(tapi cam mahu) ...impian terus jd impian jer nampaknyer.....heheheheheheheh

Ala inchik joe...biasa la tu. Jgn di layan sgt deme tuh... Manusia memang cmtu...Lagi kita layan lagi diorg membara2 dok mengata.....jalan terbaik diam n mcm u kata kalau dah tak bleh blah buat jek police report..

ahaha.. aku suke tul part Cinderella jadik labu pas tgh malam~ gelak aku sat! =))

well, musim AF mmg musim org meroyan~ hahahaha boleh gitu? yess agreed with u, it's for the seventh year now, means berapa tahun aku kenal ko, berapa lama aku tak jumpa ko dah nih!! last time aku tak ingat dah kat mana jumpa, hahahaaha!!

anyway u take care =)

betul tu joe.janji kita suka blog kau.yang gila biar meroyan.

joe,dah dengar lagu susan boyle yang lagi satu - cry me a river (sung before antaranya by barbra streisand, julie london, diana krall), tp susan boyle nye version -- aduhh, menikam lunak merdunya.

search laa kat youtube "cry me a river - susan boyle", takut tak letak nama nanti kuar version justin timberlake je. hehe.

dah layan cry me a river. also yang masa dia audition ngan barrymore tuh.

paul potts biasa jek.

but bab susan boyle ni, i never fail to tear up bila layan dia nyanyi. sora dia penoh emosi.