Friday, April 03, 2009

CW day

Hari ni memang tak rasa apa-apa stress ke keletihan ke.. walaupon minor flu menyebabkan aku nak bangun tuh rasa cam badan 100kg jer beratnya. Eh... jap. Badan aku pun lebih dari tuh. Oops!
Ok la... terasa lebih berat dari biasa... leh? Heh... merasalah mencarut diri sendiri.

But sampai Akademi, mood happy jerk sampai waktu balik bila bebudak gerak ke rehearsal. Couldn't explain it, but there was a certain happy mood enveloping the place.

Semalam, da ada tamu, which of course korang da tau si Aizat mai singgah....maybe it's Maybelline! Eh... silap lak tagline. Budget awal-awal nak kasi gegar. Larik sebelom kena carot Aizat.

Anyway dengar Aizat skang rajin ek wat project lagu tuk orang. Of course we know he's doing Liyana Jasmay... punya lagu! Memang mintak nahas aku nih kaco meka nih. Aduh... sakit perot nak pecah gelak tak abih pikirkan dua orang nih asik kena buli ngan aku.

Apart from Liyana, Aizat kata he's working on a song for Mawi, as well as a collaboration with Faizal Tahir.. did I mention Liyana Jasmay?


Maybe it's Maybelline... of course lah it is *larikkkkk*


Anyway, moving on to today, ada tamu lagik. Datuk Siti Nurhaliza pagik-pagik da jenguk Akademi. Saida was there along. Nostalgia katanya, teringat tempat dia trauma setahun lepas.

But korang nak tau, masuk bab Saida nih, dia ni skang lebih confident ok. Bangga gak tengok dia nih sebab knowing I was right about her. Time dalam Akademi Fantasia musim lepas, ramai kritik dia sebab tak mampu perform up to par the rest of the competition walaopon ternyata dia berbakat. For me it was always about confidence, which was a huge obstacle for her.

And what can I say... sometimes not all of us face challenges the same way. She needed time, and a year later nampak Saida lebih yakin pada kemampuan diri sendiri.

Anyway abih sesi ngan bebudak jerk, we were joined by Sarimah, and everyone went camwhore crazy! Semua nak amik pic. Bukan hanya kerana Siti ada, but suddenly everyone seemed to have a camera on them for taking pics to update in their Facebook and blogs. Merasalah.... hari ni sesi tamat awal sikit semua joyous katanya.

Ni some of the pics sempat aku snap.

Saida senyum lebih ayu da skang au naturel. Sarimah playing innocent... baru pas mengumpat tuh!!!


Some of my CW colleagues


Hambik ko! Saida skang mampu pose ranggi katanya. Merasalah gelak sendiri perkataan ranggi.



The Tarudin clan and Co.


One for the album, Sarimah along with Siti and Saida.


Sarimah and Siti.


Aku lak ngan Saida


Ngan the one and only Datuk Siti Nurhaliza


Amik ko! Da seminggu malas posting pepanjang tetiba banyak lak pics nak posting.

Anyway by the time korang reading this, I will be somewhere passing Melaka dah on the way to Johor Bahru. Tujuannya?

Ada ujibakat Anak Wayang yang pertama. Of course Faz akan wat hosting sana skali, so sapa gi ujibakat Anak Wayang, jumpa di sana. Tapi aku kat sana sampai lewat tengahari esok jerk sebab nak gerak balik KL then tuk rush ke Konsert Akademi Fantasia minggu keempat. Tak besh lak rasanya nak kelam kabut camni cause I love being in Johor, and need to catch up with some friends there... tapi nak wat camna. Tuk enam minggu lagik, aku pun kena 'berkurung'. Tapi takpe... ngan rela katanya.... walaupun.... heh.

Anak Wayang is a new reality TV program which will be aired melalui Astro Ria dan juga Astro Prima simultaneously.



The aim? Untuk mencari bakat-bakat baru dalam bidang lakonan.

Tujuannya untuk perserta bertanding untuk memegang lima watak, iaitu jururawat, mekanik, pengelola majlis, gangster dan setiausaha dalam sebuah drama bersiri 50 episod yang akan ditayangkan di Astro Prima, bertahuk Kecuali Cintamu.

Pemilihan peserta adalah mengikut juri, sehingga ke dua peserta terakhir. yang kemudiannnya akan ditentukan pemenangnya pada peringkat tuh melalui SMS.

Antara hadiah yang akan diberikan adalah juara secara automatic akan ditawarkan berlakon dalam drama bersiri 130 episod di Astro Prima.

Jadi sesiapa yang yakin, rasa, berangan, feeling ada bakat lakonan, cuba nasib je kat semua lokasi ujibakat. Esok bermulanya kat JB, but in case you can't make it there tomorrow, there's the next day as well as two other locations.

4 & 5 April Grand Paragon Hotel, Johor Bahru Johor
11 &12 April Bayview Hotel, Penang Pulau Pinang
18 & 19 April Shah Alam City Centre, Shah Alam Selangor

Ok, I have to leave now. Korang layan Diari Akademi Fantasia hari nih ek, skali ngan Diari EXT bawah tuh.


PS - Doakan selamat perjalanan aku, dan kembali ek. Dan sesapa yang kat JB mai awal tuk ujibakat cause aku dok Hotel Paragon leh lepak.



Reactions:

4 comments:

uwaaaaaaaaaaaa.. Tok Ti n Saida!! i luv them!!

hai Joe.. remember me??

joe,video pesanan rini n obri xde ke yg mcm adila 2??anyway ko nmpk ayu bila dok sebelah tok ti...ahaks..terlebey sudah...saida improves a lot...
saida supporter from melbourne!!!yeah...

hi yoyo. ingat...

azam ada tapi problem sync. so tak kuasa nak upload. pics da ek.

Zizi eliminated kuranglah saingan utk Isma. Keputusan top ranking berpihak kpd Isma reminded me and others of AF3 dulu.Mungkin lepas ni Isma pun akan dapat GOLD MEDALLION macam Mawi..Hu..hu...

Bagi saya jika Isma menang..ia bukannya satu transformasi coz she is just that sort of artis U can find dulu lagi...nyanyi sedap so what else?