Saturday, April 18, 2009

Cokelat is good for you




Alahai comelnya! Ni malam kelmarin at Wendy's Mont Kiara aku snap. Pas melantak, noticed ada kucing siap posing tuk aku nak amik pic.

Just a minute before, ni scenario.



Sibuk feeding kat meja sebelah on scraps yang tinggal. Takpe la... biarkan. Ada sesetengah binatang terbiar kurang kasih sayang ni, kena kesian.

Cepat call SPCA! Poor thing needs some love and attention.



Ni lak Norbee, one of my colleagues... merasalah. Wat exercise ke tuh? Sebenarnya pic ni amik smalam, time excited sebab Cokelat showed up.

I love Cokelat tuh, sejak kali pertama dengar album Rasa Baru. So memang the vibe tuh kuat gila. Untung la meka ni mai temankan Aishah dan Isma for this week's concert. The others have bands like Kristal, Lefthanded and of course Estranged, all great in their own right for selling tonnes of albums and being legendary to their followers.

Harap-harap all the kids can deliver sebab worried sikit meka ni goyah nak perform ngan band. Biasalah. Nak ubah jadi solo performer to head a band, memang not an easy task.

Jap... iklan... nak letak agik pics Cokelat!

The team with Cokelat... da takleh tell who's who dah


Amboi bang Fazli


Nak gak...


The real Cokelat


Seronok wei!

But today was fun too. Ada meeting yang syukur fruitful. Pastuh, ke Astro sat ada rakaman Diari EXT. Pastu ke Dewan nak layan rehearsal. Erm... much to do sebelom esok.

Habis tu yang bebetul besh. Got to spend time with friends. Dan sekian hari ku yang membosankan bagi some people. Heh....

Korang layan je la Diari. Aku nak jenjalan..


Reactions:

8 comments:

Joe... I hope mlm ni tak ada penyingkiran... saya mcm kesian yg teramat pada budak2 tu. Nampak mcm stress betul. I think they are genuinely tired! Love em all. Masing2 dah nampak kelebihan sendiri. If you have the opportunity to talk to them between now and the concert, please tell them to kuatkan semangat and just do apa yg termampu.

joe...ckap ah ngan astro nape akim xdapt lgu slow agi...nk sngat dgar die nyanyi lagu slow..pliszzz!

Agree with Anon 8.04am, they look so stressed, esp Yazid and mulut Claudia & Aishah masih sakitlah...aduh anzious to see them tonight. Hope for the best!

the pressure is mounting. tapi kali ni awal2 da leh feel da sebab the competition is serious this time.

tu yang ramai rasa tertekan kot. sebab unlike musim lain, musim ni sengit gila saingan.

Ya la, klu kene gaya yazid leh uat seme org terangkat mlm ni, provided x sumbang mambang. Silap2 dpt standing ovation lg. Ap pn my finals are:
hafiz
yazid
claudia
aril
akim

Yeah... yazid mcm ada potential tuk gi jauh. He has to unfold it. Tapi yg tinggal di akademi memang best. Tak mau ada yang terkeluar mlm ni.