Tuesday, April 07, 2009

Berat sama dipikul

Bukan mudah... menyusun tangga ke angkasaaaa....

Matilah tetiba feeling lak nak nyanyi padahal nak cakap lain.

Anyway hari ni hari mengantuk sedunia. Everyone cam tak larat sebab I think partly due to the early rain, tapi semua tahan mata. Leh bayangkan pencungkil gigi tuh da selit celah eyelids ok, trying hard to stop them from closing.

Hari nih, ada sesi ngan Aril, which I think you guys have already seen part of it kat Diari.

Apart from that, meetings left and right of me.

Pas jadual waktu berubah, kelas aku di jadualkan hari Ahad, kini mulai esok, aku akan masuk Akademi tiap hari tuk monitor bebudak. Merasalah untuk tambahkan carutan apa yang perlu untuk try and help my adik-adik semua improve themselves from every aspect. Mungkin tugas aku ringan lagik dari tenaga pengajar lain yang bertungkus lumus, but I'm glad to be part of the team more and more each day.

And takde soal pilih kasih ok. Carut sama rata, bantu sama rata. Everyone is equal and a stiudent in my eyes. So no accusations of favourites. Takde persoalan bab tuh langsung. That's why musim ni aku tanak carut per per... sebab kang ada yang twist facts kata aku biased... walaupun....

Segala carutan yang dihadapi, aku terima. Bukan tak biasa... dari peminat sejati Akademi Fantasia, sehingga ke mereka yang mempunyai agenda tersendiri mencarut, semuanya aku da tak heran.

The important thing is firstly, do the job I have been paid to do in the most professional manner, and secondly to serve and cooperate with the team best on how to deliver what is expected of us and more.

Teamwork ni lain sikit. Sorang screw up, semua kena. So semua orang actually have to watch other people's back lah. Kira cam bebudak Akademi gak. Sorang hazab, semua kena hencap kata Akademi jatuh standard. Kan.....

Apapon... you, the REAL fans of Akademi Fantasia - keep sending in your comments on apa ko suka dan tak suka, so YOUR consideration can be taken into account. After all... apa lah Akademi Fantasia without you guys and gals. Cuma ingat ler bukan semua leh wat, but rest assured they will be taken into serious consideration.

So azam baru aku dalam masuk minggu kelima nih, to work harder to help with what I can.

Anyway, hari ni sempat tengok Sarimah layan host link jap tuk wat rakaman Diari. Gelak gak layan gelagat dia nih.




Anyway, ni ada info sikit pada peminat Akademi Fantasia (yang ikuti programming yer, bukan stakat propah kata tengok sgala).

Mulai minggu ini, Diari EXT akan ke udara bukan lagi pada hari Jumaat, tetapi pada hari Sabtu, just before the Konsert Akademi Fantasia pada pukul 8.30pm. Kali ni format tak berubah sepenuhnya, tapi ada minor changes di mana tamu akan diundang berdebat skali selain dari info lebih dan topik panas.

Pada mereka yang follow Diari, watch for more coming up, especially throughout this week di mana ramai tamu akan hadir ke dalam Akademi. Siapa? Tunggu! Dan untuk apa? Teman duet ke? Heh... no komen. The stream of visitors begins tomorrow... so esok memang da la abih lewat, mula awal lak kerja. Merasalah jadik zombie pasnih!

I need to get some shut eye for the day. Tapi esok rasanya banyak lak pics aku nak posting kang.

So you guys have fun... be safe... and will be posting soon.


PS - Congratulations to the Raja Muda of Johor Tunku Ismail Ibrahim Tunku who will be head the 352 people conferred honours and awards the Istana Besar in conjunction with the birthday of the Sultan of Johor, Sultan Iskandar tomorrow, receiving the Darjah Kerabat Johor Yang Amat Dihormati Pangkat Pertama (DK I).


Reactions:

9 comments:

damn..kak mah gali so sempoi.sgt cool
hmmm just wondering siapala akan jadik diorang punya partner. tapi kalo each one dapat senior2 diorang pun gempak gak. cth: aril & farah, caludia & bob, akim & mila,....

nak stacy nak stacy nak stacy. x kisah duet ngan sesapa pun ... stacy!

LOL...Kutip soooo funny...sakit perut lah I ketawa! Joe, is Sarimah Kutip? Her sense of humour is similar...I can't wait to see more, hope that Kutip will tease the other students as well, just to see their reaction and to bring them out of their shells eg Hafiz, just cos he's quiet doesn't mean he ain't got a sense of humour! :)

Anyway, hope that Hafiz can duet with Stacy or Mila. Checked out Rossa's song on youtube and am wondering how Hafiz is going to sing the song cause the girl's part lebih menonjol lah...hmmm

My friend was Hafiz's form teacher when he was in form 4 2006 and says that he is a polite and well mannered boy and very helpful. She's away in the US now and I send her video clips of Hafiz's performance via FB and she is really hoping that he'll win.

have a great day, Joe :)
TLW

Mr KK nanti snappy2 gambar cik Mila ek :) Suh dia posing comel2 :P

Joe, cadangan! bubuh ler 1 sesi jamming lagu tugasan....ganti sesi dorang menghafal sorang2. at least memiasakan dorang dgn sesi Live band. just opinion...

dari,
Ikan Emas

(Persatuan Ikan Ikan Sedunia)

Joe, Cadangan! Kembalikan elemen elemen kejutan.... the REAL fans of Akademi Fantasia love this program coz 1 daripadanya kerana kejutan kejutan..... masih sempat lagik tuk kembalikan AF ke landasan yang betul or AF7 jadi suram....

Ikan Karuk,

Persatuan Ikan Ikan Sedunia

I just dont understand with people insinuating things that do not exist. Keep up your good work Joe. unlike cetain bloggers, I find your article is not biased.