Tuesday, March 03, 2009

Transformasi bermula... (Part 1 of 2)

This is the entry aku rasa ramai tunggu. As announced in the press conference tadik, inilah 20 calon pelajar Akademi Fantasia yang bersaing untuk tempat memasuki Akademi minggu depan.

Berapa ramai yang akan masuk ke dalam Akademi masih misteri... tapi sebelum masuk bab tuh, let's get to know the kids. Heh.. kids sangat la kan... ramai yang da berumahtangga, dan siap ada anak pon.

Inilah mereka yang berjaya menambat hati juri setelah ujibakat di Kuala Lumpur, Johor, Sabah dan Sarawak dilakukan yang dihadiri lebih 9000 orang - a record by even Akademi Fantasia standards since it began.

So... ladies first... and the the boys.























Pada pendapat aku la, some of them nampak potential. But this time around, I think they all seem very raw. Borong the metaphorical kertas pasir, and start proses menggilap sebab banyak layers nak ilangkan sebelom the star potential starts shining through.

Not an impossible task... as some of them might just be able to surprise people. But at the moment, tahun ni - wat pertama kali, aku takde rasa sorang pun berjaya pikat hati aku ngan persembahan mereka.

Granted we only got snippets of their performance ketika diperkenalkan tadik... but still, not one of them stuck me as THE ONE.

So it's still an open race. It's anyone's guess sapa dapat tempat.

Aku post sampai sini je.... sebab next entry je aku letak pics and the video from the press conference just now. Banyak nak edit dan upload. Wait for it...

Reactions:

10 comments:

claudia tu yang suara mcm ayang itu ek?

hmm

bro..

look good!!

tp contestants tu mcm recycle kann

mcm OIAM dh

kak jah tengok entry baru

anne ayang tu sapa

Karl, they're from all over. at the end of the day it doesn't matter. tengok cam stacy. tak menyerlah masuk pertandingan lain. masuk AF BOOM terus.

indah dari segi bakat dan personaliti la tuh. huahuahua

females ramai dari sabah..males lak ramai dari jb...

sume cm from oiam...tp ok la kot..
mmm..hv an idea for af7..pe kate lau this time wat cm twist, x yah bg diorg dok banglo dlu, dok umah yg azab bg diorg ala-ala terkezut then da beberapa minggu baru msuk umah banglo..baru besh...ada la penceritaannya, then wat la confession room cm ANTM tuh..hehe..evry week, lagu sume tuka style..lagu rock jd lgu jazz, lgu dangdut jd lgu ballad n stuff..ada la challenge.tea production kne byk tgk reality show international for more researches..

eh~~
amim masuk af??

sy da ketinggalan nih~
kt umah sewa ni xde astro~
uwaaaa~~

amim tuh dak skola sy dulu~
kami tuisyen pon tmpt yg same~

nnty trek selebriti pasti die bwk jimmy ke skola tasek utara~aha!

Wah nampaknya AF7 nih di conquer dek peserta Sabah, Sarawak dan Johor ajelah!