Monday, March 02, 2009

Soalannya...

2-Mar-2009 | Oleh: Murai Batu

Mawi, Fitri Sertai Pasukan AF7?

KL, 2 MAC 2009: Sebelum ini, Murai Batu ada dengar desas-desus mengatakan ada segelintir bekas pelajar Akademi Fantasia (AF) akan menjadi penasihat atau pun tenaga pengajar untuk AF7 kali ini.

Dengar-dengar, Raja SMS yang baru berkahwin tu, Mawi, dikatakan akan terlibat dalam senarai itu. Betul ke? Tapi tak pula Murai Batu pasti pula apa jawatan Mawi kelak.

Ada sumber cakap, Mawi akan terbabit dengan Diari AF. Hai, adakah Mawi akan jadi pegawai yang menjaga pelajar lelaki? Sebelum ini model kacak, Syafiq, memikul tugas itu dan dia terus jadi popular gara-gara AF6.

Selain nama Mawi, Murai Batu dengar nama bekas pelajar AF2 yang handal dalam selok belok fesyen, Fitri pun disebut-sebut juga. Mana tahu, mungkin penglibatan Fitri nanti lebih ke arah penasihat fesyen pelajar setiap minggu. Dulu kan Fitri yang reka jubah graduan masa final AF2...

Kalau ini semua terjadi, bermakna Astro mahu bekas-bekas bintang AF dulu turun padang membantu perjalanan AF7 kali ini kerana mereka lebih dulu makan garam. Bagus juga idea itu.

MURAI BATU: Betul ke wartawan popular mulut laser - Joe Lee - jadi krew AF7? Apa tugas dia?

Kredit : Murai


Soalan cepumas aku, statement Murai Batu last tu... popular ke? Mulut laser ke? Ok... bab laser tuh is understating is, while popular is memang overrating it la kan? Anyway... erm.. apa aku nak cakap ek.

Well I think kalao betul (matilah kalao betul... nak mengelak kan statement.. propah sangat kan) it's a good thing if Mawi dan Fitri involved. I don't know in what function Mawi leh masuk but bab Fitri tuh aku setuju kalao as consultant bab fesyen sebab dia more than capable.

In fact kalao leh aku nak top up kan suggestion. Apa kata amik Bob sebagai pengkritik bab vocal. He really is one of the best technical singers in town, and I think Akademi Fantasia, yang bertanggungjawab for one of the best male vocalists in the industry, needs someone like him, who not only knows what they're talking about, but also comment from the point of view of someone who has been through all that, and then entered the real music industry.

Personality wise dia kena all out la kalao camtuh but anything's possible kan? Seronok gak konsep mengimbau kenangan light light bila bebudak dari Akademi Fantasia lepas kembali untuk tolong menentukan direction dan feel musim terbaru.

Erm... bab lain tuh.. erm... ngantuk lak (matilah aku tetiba ngantuk kan) Takdela... apa apa aku bagitau korang ok. Lagikpon, terang lagik berspotlight gituh bagi meka yang memang da lama ikut sini da kan.

Anyway, aku tanak post panjang lebar sebab esok, entry yang confirm menyakitkan jiwa yang very long.

If you've been keeping track of the return of Akademi Fantasia, esok pengumuman calon-calon pelajar Akademi Fantasia untuk musim ketujuh. Hajat hati aku nak blog seara langsung but no guarantees. Sidang akhbar tu bermula (sepatutnya) pukul 2 petang. So guaranteed updated latest by pukul 5 ke 6. Korang usha usha ler....

Until then.. ciao.


PS - Debaran sangat tunggu transformasi AF7

Reactions:

9 comments:

i'll be waiting eagerly 4 ur post esok pasal dak2 AF7....nak refresh blog nih tiap2 5mnt hihihih

btw, u mmg fofular pon incik joe ;)

Amboiiiiii... bila dia yg kena speku pandai mengelak pulak no???? LOL

wahh joe lee...

x sbrnye nk bc entry psl af7..

next week akan bmula af7 dh..

dis year u nk rate students' performance dgn apa plak ek.. pam jambam lagi??

hehe.. or headphone lagi!!!

really excited!

ngantukkk? ngantuk ada makna tuu hehehe..gurau je mr. joe.

joe, if you are part of the team, then aku leh carut kau x?hahhaha

matila korang ko ingat aku ilang taring ek nak carot aku. matilaaaaaaa...huahuahua

JOE..
bes tgk u msuk af6 diari aritu..eh..lama dah pon..haha..
joe lee memg pemes tau..

This comment has been removed by the author.

sabar je la kak jahku oi... huahuahua