Monday, March 16, 2009

Rush hour

Hari ni memang aku pening sikit, Nampaknya team Diari banyak planning. Tunggu je la korang. Memang minggu ni banyak happening. Biasalah... minggu first kena slow sikit kan... then baru pick up momentum.

Ada benda yang mengejutkan dalam perancangan. Yang jenis sampai aku duduk dan leh tertanya diri sendiri, "Are you serious???!!!"

Kalau jadi memang first time dalam Akademi lah.

Anyway, lotih. Tak larat aku nak post pepanjang. Diari ni hari ni evaluation sayang Cikgu Syafie tak sihat, so dia takde. Dengar sora dia kat phone masa pot pet ngan dia pun kesian je. Sora cam rocker da, garau, serak semacam. Menakutkan!!!

Tapi hari ni fun gila sebab keja gelak je. Korang tengok Diari esok, dalam kelas Siti Hajar. Pecah perut, especially tang Yazi tuh for the first time aku nampak personality dia kuar. Baru slowly coming out of his shell katanya!

Ok... biasa... hari Isnin.. ni yang korang tunggukan.

Ni lagu tugasan minggu ni untuk 14 pelajar. Mereka akan mempersembahkan dua lagu tuk setiap pelajar. So nak tengok mampukah memasing perkembangkan gaya persembahan dari segi vocal as well as stage presence untuk dua tugasan yang berbeza dari segi jenis muzik.

Sapa yang kaki copycat stail penyanyi asal pecah lobang la minggu ni. Memang mencabar. tambah lagi banyak lagu yang menguji kemampuan vocal.

Lagu tugasan 14 pelajar Akademi Fantasia - Minggu Kedua
Yazid - Lelaki Ini (Anuar Zain) & Fikirlah (Aizat)
Aril - Benar-Benar (Adam) & Robot (Adam)
Qhaud - Bila Nak Saksi (Spider) & Lagu Untukmu (Meet Uncle Hussain)
Sidi - Selamat Ulang Tahun (Imran Ajmain) & Kukoo (Ferhad)
Obri - Akan Tiba (Aliff) & Ada Untukmu (Nubhan)
Hafiz - Cinta Ini Membunuhku (D'Masiv) & Toyol (Aznil Nawawi)
Akim - Satu (Dewa 19) & Buronan Cinta (D Lima)
Rubisa - Dingin (Ziana Zain) & Gagap (Stacy)
Claudia - (Ku Mahu (Siti Nurhaiza) & Wanita (Siti Nurhaliza)
Adila - Merawat Luka Terpendam (Liza Hanim) & Asyik (Amelina)
Aishah - Coba (Faizal Tahir) & Gila (Mila)
Zizi - Sembilu (Ella) & Wonder Woman (Mulan Jameela)
Rini - Aku Sindarela (Amylea) & Kiblatku (Hazami)
Isma - Jat Da Da Da (Dia Fadilla) & Hello (Farah Asyikin)















Reactions:

15 comments:

inilah transofrmasi yang aku mahukan joe, camnila baru aku semangat. but banyak sgt lagu2 sedap utk 2nd week, nanti week2 akan datang camna plak?hehhe

YEAH!!!

ade lagu DINGIN - ZIANA ZAIN!!
RUBISA sure boleh la buat!!!

lookin' 4ward to watch performances by all the 14 contestants especially my favs...

Aril, Akim, Isma, Rubisa & Aishah

joe... buat keje rajin2 k... haha

baru lepas tengok Gala TV - interview syazwan dengan Principal Tiara. Teruja! How i wish i'm in the academy with all the lovely tenaga pengajar and especially the amazing Principal :D

can't wait for this week concert. besides having to sing two songs for each students, i'm excited to c the surprise yang telah berjaya membuatkan joe jambu terduduk. tak sabarnya!

memandangkan last week the students were not all well-groomed because that's their own personal style, i hope this week they will be groomed sebaik-baiknya. i truly hope so :D

all the best to team AF7. all of a sudden, i just have this excitement in me! a positive vibe :D

luvsushi...

Agak2 lagu ni perform bentuk Medley or separate songs ek?

saksikan transformasi pada minggu ini!!

lagu Aril semua tak sedap haha kesian die. nampak gile muke tak puas ati hahaha

tak puas ati ade lagu toyol haha mengarut lagu tu haha

joe apesal banyak sangat lagu tak berapa best ni... bagilah lagu evergreen sket tuk makcik2 kat kampung tu. Suara seme dah best kene nyanyi lagu tak berapa best... haru betul lah...

heran nape lagu toyol jd pilihan..kang kena comment it's not a competition song...

Aril dpt lgu ADAM,,,
ermmm....dorg nk jadikan ARIL ni the next ADAM ke???

JOE..satu lagi..asal ekk xde forum kat website rasmi AF??xbes le

aku kipas susah nak mati adam af!!!
membawaaaaaa!!! (ikut stail kak mah!)

wahh..baru konsert ke-2 dah kena nyanyi 2 lagu..hebat..huhuhu..suka pembaharuan yg di bawa AF7 kali ni..betul ler dgn tag reformasi..kalau takde kejutan..bukan AF maknanya..

Joe..suka ngan konsep pentas AF7..ala-ala american idol gitu,,caya ler..

joe..keje rajin2 erkk..jgn lupa update blog selalu..hehehehhe...wish u best of luck..n jaga kesihatan jugak...sayang joe...