Tuesday, March 24, 2009

Quickie

Ok aku nak fast entry sebab sibuk esok so nak tidur sangat. Selain kerja, esok ulangtahun bonda aku yang tersayang, so kalao leh nak celebrate kalao sempat.

Siang tadi lari ke Akademi seperti biasa. Selepas memastikan everything ok yang mana memerlukan aku, aku pun lari ke sidang akhbar pelancaran rancangan realiti baru Astro yang akan ditayangkan melalui saluran Astro Ria dan Prima. Camna tuh?

Well, rancangan yang di berikan nama Anak Wayang, akan fokus pada pencarian anak seni dalam bidang lakonan. Seperti konsep Akademi Fantasia, rancangan diari harian, yang di panggil Sesi, dan rancangan result akan di beri nama Pentas Anak Wayang. Bahagian rancangan realiti tuh, akan ditayangkan melalui Astro Ria, dan drama yang akan menampilkan peserta akan di tayangkan melalui Astro Prima.

Audition da nak mula in just over a week, beginning from Johor Bahru, followed by Penang and then Kuala Lumpur. Korang just keep an eye out for the announcements.

Kenapa aku ke sidang akhbar tuh? Sebab... teka dapa korang dapat layan tiap-tiap hari melalui Sesi?


Cantik ok rambut Faz skang... meletop!


Yeap. This was the announcement aku nak sampaikan pada peminat Fazura. She will be the host for diari harian peserta melalui Sesi. Yeay! Rusdi Ramli akan menjadi hos tuk Pentas Anak Wayang lak.

Here are some other pics from the event.

Pentas pelancaran anak wayang


Sketsa kelakar Faz dan Rusdi


Rusdi, Faz dan orang orang kuat Astro


Rusdi and his wife, Sharon... my old college mate. Bakal menimang cahaya mata bulan lapan ni... besh!


Pas abih, aku dan Faz, gerak skali ke Bandar Utama to make our way to Cineleisure for the gala premiere of Talentime, the latest movie from Yasmin Ahmad.

Tuh dia Faz jadik model!


Salah satu pelakon Talentime - Jac, with her mom


Also in the cast - Pam Chong


With her mom. Also in the movie.


Snappy snappy!


The cast and the people behind Talentime


Mawi dan Ekin as well as Nasser pon ada nak nonton


Jac and Nani


Along with Yana and Sazzy


Aizat and adik dia, Alif (eh... tol kan dude.. or did I get your name wrong?)


Oh my God!!! All I have to say about Talentime is.. YOU MUST WATCH IT!!!!

If there is one Malaysian made movie in your life you have to watch - it's Talentime.

Kalao korang nak tengok filem yang bebetul melambangkan semua cultural, social and religious beliefs that we have in our diverse melting pot of a nation called Malaysia - watch Talentime.

Kalao korang nak filem yang bebetul realistik in documenting what all of us have at one time of another faced...watch Talentime!!!

Aku tatau camna nak cakap agik. Aku tanak review at all. Cukup aku cakap (tanpa perasaan bangga at all malah melarikan diri sembunyi) aku nangis gila babiks!!! Malu siot! Abih je, kuar kredit aku larikan diri takot orang nampak mata aku bengkak! Merasalah!

Go alone kalao nak bebetul feel. Then bak yang tersayang kalao nak add feel. Then bak family so leh feel bersama. Besh gila! Pendek kata, wajib tengok ok! Rugi kalao tak.

I think this is Yasmin's most accessible movie yet, and ramai akan suka for sure. Yang pasti, aku warning dulu! Bak tisu lebih sikit. Faz seb baik ada tisu sekotak! Yang penting tiga panggung abih time gala premiere tuh, ramai yang kuar mata bengkak ok!

Yang pentingnya, pastuh meet kak Vee gi minom kat Rasta. Tapi syukur, mungkin rezeki bakal datang, kami dijoin oleh seorang CEO yang set up meeting tuk aku. Adalah benda nak bincangkan, yang sebenarnya aku da patah semangat tapi kini diberikan nafas baru kot.

Sampai rumah, layan Diari. Alamak... cam banyak isi kan Diari ari nih. Layan.... tapi ampun sapa nak carot sora aku tuh. Aduh... tapi kelakar kan. Aku suka Yazid ngaku dia mampu nitis airmata da skang walaopon dia tak feeling memula. Sebenarnya dia kata dulu dia heran orang nangis nangis ni dalam Akademi. Skali dok dalam... hambik ko! Heh... tu la. Bebudak nangis korang carot.

Korang tatau perasaan to be housed in quarantine with strangers yang memacam perangai dan peel away from your loved ones. The stress gets to you ok. Yang penting aku tengok bebudak sorang sorang da mula show their true personalities. Tunggu seminggu agik... ko tengok la diri meka yang sebenar.

Ok la.. sapa lom layan Diari... ni dia. Aku nak membuta da. Goodnight...


PS - Esok besh kat Akademi!!!

Reactions:

6 comments:

anak wayang ek? intersting...

anyway kebetulan my mum pun besday hari ni.25th.

happy birthday to both of our mums :)

fazura lawa gila.

aizat smart siot.tula anak orang kaya can afford to.bagus aizat! im proud of u music wise and badan wise.haha

tak sbr nak tgk talentime

ye abg jolie name saya Alif.haha.
and yes to all the ladies out there i am single.hahaha.

matilah ko alif! aku takot salah ejaan jer la. mangkuk hayun! huahuahuahua.. ko mai masuk menyemak letak la nama NGOK!. merasalah! huahuahua