Wednesday, March 11, 2009

Psycho!!!

Heh.... sebelom korang carut bab kenen hari ni dalam Diari antara Rini dan Obri... jangan tau! Aiyo... aku ada kat sana. Siap lari tengok dekat-dekat ok (tanpa meka perasan lah) untuk pastikan bukan setakat mainan imej di TV screen je yang dicapturekan by the cameras.

Actually ada drama lebih sikit more than bab ada yang da MACAM tangkap minat. Sebenarnya cita nya ada sorang, yang macam ikut sorang lagi ke sana sini, pastu ala ala sentap tak dilayan. Tu yang nampak depan biji mata aku sendiri yang diselindungi contact lens aku yang tak kabur ok. Cuma korang kena ikut cita ni sebab memang konsep Single White Female... menakutkan, bak kata kak Mah.

So sesiapa tak suka bab drama nih, sabar je ek. I actually like this part today because ada sambungan drama ala telenovela, and ni bukan soal cinta epik so not cliched. Nak tau kena follow Diari je tengok sendiri. Heh... but like my blog yang ko kena read between the lines, korang tengok Diari tuh look for clues behind what I'm saying.

Hari ni kali pertama aku sendiri memainkan peranan membawa sesuatu ke dalam Diari. Takleh cita apa. Tapi rasa tergerak emosi nak nitis air mata sekali... an I'm not that kind of person... walaupun aku jenis akan menjerit and run screaming like a girl kalao ada lipas ala iklan Kit kat tuh. Matilah carut diri sendiri kannnn.....

The point of what I'm saying is.. itu la kelainan Akademi Fantasia selama ni. Honestly... tell me you don't have memorable scenes yang ko ingat from previous Diari episodes. Ada kan? Tapi this year... none of the drama will be contrived. Just to get the reality into the cncept of reality TV, there will be careful observation, and kalao nampak ada sesuatu yang leh play up, kita akan out it under a microscope and analyse it further,

The reality is - we all have ups and downs - and let's face it, the drama makes great TV. Tahun ni, salah satu transformasi akan dalam bentuk Diari dan Konsert diasingkan. So if you love following the kids and their everyday activities and nak tau their high or low points, Diari will in time give you more than what you need. Kalao ko nak tengok just their singing and performing talents, check out Konsert.

And that's the formula of why Akademi Fantasia masih laku.

Kalao takde scene camnih semua takde la carutan kan? Merasalah! There will always be contestants you love and hate, and hate to love or love to hate. Erm... you get what I mean. So on with the drama.

Hari ni punya memang da ada airmata but tunggu esok nya Diari sebab that was in the later part of the day. Like I said, ada satu bab tuh aku kesian, and yet kagum kerana melibatkan one of the female contestants. Aku rasa tetiba nak sokong dia because bukan sebab simpati, tapi atas dasar impressed with what she had to say reflecting what a strong lady she is.

Aku baca apa dia penah tuliskan dalam borang. Soalannya, something like apakah hadiah yang paling anda inginkan from your spouse... and her answer was ATTENTION. Amik ko! Damn... and I saw a pain behind that, and she confessed some things about her personal life, and personal drama dia hadapi and why she wants to be successful. Damn.. she's inspirational ok!

So anyway, to cut things short, lain kali korang tengok bab drama, just kick back, bring out the popcorn and enjoy the laughs and tears, because Diari IS about drama - good or bad selain a balance of some valuable nuggets of information ko leh dapat if you pay attention - not just in the form of musical lessons.

Eh ok la.. sapa lom layan Diari, here's what's on Youtube. And kalao korang line hazab, layan repeat on Astro Ria, saluran 104.


PS - Pada meka yang masih sangsi, yer, carutan aku akan diteruskan - but lain sikit tahun ni dalam bentuk 'read between the lines' as well as more balanced sebab aku again, as I explained in the previous entry, nak provide more insight into what goes into making the show.

PPS - I'm still updating the clips of Diari hari ni.. so keep refreshing ek. Sorry ari ni aku malas amik pics. Esok banyak sikit.












Reactions:

27 comments:

mmm...setakat ni students masih belum ada yg uummmpphhh! vocally takde yg nampak outstanding (for instance, macam farhan). semua masih di tahap biasa2. suara typical.

coverage diary masih so so. not that interesting lagi. perhaps baru third day. nothing much to discuss. yang menariknya, part principal je.

tapi takpe, perjalanan masih panjang. i'll be waiting for the transformation patiently :)

luvsushi...

This comment has been removed by a blog administrator.

joe lee..

i like dis season laa..

cmbest!

tiara pun besh..

students nmpk sgt bgus in term of deir vocal.. rmai yg meyakinkan x mcm season2 b4 dis..

akim, qhaud, yazid, rini, rubisa rmai lagi la

bile la joe lee nk kuar kt diari af tu ek? hehe

adeh...miss diari lg....asik2 kena tunggu repeat :(

aku teruja nak tgk sesi principal nan students tu....huhuhuhu

joe.. seriously..

i miss your honest dan jelas lagi terang tanpa disuluh punya carutan. sighhh..

sapa lagi yang mampu carut as best as u did before. mr manager pun tengah buat pool nak carut sbb conflict of interest.

apalah makna af tanpa carut carutan ikhlas dr blogger.

"Actually ada drama lebih sikit more than bab ada yang da MACAM tangkap minat. Sebenarnya cita nya ada sorang, yang macam ikut sorang lagi ke sana sini, pastu ala ala sentap tak dilayan. Tu yang nampak depan biji mata aku sendiri yang diselindungi contact lens aku yang tak kabur ok. Cuma korang kena ikut cita ni sebab memang konsep Single White Female... menakutkan, bak kata kak Mah" aku mcm tau je sape yg sentap tak dilayan tu...

mimi : carutan ada macam2 cara. meroyan ataupun yang tersurat dan tersirat. aku tetap ikhlas dan tak ubah.

Anonymous : then you are one of those yang mampu rwad between the lines

rini dah tunang..
obri pun dh ade awek
huhu
tak sesuwai okeh
hihi

klue dia 'single white female'. tu tajuk movie. bole gi tengok kat www.imdb.com

rini dah tunang?
obri dah ade awek?
wow! sape ade info lagik silakan kongsi di sini!

info dari cari.com.my forum ----

sama ada obri ni 'bujang trang tang tang' atau 'bujang tapi x single', biar obri yg buat pengakuan. stakat ni biarlah kenyataan tu utk pengetahuan family dan rakan2 dia. bkn apa, nk hormati privasi diorg. bab kenen2 tu, biasa la.. astro msti nak naikkn rating. bak kata klubbkid,xd kenen2 x meriah AF...so harap semua bersabar dan tak buat andaian melulu..jgn sbb isu kenen2 ni undi utk obri (mahupun rini) jatuh, pastu ade plk yg nk buat kelab anti utk diorg ni. tp, bg siapa yg tgk diari td, read between the lines ms obri ckp knp dia blh relate dgn lagu tu. AFUNDI OBRI!!!

anyone knows how to get to dewan sri putra in bukit jalil?

rini dah tunang
refer to this post
http://irmaputri-cupcake.blogspot.com/2009/01/cupcake-pertunangan-rini-joe-bangi.html
dapat kat budiey.com

n obri his gf blaja sama dia gak
what my fren in UM bgtau
tak salah her name is Nadia

ermm, sori i did not get that from budiey.com
but from my fav cupcake seller's blog
kinda mixed up things
hihi

JL, sound skit budak Akim tu... hehehehe.... playful... playful....

dah tengok gambar rini tunang.cantiknya dia! muke kembar dia pon sebijik macam muke dia. aku pun ade dgr yang obri kenal awek dia masa study kat UM. tapi tak tau la kalau awek dia pon ambik ekonomi jugak.

elok la cita sebenar dah terbongkar. semoga lepas ni tak ada yang kutuk2 rini atau obri lagi. semoga masing-masing bahagia.

agree
the info just nk to clear things up
sebab i minat both of them equally
so tak nak nanti cam ade orang dengki2 pasal dieorang sebab obviously both of them dah berpunye
minat kat obri sebab die ade star quality as of now laa(baru 1 minggu)
and kat rini sebab sore die sedap(as of now gak sebab baru 1 minggu)
AFUNDI OBRI & RINI!!

aku knl rini n rina after oiam 3 audition...but not remember rini or rina smpai tahap mana coz one got thru till top40 and another one juz till top80...n xtau plak aku dorg dah buat single duet tajuk dia mungkinkah ada..hehehe hebat2..

well camni la. perangai sesiapa macamana pun.. lik i said... ni tuk bab tengok realiti kehidupan harian.

again... orang kita kena undi ikut bakat dan persembahan...

i will tell of one more kelainan akan datang dalam konsert when the show is over. korang tunggu je.. nak tengok korang perasan tak.

queenbee : kalao ko nak naik lrt, get off at bukit jalil.

kalao cab ke drive... the place is behind stadium putra bukit jalil di mana konsert AF final selalu diadakan selain semua majlis besar2an. yang tertutup tuh.

x sabar tunggu next diari utk tahu sapa yang joe maksudkan tu...

joe,
eventhough af this season baru start but i can 'feel it'.. aura yg aku rasa masa af2 dulu... aku rasa mmg produksi pemilihan wat keje, overall they all can sing..

ps- yesterday diari, paling suke bab yazid 'meh aku jd pengetua.. sit on the chair & start singing ds tiara nyer lagu... kelakar la that guy! and he got good voice too'...

"Tu yang nampak depan biji mata aku sendiri yang diselindungi contact lens aku yang tak kabur ok."

product placement kah brand kontek lens itew? ahahahaha!

larikkk!

KK, aku ada copypaste info lagu & tickets for konsert kat blog aku.. aku mintak izin ye..

thanks..

siapakah wanita yg memberikan anda inspirasi itu wahai Joe???

Rubisa??Isma...

ko ke joe dalam confession room tu?

aku pun rase joe dlm confession room tu
kenal gile sore ko
hihihi
:P