Sunday, March 22, 2009

Konsert Akademi Fantasia Minggu Kedua (Part 1)

Korang layan dulu videos of the concert tadik. Getting the mp3s done, as well as pictures, and a special video, selain daripada review and some extra stuff.


Reactions:

6 comments:

konsert minggu ni budak2 cam tak perform r..but hafiz is still da best:)

p/s: joe nak kasi cadangan..
ape kata bawak pak nil msk akademi n buat program mcm2 aznil utk diorang..mst diorang terhibur...ktorang yg rindukan paknil pon mst terhibur sama
http://www.youtube.com/watch?v=Lz3N01ToWxw&feature=related

adakah menuju puncak itu miming aaaa...

nape choreography mcm tak bess..mcm play safe sgt..tak mcm cikgu linda wat happening.

bro, aku x paham nape af perlu ubah format konsert dia?? aku bukan x boleh menerima perubahan tapi i think af should stay with its own concept..apa yg ditonjolkan dlm af7 ni mcm dah lari dr konsep asal af, persembahan yg ditonjolkan lebih menyerupai konsep malaysian idol,oiam atau mystarz lg..

bro, utk pengetahuan u, aku merupakan peminat af dr af1 hingga af6..salah satu sebab aku suka tgok af dan org lain jugak ramai suka tgok af adalah kerana af is not just singing competition..yg menarik tentang af adalah setiap kali konsertnya akan ada kelainan, kejutan dan menghiburkan..semasa aznil menjadi pengacara dulu sudah tentu kehebatan konsert af sdikit sbyk terletak pd aznil, tapi bukannye bergantung kpd aznil sepenuhnya, yg paling penting adalah konsep persembahan dr setiap peserta merangkumi vokal, tarian, stage present yg menghiburkan..af jugak menonjolkan nilai2 persahabatan dan kekeluargaan..inilah af dan perkara2 ini lah yg membezakan af dr rancangn2 realiti yg lain dan bila perkara2 ini sudah tidak diketengahkan lg dlm af7 ni membuatkan af seperti sudah hilang daya tarikan...bg penonton af mereka bukan sekadar ingin menonton persembahan nyanyian dr pserta2 nye tapi ingin melihat pelbagai aspek especially pd konsert mingguan..

sorry to say, utk af7 ni ramai peminat af berpendpt yg af seperti sudah tidak ada keistimewaannye yg tersendiri..format konsert mingguan nye sudah tiada beza dgn rcgn realiti nyanyian yg lain..

utk konsert yg baru ni pulak, aku amat tidak bersetuju bila pelajar disuruh menyanyi dua lagu secara medley..terus terang aku ckp aku tgok af sbelum2 ni dan aku x tgok rcgn realiti lain bila peserta membuat persembahan menyanyikn lagu medley...ntah ler..ni mungkin personal interest aku, tapi aku rasa persembahan peserta dgn 2 lagu secara medley slow dan rancak adalah satu corak persembahan yg kurang menarik..(harap af x lakukannye lagi di masa akn dtg)..
satu lagi, aku gak x suka bila sekumpulan penonton diletakkan berhampiran pentas utk terkinja2..bg aku amat x sesuai utk af (aku x tgok rancangan mentor ke ape kt tv3 dulu sebab peminat yg 'menyibuk' kt tepi pentas tu..amat menggangu fokus penonton dan peserta sebenarnye..

lastly, aku harap komen pjg lebar aku ni mdpt perhatian u bro...demi kebaikan dan masa dpn af..sekali lagi aku nak tekankan yg peminat af bukan sekadar nk tgok peserta nya menanyi..kembalikan nilai KEKELUARGAAN dlm af...kembalikan segala mcm 'rasa dan perisa' dlm konsert af seperti sbelum2 nih kerana 'rasa' nya dah semakin hilang dan semakin tawar..

harap dpt perhatian..

Tq for bringing back lagu MP...choreography was ok but somehow can't help comparing with Linda's steps. Apa2pon..transformasi katakan...better than nothing kan cam last week..huhuhuhu

Aku stuju pendapat Anonymous said...Sunday, March 22, 2009
4:14:00 PM........

AF paling menarik berbanding dengan rancangan realiti lain adalah kerana elemen kejutan, lawak, dan kesedihan.... konsert AF7 kini sudah tiada elemen ini... hanya Diari AF7 aje yang ada..... Rindu AF1-AF6....... kembalikan Sultan Muzaffar... kembalikan......