Thursday, March 19, 2009

Hot hot hot!

Arghhhh!!! Demam bebudak kat Akademi cam da menular kat aku! Tu la akibatnya mereka berkuarantin. Sorang lemah antibodi kena jerk, abih semua keliling kena sebab terpuruk skali. Merasalah smalam baru in contact bebudak, hari ni aku bangun tekak smakin teruk, telan apa pon cam sejuta jarum masuk... dan pening tak terkira, pala berdenyut je rasanya.

Still best gak hari ni sebab ada tamu-tamu khas (korang kena layan Diari besok tuk tau sapa) and then siap kelas Cikgu Ida Nerina yang memang pecah perot nak layan! Aiyo! Seriously!!! Bebudak smakin kuar dari kepompong dan perangai sorang-sorang smakin wat aku semangat melayan mai kerja kat Akademi tiap hari.

Looks like konflik ke haper ker, smakin membara semangat mereka tuk stay in the Akademi longer, with almost all the students doubling their efforts banding ngan minggu lepas mana bebudak lebih kuat memain dari study.

Anyway, finished work, and stopped by Aeon Bukit Tinggi kat Klang nak usha apa nak belikan mama aku harijadi dia akan datang minggu depan. Focused more on cosmetics and skincare products.

Mak aih besaunya tempat nih. Haven't been here yet, since I only live in Klang, but rarely hang out here.

Anyway sempat snappy satu pic. Entah kenapa nak snappy bangunan nih. Heh! But dalam perjalanan balik spotted what you see in the second pic. Tengok apa tergantung kat belakang bahagian bawah keta. Nak cute gantung bear dalam keta biasa la... tapi motif gantung kat bawah camtuh.

And the third and final pic, terjumpa sebab da lupa. Snap masa malam makan kat Bukit Bintang just before my meeting. Korang ingat tak Golden Man kat Bukit Bintang aku penah post sini. Merasalah! Mini Silver Man katanya.

The biggest mall in Klang. Besau gila weh! Sakit kaki jalan!

Bear torture!!

The things people do...

Anyway, ari ni nya Diari takde leh bising kata takde bab pengajaran ok. Their vocal and dance lessons shown, and they were every bit fun.

Yang pentingnya isu Yazid dan ulat air. Aiyo! Perlu ke pakai stoking sebulan tak basuh! Merasalah sampai ulat air. Heh.. pasni kena tekankan soal hygiene ngan bebudak.

Fast forward korang tengok last scene tuh. Masa meka group huddle nyanyi Menuju Puncak. Aku rasa emo jap. Sebab ni lah semangat yang missing dari Akademi Fantasia sejak musim kedua. The spirit of being a family... katanya... walaupun! I mean, konflik ke apa ke, each person with their own personality pun... doesn't mean you're not a family. You can't choose who you're related to, right?

So they may have little brushes dan tak puas ati ke apa, but at the end of the day, they belong in Akademi Fantasia, and that's what matters. Emo sat... seb baik tisu Premier bukan sponsor tahun ni, kalao tak ada yang kata aku nak product placement lagik. Matilah!

Ok... korang layan Diari dulu. And sapa nak baca blog bebudak, gi carik ek. Ada yang mention kelas aku. Heh! But I think Aishah yang bagik komen paling pujian. Popular katanya. popular ke (aku ek.. bukan Aishah... sah sah popular si kicik tuh)


PS - AFUNDI tengah menggila. Nampak sangat ada family pelajar tengah all out walaupun sebelum ni dok bawah. Speku la korang. This is not a good strategy, trust me. Dari voting trends, masuk konsert, it won't make a difference kang. Apapun, da dekat Konsert Akademi Fantasia minggu kedua.. kita tunggu da lihat, ada ke tak penyingkiran, dan siapa (seorang je ke?) yang kurang bernasib baik itu kalao ada.

PS Pt. II - Suka tengok Obri dan Akim menggila siot time perli stail bebudak lain perform. Merasalah peah perot!!!

PPS - Layan Diari but see the last part. Sapa peminat dari musim kedua pun mesti rasa what I feel.












Reactions:

7 comments:

sebab2 rini patot dikluarkan

1)pakai tudung tapi gedik kalah org yg tak pakai tudung
2) emo gile!!!!!!!!!!!!! ade hati nak jadi artis
3) rambot cover tapi leher ngn dada dedah bagi orang tengok. baik la ko bukak tudung cover dada ko tu
4) gatal!!!! dah belaki pon nak kepit ngn orang lain pastu sentap tak dilayan
5) control sangat. fake pulak tu

sbb Fuad patot dikluarkan..
1. kuat melantak...
2. emosi... bleh bleh lak nangis...

huhuhhu...

Sbb ARIL patot dikekalkan.
1. xhipokrit
2. pdai shapel
3. cute
4. powerful kat stage
5. terbaek wok terbaekkkkkkkkk

ekekekekeke

hi joe jambu...
i suke diari semalam. it makes me smile and lol :D surprisingly, i was enjoying myself looking at those students dengan character masing2. i paling suka part aril and qhaud kacau aisyah masa exercise. alalalalala...very cute and entertaining!

then part qhaud bercerita about arwah father dia. tho he looks cool and relax but i can feel the sadness. i had tears in my eyes. i mean, takyah ada aksi nangis teresak-esak. hanya dengan sesi bercerita santai macam ni berjaya membuatkan i sebak. sob! sob!

kelas cikgu aris best! looking at his way of teaching, i can sense that he's a good teacher. he carries himself well in class and in front of the student. they do respect him. the way he delivers his speech...i suke! he has the charisma.

kelas vokal...i takde komen byk. both vocal teachers are obviously very passionate. i had a chance talking to cikgu siti hajar and cikgu fatty recently - very devoted teachers. they sincerely wants their students to learn and fully maximize the previleges being in the academy.

cuma beberapa part yg rasanya patut dikurangkan. part pegi klinik (dulu af1 and af2 i tak perasan lak kalo ada ramai budak2 sakit). i paham. dok dalam academy tu sejuk. takleh kuar. so, all the germs senang melompat from one person to another. but then, adegan kat klinik tak perlu lama2. cukup sekadar kami tahu dan memahami they're not in good health. dats it. free advert utk klinik tu dah basi. satu malaysia dah kenal doktor2 kat situ.
suggestion: for future consideration, apa kata adakan satu area kecil dalam akademi tu yg bumbungnya transparent. meaning, sunlight can pass thru them. at least diorang can get the heat once in a while (sila rujuk rumah studio Celebrity Big Brother UK season 2007, the one yg shilpa shetty menang - they did provide this area). at least takdelah budak2 tu kesejukan all the time.

part basi satu lagi....bercakap dgn kamera. frankly, menyampah. af2 yg start all this lovey dovey dgn camera. farah was very cute back then dgn mr camera dia. she was the pioneer. pastu bila orang lain (dalam season lain) nak buat cute dgn camera, i dah rasa geli-geleman. after af3, main2 kamera ni dah nampak tak sincere.
joe, i harap u dapat nasihatkan budak2 supaya tak gila kamera sangat. i rindu af1 dulu. they didn't know exactly kat mana kamera disembunyikan. so, we can c their true colours and they hang out more with each other daripada dok sibuk meroyan depan kamera (thankfully, camera dah bisu season ni...great!better!).

enuff said utk malam ni. i nak tunggu principal tiara and acis malam ni. yay!

luvsushi...

kk,
i agree with luvsushi..
part student depan kamera sekadar berbual kosong (yg ala2 nampak mengada2) x yah drag pepanjang... pada aku cukup setakat farah af2 (breep2) yg wat camtu coz masa tu nampak cute... bila dah terlalu biasa sampai af7, very annoying la!
ps- bile diari khas nk tunjuk kelas cikgu joe lak? hikssssss....

Dear Joe

Give the kids more sunshine please..kesian tau tgk dorang lepas sorang, sorang demam, ko pun dah terjangkit sama...

Am not surprised kalau everyone at the d akademi sakit semua one of these days...sapa susah?.........