Wednesday, March 18, 2009

Drama!!!

Hah! Kan aku da cakap kan. Hari ni drama swasta gila punya! Sampai aku dapat memacam SMS. Weii!!!! Korang ni nak SMS complain kat aku pasal si polan nih tuh wat pe. AFUNDI la wei!

Pe barang SMS aku panang jela marah tuh ni sebab favourite kena hencap. Matilah aku jadik tempat sound.

This is REALITY! Come on la guys. Biasa la... berapa kali aku nak cakap. Kehidupan harian kita pun slalu drama camnih. Bukan sengaja. Da benda tuh berlaku. Deal with it la. Sebab kena kat favourite sendiri nak marah-marah. Apapon... I think it was good for building the character of the kids. Pasni.. ok la semua kot memasing da paham memasing. A drama like this once in a while memang besh nak layan. Heh!

Sapa yang tak paham aku meroyan apa.. ni layan Diari kat bawah.

Anyway, tuh la smalam besh gila ngan drama, then pastu Nani dan Dafi drop by to talk to the kids and share about their moie Sayang You Can Dance. Discussed ngan Nani dan Dafi on what the kids may want to hear from them, and glad both of them spoke about seperate topics of equal importance, Nani on expectations and how the kids now have an opportunity like she had to learn - and how to make the best of it, and Dafi - on the challenges he faced pas abih Akademi Fantasia with all the criticisms he got.

Time ada tamu ni yang besh sebenarnya. Meriah lagik. But the kids memang packed gila schedule... kesian dowh meka. I have a feeling second concert will raise the bar further sebab all of them nampak determined to shine.

Eh sebelom go on, ni pics Nani dan Dafi kat Akademi ketika melawat.

Nani signing movie posters for the kids


Joined by Dafi and Bjarne Wong, the writer and director for Sayang You Can Dance and one other dude


Pose comei meka berdua




Tuh dia.. duta Brand's ngan artikel 'Pati ayam Brand's selamat diminum'.


Now that, that's done. Move on to more stories.

Tadik kelas Cikgu Aris extended lagi. Nak perfectkan choreography mereka. Adakah ini petanda Menuju Puncak akan muncul kembali. Kena wait and see la.

Anyway kelas aku patut kol 7, tapi sebab Cikgu Aris wat one on one evaluation, memula ingat kelas aku cancelled. Then at 6.30pm they said we can start it. Cuma every 15 minutes or so, sorang in sorang out gituh.

But all in all, memang best!!! Bebudak semua memang attentive, and loosen up very quickly. All of them bersuara in my class, which made me very happy. Ni la baru besh. Disebabkan off camera supaya senang sikit, dan lancar sikit proses pengajaran (dan juga benda ni tak penting tuk tunjuk everyone pon), all the kids were more relaxed and I saw more of their personalities.

Banyak soalan diberikan, dan yang paling besh, meka siap cabar role reversal ngan aku. Merasalah aku jadik artis meka serbu aku tanya soalan panas. Amik ko kena dush balik ngan aku! Heh!

But honestly, I think these kids ni cam sponge. They're soaking up things so fast, I have to honestly say I am very impressed. I now have high expectations for them for performing well in my class.

Ramai mintak teguran personal, tapi aku tak cukup masa. One and a half hours je, sebab kena continue dance rehearsal again. Sampai bebudak kata nak extend. Heh... tau pon seronok ek. Katanya... walaupon.

Can't wait for my next class with the kids. Aku da wat introduction to my syllabus. Next lesson on to more detailed subjects. I am so eager to teach them more. And I have to say I may just be as excited as them.

Ok la. Tak sihat sangat sebenarnya. My throat is scratchy.. dari pagi tadi. Sore throat tadik nak kuar suara pun susah. Plus on top of that cuaca panas abih. Rasa nak pengsan. Nak gi mandi, then park myself under the air conditioning. Night guys...


PS - Nak tau lebih pasal konflik? Baca Diari bebudak pasal apa yang terjadi. Click tuk blog Akim, Aril, Qhaud, Claudia, Isma, Aishah dan Rini.














Reactions:

36 comments:

ntah ape2 la rini tuh..seek for attention ker?

cant wait!
tak dpt tgk live so tunggu u abeh taruk video sini.

agreed with joe

misunderstanding ni part and parcel of life..

terasa2 ni dh bese laaa

xperlu nk sentap lama2

juz bcoz benda ni dlm akademi, tu je nmpk mcm serious

padahal bese la kan...

wahh!!! mengalahkan drama tv3!!!
aku rasa rini tu saja nak vote simpati tu...dia tension sbb masa konsert aritu tak sorang pon yg bg comment positif kat dia...
kalau sensitif sgt tak payah la masuk af...dok je kat rumah jaga adik2...

takyah la nak sentap lebih2. dia leleh air mate pon orang buat dek. dah sentap2 tu nak orang pujuk la. nyampah mak!

ala Joe....tak best arrrr sesi ko ngan budak2 tu off cam......nak jugak tgk camne & apa yg ko ajar diaorg tu....

rini: cara dia mmg kasar (untuk seorang perempuan esp yg bertudung) dan aku faham cara dia might rub others in a wrong way...setuju komen aris...org luar x nak tau ko anak sulung ke apa, just be urself, but tone down a lil bit so it wont hurt others...gud job, dia mintak mahap

qhaud: boleh nak menegor...tp ko lelaki kan...tegurla dengan berhemah...pompuan memang sensitif...(tetiba aku rasa komen akim lagi matang walaupun dia yg banyak main2 sebelum ni)

aril: rini sebut nama qhaud...yg ko tetiba sentap lak apa hal?? dia yang nampak lebih2 lak...ke ko ada affair ngan qhaud sampai nak backing dia segala??!! pastuh siap sound adila...x paham aku mamat ni!

entahlah...baik lagi si hafiz tu...x yah masuk campur...pastuh time konsert wat yang bagus...biar orang nilai bakat dari gossip murahan dalam akademi tu...

abis la rini. dah tercalar sikit.. tp tak paham ler dgn aril tu. apsal dia lak yg over2 giler. relax la..

hmmm...cliche! adat la...biasa le hal2 terasa hati ni. tiap2 season pun ada adegan ceggini. tapi dis time around i suka sebab Principal Tiara is always around..giving out her motivational talk and provide comfort for the students. I tak kesah apa berlaku pun, as long as i dpt tgk Principal on screen.

i like the part bjarney wong, nani and dafi masuk academy. i like nani and dafi but not really a big fan. anyhow, i truly interested nak tau the whole conversation between nani and the student. joe, camne nak tengok or listen to their conversation ek?

satu lagi part yg i suka....class Principal and the students. siap Principal nyanyi lagi...me likey! how i wish i was there. akan ku dera Principal nyanyi all her PGLTM songs :D

luvsushi...

ala rini..xleh gurau plak..
ape kes..
taula sensitif..huhu

hmm..kalau pikir balik..btul jugak kate aril..

suka dgr nasihat principal tiara, kita xleh ubah org...so, ingat matlamat dr sendiri je

videos complete. tujuh bahagian diari! sapa ada masa jangan lupa tengok ulangan skali kat astro ria 104

rini sentap plak....aku kenal rini dari sekolah lagi...memang perangai dier macam tu pun...suka sentap pun...dier ade adik kembar....adik kembar dier lagi ok dari dier...dier suka cakap kasar kat org tapi bila org cakap kasar kat dier tak leh trima lak...dari sekolah memang camtu..
lg satu aril tu lelebih lak....over btul...jadilah cam hafiz and aisyah...tak amik pot pun...yang penting nak jadi juara n majukan diri jer...

emmm, aku tak suker aril... sentap lebih2, klu korang pasan, dari awal akademi lagi dier mcm nak menonjol lebih... sajer jek...

bagi zul, aril yg menyebabkan isu tu tetiba jadi kelam kabut... klu dibiarkan rini ngn qhaud settle masalah ni berdua jek, aku rasa takde ah jadi kelam kabut camtu...

disebabkan zul mmg tak suker aril... so, aril u didapati bersalah... penjara seminggu, merasalah ko tak konsert miggu ni...hehehhehe....

rini agak overdose lah. drama lebih. x tau memang she is like that or just the diari scene yg tunjuk dia camtu. dr awal mcm menyampah sikit tgk aril.. tp skrg dia macam ok pulak :p even though backing qhaud lelebih macam x perlu.. and just buat orang luar tambah speku mcm2 about diorang. coz of the pic tu.

-aleeya-

Aku benci Aril nak mampus. Tlg la suruuh dia out! please! belagak, over confident plak!

rini tu bukan nak mintak simpati..
aku penah rase ape yang die rase..
dah la tension..pastu org gurau2 kasar ...mane tak sedih..sekeras2 perempuan tu..hati tu tetap lembut..

kalo korang nak tau..hakikatnya..orang yg nmpk kasar kat luar..hati die lembut sbnrnye..org yg nmpk lembut..hati die lagi keras..

aku bukan fan rini..tp sbgai org pernah merasainya..saje je nak tolong explainkan..hehe..

tp aku tak suke aril..over yg amat..

rini is having a bad week la since performance review haritu dia kena hentam, ditambah pulak dgn boys gurau lebih-lebih. biasala...manusia ni kekadang emo. lagila perempuan. rasanya bukan dia nak besarkan...dah cikgu pegi confront macam tu.

i agree dgn komen zul kat atas tu, kalau biarkan rini & qhaud je maybe dah settle setakat mintak maaf je. Tapi ARIL yg dari day 1 sentiasa nak lebih...masuk campur jadi besar la pulak.

suka dgn Hafiz & Aishah, walaupun muda...bertindak matang, tak campur.

aril ni fuck la..pehal dia nak menyibok lebih plak 2 bkn ada kena mengena dgn dia pon..pehal ko nk sentap lebih plak??bodoh...saja nak mencari publisiti murahan..nak bg satu msia nmpk ko kat akademi pas2 undi ko..tp ko mmg berjaya la dr segi 2 sbb kddkn ko kat atas carta gak bue believe me that it won't last forever..lama2 org aku mual la tgk muka ko ala adik2 2...geram btol la aku kat dia ni xmcm abg dia izwan nmpk beradab sket...saket gila ati aku dgn dia ni..even aku xsuka gak kat RINI 2 sbb mcm over sgt emo dia tp ARIL lagi aku xsuka...sng citer kuarkan dua2 lah...qhaud skali..tinggal yg btol2 nk blajar dlm akademi like isma,rubisa,claudia,hafiz,adila pon senyap n sopan je..suka tgk dia...joe ko tlg nasihat aril 2 ye sblm aku blk msia sepak dia nanti..hahaha

yg buat drama sbnrnya aril jer.... rini just ckp apa yg dia x puas hati... qaud pun terima... tp tetiba aril plak yg sentap. apahal????? dasar over-acting. tu yg jd drama tu... mmg terserlah bakat pelakon utamanya yg over-acting.

wei ARIL ni apehal tetiba nak sound Adila? bengang tul aku. dah la aku ni peminat Adila.

si Aril ? BARIL? ni nak kutuk adam lak tu..

Bajet ko lagi hebat ke? tolong ah...

Everyone stop voting ARIL! SAMPAH!

yeah i agree..mana joe lee nie buhsan plak dia xkomen...joe, ko tulun kem salam penampar sulung aku kat aril=sampah 2..suh dia blk umah men shuffle sudah..he's such a drama queen...pondan sgt...dah la sentap dgn rini xtentu psl walaupon xde kena mengena dgn dia pas2 leh plak g marah adila yg lemah lembut 2 xbersebab...fuh bengang gila aku..

yep.. aril yg lebih2
n nak wat camane rini terasa.. different org ade different latar blakang.. cara dibesarkan pun lain2.. so, mungkin bagi AISYAHHH mende tu tak sensitif, bagi RINI bende tu sensitif.. takleh la nak same kan ngan ko AISYAH!! RINI trase2 ati tu, normal la.. pressure ke ape.. sme2 leh berlaku, n yg suruh bawak mende ni ke depan pun bukan RINI yg nak. CIKGU2 yg bijak pandai tu yg suruh RINI cakap. and apehal CLAUDIA nak cakap RINI membazir masa dia!! Skali lagi diulang, CIKGU yang panggil!! Eh emo plak aku. So sape2 yg mnyampah aku emo, same la ngan ape yg aku mnyampah ngan ARIL yg tibe2 nak emo tak tentu pasal!

Kluarkan RINI, ARIL, QHAUD, CLAUDIA, AISYAH.. tapi AKIM kita kasi warning saje ok hahhahahaah

aah btol2x...aril cam over sgt.pastu cam mencapap, suka cari2 kamera nak suruh fokus muka dia. pastu mcm xsuka je dpt lagu adam, adam sejut akali lg best dr dia...huhuhu..sory fans2 aril (ni just my 20cent opinion)

tp memang membazir pun....sejam diari x abeh2 nak fokus kat pompuan tuh

si isma kena panggil kakak besar pon dah sentap...tak tau bila dah jadi artis nanti org kutuk memacam..pleasee lahh..

same goes to rini brapa kali nak mentioned ramai kawan dgn lelaki so takkan kena gurau kasar dah tak tahan..lagi satu time kena kutuk tuh teruslahh sound org yg mengutuk buat apa nak pendam2..btw aku rasa dia sentap kes kena sound dgn Ida Nerina pasal dia kontrol macho tuh yg terbawa over sensitip..

si aril lak mmg over nak buat camana dah itu skin colour dia..

si adila lak nih mcm signage kak mah kategori *pembawa* bukan settle masalah tp makin membawa masalah..sepatutnya bila rini mengadu patut dia sound lah bebudak lelaki jgn over sgt...

to cut a story short kalau sensitip2 sgt toksah jadi artis...habis citer....tp ini yg best tgk AF byk drama...

diary dah makin sronok utk ditengok..

well doneee :)

cucuk lagi...cucuk lagiii

yeahh :) i want more.. hehehe

wei Anonymous 5:34,

Apehal plak ko nak tuduh Adila ni
"pembawa" ? Ko ada otak tak? Kalau orang mintak counselling kat ko, patut ke ko sound orang yang buat hal ha? Cube la gune kepala ko tu. Susah cakap dgn orang yg kurang ilmu mcm ko ni.

Betul la tindakan Adila tu, dia nasihatkan Rini jangan pendam, kalau kene kutuk dan tak tahan, beredar je la dari tempat tu, watpe nak simpan2.

Masalahnya, cikgu yang suh bagitau, bukan Rini or Adila yang terhegeh2 nak bagitahu.

So, the conclusion is, Aril tu yang OVER the SHADOW! Kalau tak kerana dia over melebih2 melenting cam betine, takde nye session tu jadi HOTTTT! OK!

-Peminat Adila-

motif yg atas nie kaitkn aishah gak utk dkluarkan ? [ta paham]

aril blahh ahh .
bajet hot .
perggghh .
nyanyi ke laut china selatan dahh .
nak marah2 kat rini , tapi ta de point . mari maen cakap ajer . nak bgi opinion tapi ta de impact . mgarut ke mana hala . if dye buwat argumentive essay betol2 dapat low mark . hahah . dah ahh . nak marah rini lgsong ta de kelas . kuar je ape yg ade kat kpala dye [n ayat cedok sket2 dari drama tv3] . nak tego org , kene ahh ade point of view yg betol . klaka lakk .
hahahah .

mostly dak2 laki af ni ta de adab bergurau lahh . ishh . ckp malaysian , tapi adab ??

lagi lagi lagiii
lagi lagi lagiii

lagi la weiii
lagiiiiii


psst joe, kem salam acis..


lareyyyyyyyyyyyyyyyy

*imahlenggok mengangkat joe sebagai legend di dalam dunia blogging*

benci giler aku tgk muke si aril tu...overdose sentap pehal...die plak lebih2...ckp si rini mengelabah la pe la..yg die ngelabah tak pasal2 tu..rini kecik ati ng qhaud, bukannye die..sore dh la xsedap mane..perasan bagus..UNDI KELUAR ARIL MAMAT OVERDOSE!!!!!!!

ek eleh! poyo tul rini ni,ko ingat ko tu sapa? nak semua org ikot ckp ko? please lah, berlambak lagi budak2 AF kena kutuk/maki, xde pun sesentap mcm ko. ke ko mengedik ngan Obri, tapi dia x lyn. padan muka ko. kalau nk sentap2, baik xyah jadik artis.. bungkus dan balik je where u belongs.

c aril ni over lak aku tgk, patut ko pun relex la, bukan ko pun rini tu mention..siot je ko ni.

aiyo!!! panasssss ek diari episod nih! tunggu! ni baru minggu kedua! huahuahua... yang pentingnya tanpa provokasi ok!

Amylea yang salah!!!!!!

erkkk... salah diari... ;P

(gurau aje yer Amylea Fan Club)

sapa nak buat kelab anti aril(karil) ajak aku weh...post kat sini...jom2...